Пере, чисти, търка СЕПТЕМВРИЙСКА мама таткото побърква. Тема № 22

• 29 812
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте коремчета,
Минавам само да кажа,че съм на линия.Бяхме няколко дни на вилата.Сега сме си в София,каката е с нас и през деня ще си изкарваме двете.За първи път сме толкова дълго време заедно,с изключение на морето от миналата година.По този повод последните дни са ме прихванали едни "порочни" мисли,дали ще се справя като се роди малкия калпазанин и разни от този сорт.Нещо голям бъз ме хваща.Хем знам кога е секциото,хем си мисля,че ще тръгне по-рано и дали ще реагирам адекватно.Някак се очертава един непредвиден период и се чувствам все едно съм неподготвена....Трябва да си избера вестителка и багажа за родилния не съм си подготвила...Ох оплаках ви се
На всички стискам палчета да удържим положението и като му дойде времето да се радваме на сладки бебчета  Hug
Хубав ден от мен

# 436
Добро утро  Hug

Не можах да отлепя тази сутрин  Tired А колко имам за пране...  Но не мога да се организирам, все едно съм в третия месец, много е гадно  Sick

Някои момичета не са се разписвали отдавна... , мислим ви , пупици !!!! Дано скоро се включат Туитито, Слийпинг Бюти и Амели..  newsm78, нещо се изгубиха напълно.

Отивам да заредя пералнята и после ще ви дочитам  Hug

# 437
Здравейте отново и от мен, вечното присъствие Sad
Днес пак бяхме на тонове, и този път бебка ме изнерви. Голям сън му дръпна. Чакахме 40 мин, после обикалях час, върнах се, пак спи. Накрая успяхме да запишем нещо чак в 11, като почнахме в 8 сутринта.
За сега всичко е наред, на нея си й е добре вътре и хич не й се излиза. Контракции за цялото мерене само една, и то безболезнена. Продължаваме  да ходим на тонове всеки ден.
Оплаках ви се и аз, ама вече хич не издържам.
Айде лек и прохладен ден.

# 438
Йоана, Hug Как издържаш, аз бих се скрила някъде Simple Smile Ще тръгне беболината, няма накъде, ама в момента сигурно вече е ужасно изнервящо Hug

Диадра, аз за столчетата четох в отделна тем в бг-мама, има в много големи подробности. Само че не мога да съм ти от полза, понеже аз кошница за малкото имам (която баткото продължава да ползва  Blush), но четох отзивите от столчета, които са подходящи за него. Има отделно и доста сайтове със сравнителни характеристики при краш тестове. Вече всеки си преценява.

Ние сме в Хасково, ама голяма жега тук. В София си е направо хлад, в сравнение с тукашните температури... ooooh!

андреа77, аз мислех, че сте ги разграфили вече в ексела, затова и си позволих да поискам и другите статистики. Иначе ми е много любима програма за такива статистики, ако нещо има нужда, ще  се включа Simple Smile

# 439
  • София
Статистиката за килограми и ръст е готова  newsm44

Тя показва, че от момичетата най-тежкото бебе се е родило 5 кг., а най-дългото - 59 см.
От момчетата, най-тежкото бебе е 4,750 кг, а най-дългото - 60 см.

Иначе не се стряскайте, средната стойност за 323 момичета е 3,142 кг, а за 461 момчета - 2,263 кг. Което подкрепя тезата, че като цяло момчетата са малко по-тежки, но малко Simple Smile
За ръста, и в двата случая средният ръст е 50 см.

От статистиката се вижда и че са се родили доста повече момченца Simple Smile

Можете да видите целия файл във ФБ.

# 440
Йоанка Само търпение  Hug Бях така първата бременност и знам какво е, до последния момент нямах никакви признаци, че ще раждам. Накрая взеха, че ми изтекоха водите и там вече няма накъде. Ще тръгне само търпение (Кейт Мидълтън я чакаха 10 дни след термин за да роди нормално  newsm78). Пък дано ти е такава поспалива и като се роди  Mr. Green

Аз здраво съм почнала да разчиствам вкъщи, остава ми сравнително малко - няколко шкафа само още и ще приключа. Май съм почнала да гнездя  hahaha От друга страна бързам да свърша всичко и да се занимавам с малката аз, защото сега баба ѝ е тук и върнахме назад пак с 3 месеца. Тези баби как не разбират, че позволявайки всичко на едно малко дете му правят най-лошата услуга  ooooh! ooooh!
Сега гледам да приключа с подготовките и подреждането за да мога да отделя всичкото останало време на детето, а майка ми да я прати да готви  Crazy

Аз почвам ходенето на тонове от петък и ще видя тогава дали младежа е от спящите, каката така и никога не я хванаха да спи. А като се роди се оказа, че наистина хич не обича да спи  hahaha

# 441
Здравейте мамчета,
Наистина бе много вълнуващо да прочета разказите за ражданията, както и статистиките. Благодаря ви.
Досега не съм усетила нито една контракция, а не пия магнезий, бебка се движи доста активно и си зарява краката в дробовете ми, но въпреки болката ми е едно мило. Като ви чета се замислям имали някаква връзка между тези ранни контракции и раждането, това, че нямам значи ли, че ще пренося или няма значение. Все си мисля, че има още доста време и си  е така в тези жеги месец и отгоре.
Най-после лекия освежителен ремонт за посрещането на бебка започна, но се оказа, че свеки и ММ разширяват ремонта и не знам какво точно искат да правят и до кога ще го правят, но ми омръзна да се разправям с тях и  ги оставих да правят каквото си поискат. А, аз не влизам в апартамента въобще, ходим на вилата всеки ден и ми е спокойно и май свиквам с идеята, че бебка ще живее там повече, но каквото стане.Важното е, че съм приготвила всичко за нея изпрано, изгладено до 20.08. чакам и легълцето и всичко ще е ок.
Йоанка  Hug желая ти най-лекото раждане
Честито на момичетата с новите покупки, а на тези които им предстои преместване и подреждане по-леко има време ще наредите всичко.

