Пере, чисти, търка СЕПТЕМВРИЙСКА мама таткото побърква. Тема № 22

• 29 814
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • До морето :)
Да се отчета след днешната ЖК, пък после ще ви чета:
Всичко е наред, плацента - III-та степен, бебе - около 3200-3300 ( Shocked Shocked Shocked Shocked), след вагинален преглед - докторът ме успокои, че до 19-ти няма да родя. Ако до 26-ти не съм родила - пак на ЖК. Дадоха ми направлението, купих си вече всичко (останаха ми само превръзки за родилки), багажът ми е готов. От днес съм в 38-ма седмица. Служба не остана! Пуснаха ми една бърза ПКК - хемоглобина ми е 109 (на това "редовно" пиене на желязо, да се чуди човек как е толкова висок даже). Качила съм 1 кг., даже питах акушерката дали кантарът е верен, че от 3 месеца все едно и също ми показва.  hahaha Като цяло вече съм в пълна бойна готовност.  Laughing

ПП: Днес чакам една приятелка да роди (тя е при Августките), преноси няколко дни. Направо много се вълнувам.  Heart Eyes

# 451
Браво, Лече! Леко раждане на приятелката ти! Таня, прегледите на ЖК много зависят от лекаря. На последната консултация ми казаха да не ходя повече, за да не ме разкарват по жегите - защото знаят, че се следя и на частно. Връчиха ми направленията и ми пожелаха всичко хубаво Simple Smile

# 452
Здравейте момичета,
Имам нужда от съвет  newsm78 - мислите ли, че бебо може да спи първоначално в сгъваема кошарка, т.е. дали ще му е удобна? Ще вземем и отделно матраче. Живот и здраве на пролет ще се местим (може и по-рано, сега сме при свекървата и както ме изнервят  #2gunfire )Мисълта ми е да не мъкнем и дървеното легло, че все пак са около 150 км. Или пък да и го оставя дървеното да си спомня с любов за нас  Joy (добре, че не чете форума  Embarassed)

# 453
Моята ще си спи само в сгъваема кошара.

# 454
Моята ще си спи само в сгъваема кошара.
Peace И моята!
 А за свекито, знам за какво говориш. Все се опитвам да се поставя на нейно място и понякога я разбирам, понякога не.  Но както ще ти кажат всички, по-важно е в какви отношения си с мъжа си, а не с майка му. Лошото е , че голяма част от мъжете си остават на мама момченцата  Whistling   
  Мислете му бъдещи свекърви  Mr. Green

# 455
Здравейте,кукли Simple Smile
Моята пикла и тя ще спи в сгъваема кошара-поне 1 година.Умишлено исках да си купим такава,защото като ходим при свеки да можем да си я носим,че нещо не ми харесва идеята бебето да спи с някой друг в едно легло.Марти като беше бебе винаги спеше при свеки(не съм го кърмила,ако се наложи да яде тя му правеше АМ)-това беше единствената възможност да се наспя,тъй като в къщи никой не ми помагаше.Сега пак ще е така,но този път искам бебето да си спи в легло.
вече и багажа за болницата наполовина стегнах-става ми да добавя дрешки за бебка,памперси и джапанки.Превръзки взех на Алуейс някакви нови,нощни,платиниум мисля.Вчера си купих и нощници-с тънки презрамки-едната е памучна,а другата нчкаква изкуствена материя.Прилича на сатен,но не е.Смятам да си взема още 2.
В крайна сметка както бях сигурна че вече имам всичко,сме забравили матрачето  ooooh! .
И така,нямам търпение вече.Марти също,постоянно пита кога ще се роди бебето.Казала съм му,че като му свърши ваканцията(сега август не е на ДГ) и той милия,всеки ден мрънка че иска на градина... Laughing
Ами това е от мен,сега се връщам да ви чета.

# 456
И аз днес си взех 3 нощници. Даже едната ми се свиди, че ми харесва, но пък баш тя ще е за раждането.  hahaha Китайски по 5лв. Идеал Петров.  Whistling
В една аптека ми показа едни огромни превръзки. Тогава ми се видяха много големи и не взех. После влязох в един бебешки магазин и ми казаха, че нямат, в аптеките да търся.  ooooh! Като не помня предния път от къде ги купих.  newsm78 ама май ще си взема тези огромните другата седмица като ходя на запис на тоновете.
И като казах запис на тоновете се сетих. Лежа си аз зад параване и чувам, че приемат някаква девойка за раждане. На 19 години с трето. Приказка! Беше вече съм 7-8 см разкритие.  hahaha Акушерката взе да се възмущава, а оная - "Нямам пари за спирала!"
И акушерката: Стига, на вас без пари ви ги слагат докторите!  hahaha

# 457
Здравейте!

Аз отдъхвах на село, нищо ново не се случва, гледам,че повечето мами, които прескочихме 36-та седмица, сме го ударили на живот и пътешествия  Mr. Green което ме подсеща за смешни истории от преди 30 години - там, където живеят родителите ми тогава са били лозя и някоя булка като преносва или й е писнало вече да го носи, се качва на москвича и друс-друс през лозята, че да предизвика раждане  Laughing Няма окситоцини, няма глупости. Леля ми пък си предизвикала раждане като изяла накуп 2 кутии шоколадови бонбони. Питах моя доктор и  каза,че действително шоколадът има такъв ефект, ама да е шоколад, а не марципан, какаов крем или друга модерна измислица.

Аз вероятно от другата седмица ще бъда без интернет или ще мога да влизам рядко,така че не ме търсете, избрала съм си вестителка, имам й телефона и няма да пропусна да ви информирам от болницата като родя  Simple Smile

# 458
Здравейте мами ,още малко остана и ще си  Hug малките ,сладки бебенца .Стана дума за  кошари  и аз доста се чудих каква да е ,а всички майки ,които са купили дървени кошари около мен ми препоръчват да си вземем направо сгъваема та се реших да бъде такава ,но въпросът ми е за горното ниво с какъв матрак да взема ,за долното ще е бебешки 120/60 ,той става ли и за горното ниво ? newsm78

# 459
Здравейте, коремчета Hug Завърнах се от моето кратко пътешествие до Плевен. Пътувахме леко и добре, въпреки "страхотните" условия на пътя Crazy Разходих си чантата за болницата, както и тоалета на малката и сега пак са си по местата hahaha Бебка беше много активна и се представи на баба си и на дядо си подобаващо. Майка ми и сестра ми не спряха да ми готвят и да ме глезят - за два дни искаха да ми направят 100 неща hahaha Моят АГ тази седмица е отпуск, та се надявам бебка да си кротува. На преглед съм чак на 19-ти Confused Връщам се да чета, че съм изпуснала няколко странички Crazy

# 460
Здравейте коремчета  Hug аз днес подредих новата стая за нас и бебчо доколкото можах  ooooh! много ми е трудно вече дрешки не прах и не гладих но ги подредих по шкафовете. От днес или от утре не съм много сигурна влизам в 9 месец  Crazy да ми е честито. Утре съм на тонове в София и ще взема да погледна за комплект за изписване, че си нямам това е от мен ще кача снимки във фейса а сега изчезвам в банята че днес свалих 2 литра само от пот сигурно  Mr. Green после ще мързелувам блажено  smile3521

# 461
Ние също сме взели сгъваема кошара и бебе ще си спи там. Матрак имам от баткото 120/60 и смятам да го слагам и на горното ниво, мисля че има достатъчно място за него.
Добре дошли на завърналите се от пътувания. Аз не смея да ходя никъде, че и в колата имам контракции.
Лече, вие сте готови за раждане направо, стискам палци всичко да мине леко!

Аз пак да си кажа, няма достатъчно вестителки на първа страница, давайте по-активно, аз още не съм си избрала Simple Smile

# 462
Моята бъдеща кака днес се изяви като бебе и като се тръшна навън трябваше да я нося пищяща до вкъщи, пък хич не е лека, особено като се бори  ooooh!

Резултатът е зверски контракции след това. Пих магнерот и но-шпа и доста ме поуспокои, но поне знам как да предизвикам раждане ако пренося  Shocked

Бебешките дрешки много се чудя дали да ги пера, че само ще трупат прах после. Освен да ги прибера после в някакви пликове, че имаме около блока много строежи и много прах се трупа из апартамента включително и гардеробите.

Лече - всичко си ти изглежда съвсем идеално като за тази седмица  Mr. Green
Нощници аз не съм вземала, че в болницата дават, а и без това много се цапат.

Моята също си спеше годинка и нещо в кошарка, даже още я ползваме като пътуваме макар че вече доста поотесня. Сега обаче бебето ще се настани в нея.

# 463
ММ каза, че да не го мисля аз кога може и кога - не. Даде ми зелена светлина и той!  Laughing

Нощници и при нас дават, даже предпочитам да съм с техни нощници. Днес питах трябва ли да си нося и с половин уста ми казаха, че ако не си нося, ще ми дадат. Реших да не ги ядосвам още от вратата. Затова и търсех най-евтините. Ако не бях намерила тези от 5 лв., щях да търся във втората употреба. Така или иначе ще се хвърлят после директно. Ако нещо все пак става за носене - ще го пращам на сестра ми за Декември.  Laughing

# 464
Аз си купих две нови нощници, и на мен едната ми се свиди, че ми е много готина. Май ще потърся нещо и във втор употреба, да не ме е яд после направо в коша в болницата, да не си нося болнични зарази вкъщи...

Общи условия

Активация на акаунт