# 442
Междудругото, с първата бременност така и не разбрах какво означава контракция докато не започнаха болезнените контракции няколко часа преди раждането. Съответно бях много притеснена дали ще ги позная. Така и не знам имала ли съм или не и колко са били  Blush Бебето си тръгна на термин да се ражда. Трябва да съм имала, понеже при тоновете засичаха единични контракции, също и АГ-то ме питаше често ли се случва така да ми се втвърди корема като легна, пък аз виках - "Как?" Flutter и мигах неразбиращо. Освен това, магнезий не съм пила изобщо ( и имах много гадни крампи).

Да впиша и тук статистиката, която ме интересуваше - Деяна, мерси за файла! Едва 7% от бебетата се раждат над 4кг, за над 4500 са съвсем единици, като от момичетата 5 на сто са над 4кг, а от момчетата - 8 на сто. Така че имайте предвид като почнат да ви плашат с големи бебета, които няма да можете да родите нормално Simple Smile

# 443
Здравейте, момичета!

Сутринта за първи път имах контракции придружени с лека болка подобна на предменструлните симптоми. Може би около половин час продължи всичко. После излязох да се поразходя Mr. Green За малко да се засиля да засичам Joy Нямам търпение вече..

Хапчета по време на бременността не съм пила никакви, освен фолиевата киселина в началото.

Не можах да се прежаля да си купя "бабешки" гащи Mr. Green Гледам ги едни такива грамадни и грозни и въобще не си представям да си ги сложа. Купих си бикини с дантелки Mr. Green

Pinki_81, и аз съм имала такива периоди, но отшумяват. Неприятно е наистина - често разранявах ходилата си от чесане.

sealover, тези от ВиК-то са уникални #2gunfire

nenimira, преди изследвания не се храня, но вода няма как да не пия. И през нощта се събуждам жадна.

ioana_g, късмет от мен!

malina07, и аз имам същите признаци на "гнездене".

# 444
ioana_g стискаме палци беба да излезе леко и безпроблемно  Hug
Колко време след термина вече се води,че преносваш  newsm78
Предполагам док решава кога вече е време да влизаш в болница  Thinking

# 445
Здравейте!

Днес нещо нямам сили и ще лежа основно. Лошото е, че в спалнята ни се развали климатика и чак утре ще дойдат майстори, ще умра от жега . Имаме още един,но той е в кухнята, а там не ми е много удобно да лежа.
Утре съм при АГ да ми даде останалите документи и ще погледне само дали случайно бебо не се е обърнал, ако нещо друго разглеза сигурно ще и се изтърка апарата. #2gunfire Така ме е яд, че нямам думи, как така  ще ме остави без да ме гледа някой, без да ми мерят тоновете. Колко прегледа се полагат по ЗК в 9 месец  newsm78

Ох, много ми е нервно, сигурно е заради жегата. А ММ и Габи са на басейн   sport027

# 446
  • Gone with the wind
Минавам само да честитя първата месечинка на Ясен на Танище и да им пожелая много скоро да се гушкат у дома  Heart Eyes

Стискам палчета за всички в нужда

Йоана, бързо и леко раждане ти желая

# 447
Таня, през 9ти месец мисля че трябва през седмица на преглед и тонове.Но моя доктор каза на 2 седмици  newsm78 Май всеки доктор сам си решава.
 Иначе моят корем видимо "падна".Преди направо ме задушаваше, а сега ми е доста по-удобно. Е , като съм права ми се пишка доста често и ме понаболява, но сигурно е време бебка да се подготвя.

# 448
Да всеки доктор сам си решава, а и отпуск трябва да излиза и на всичкото отгоре не работи с болницата в Асеновград, а само в клиниката в Пловдив smile3511. Ако трябва там да ме прати, нали там ще раждам и ще давам толкова пари

# 449
Таня, през 9ти месец мисля че трябва през седмица на преглед и тонове.Но моя доктор каза на 2 седмици  newsm78 Май всеки доктор сам си решава.

През седмица и на всеки две седмици си е едно и също нещо, т.е. два пъти в месеца  Wink
Всеки АГ преценява сам според състоянието ви. Моят ме вика всяка седмица.

Днес отново бях на ЖК, вече споделих във ФБ, но и тук да дам отчет. Бебо е 2,700 кг, все още е главично, дано не се обръща повече.Питах за потвърждение дали е момче, но док не беше сигурен, така че надеждата ми за момиче не е умряла напълно... Продължавам с Магнерича и Но-Шпа, изписа ми и Малтофер заради ниския хемоглобин.Бебо не спря да рита ехографа Simple Smile Другата седмица пак.

Общи условия

Активация на акаунт