Пере, чисти, търка СЕПТЕМВРИЙСКА мама таткото побърква. Тема № 22

• 29 793
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Клара, знаех си аз - "Блажени са невежите"  Joy Затова не се притеснявам от раждането - не знам какво е, струва ми се тооолкова рутинно. Хората си знаят работата.

Аз пък сега знам какво е и не ме е страх от раждането. Даже ми е леко суеверно, че прекалено не ме е страх и че това, че първото ми раждане е минало ОК, съвсем не значи, че и второто ще е безпроблемно.

Но определено и моите страхове са много повече свързани с гледането на новото бебе и организацията на живота с две деца (и работа, от която аз не мога напълно да се откъсна), отколкото със самото раждане.

Абе аз си имам склонност да забравям негативните емоции, може пък и да съм забравила раждането какво е  Rolling Eyes

# 496
Здравейте!
Върнах се от преглед - още сме седалищно, няма да планираме секцио за сега, защото имам шанс да се обърне, а така  или иначе те са в отпуск до края на месеца. Ще ходя на 27.08 да ме погледне и ако се е обърнало ще раждам нормално, ако не  - секцио. Имам бактерии и сега ще пия антибиотик и ще слагам свещички / писна ми вече с тези хапчета /. Ако случайно тръгне да се ражда по-рано да и звъня, но тя вдига телефон само до 24 часа, ако се случи след  това отивам, където си искам да раждам. Хемоглобина ми е 109, тя май забрави да ми изпише нещо, трябва ли да пия желязо newsm78
Снощи само сънувах раждания, едната мама беше Перличка.
Забравих да ви кажа, че като влязох в кабинета и сестрата като ме видя и ми вика - "Много си подпухнала, значи скоро ще раждаш", ами да скоро ще е има няма 3 седмици.
Връщам се да ви чета.

# 497
  • Пловдив
Добър ден. Тази нощ ми беше от поредицата кошмарни напоследък. Ходих по малка нужда 5 пъти, смених три легла, накрая ме боли всичко и въобще не съм се наспала.  Tired
Среща днес няма да има. На lotos4e малкият още кашля милият.
Йоанка, в Пловдив се препоръчва катерене до паметника на Альоша, има много стълби и действа безотказно.  Mr. Green
Децата си ги обичам много и двете. По различен начин, но като сила еднакво. Като второ дете и аз бях все в тъча. Сега гледам моите да не са така, но то ще си проличи след години. Третото също си го обичам ощи от малка попова лъжичка, а като се роди още повече.  Grinning
Страх ме е много от операцията, по-точно от болката. Успокоявам се, че минава що-годе голямата болка за 3 дни.
Днес започвам да пера. И после лека-полека да гладя.
sealover, успех с климатика. Аз взех Финлукс. Доволна съм. Сметката за ток си ми е ок, а ми е хладно. Направо не знам как съм живяла без него досега.

# 498
Аз децата няма да си ги деля, ще ги обичам по-равно. Ако ще пренебрегваш едното, защо тогава си създала друго дете. Аз имам брат по-малък е от мен с 4 год. и 9 мес., никога не са ни делили и ние имаме много силна връзка.

# 499
Нипон е климатика Embarassed добавяла съм си буквички, ама е надежден знам го от техници Peace

# 500
Нипон е климатика Embarassed добавяла съм си буквички, ама е надежден знам го от техници Peace
Сега го срещнах на сайта на един магазин , който смятам да посетя . Чакам да дойдат да ме вземат и добре , че колата е с климатик , че баш у най-голямата жега ще излизам  Tired

# 501
Здравейте мами  Hug

Чак сега седнах да ви проверя Simple Smile Цяла сутрин гладя и подреждам дрешките на беб  Heart Eyes Колко пот пролях над тая ютия  ooooh! , сега се чувствам с 5 кила по-слаба  Mr. Green Да ви кажа, не съм сигурна дали за напред ще гладя всичко... Мисля , че бързо ще ми писне.
В интерес на истината много се уморих, мисля да подпра дивана след малко.
Мислех си , че имам страшно много дрешки, а сега като всичко е прибрано, не ми се струват толкова много  Crossing Arms

На мен раждането ми е интересната част  Joy После ме тревожи храненето, оригването, евентуалното повръщане, разходките с количка из приказните улици и усилията ми да стигна някъде - тези ми ти неща. Сигурно съм луда hahaha

Това все едно аз съм го писала  Laughing От раждането не ме е страх, такава сърдечна  животоспасяваща операция съм преживяла, че от това секцио хич не ме е страх. Ама виж за всички тези неща, които си изброила..... направо изпадам в тих ужас...  Rolling Eyes

Йоанка, започвам да си мисля , че някоя от нас ще те изпревари  Laughing  Laughing

Момичета, знаете ли че до сега изпробвах няколко стерилизатора , и нито един не се побра в МВ  #Cussing out  Дайте ми идея за някой наистина малък стерилизатор. Само купувам и връщам после , хич не искам да преварявам, защото не обичам да си усложнявам живота.

# 502
Здравейте и от мен Wink
Аз пък да ви кажа не се притеснявам толкова от операцията,даже ако тръгне само да излиза бебето,пак сякаш не ме притеснява.Ами друго-ММ ще ходи в Шумен другата седмица-за 10-15 дни.То не е далече,но ако ми стане нещо през нощта се чудя какво ще правя с Мартин.Това мисля аз сега.Другият вариант е да отидем с него,така или иначе той докато е на работа там ще спи у свеки,т.е. има къде да спим,ама неща пук и там да раждам,ако тръгне нали...
И така,мисля аз какви да ги въртим...

# 503
Здравейте от мен! тези който сте със сушилни,след това пак трябва ли да се гладят дрешките,или е достатъчна сушилнята newsm78
Аз съм чак на 20.08 на ЖК кога ще доиде,вече така ми тежи томбачето,искам толкова неща да направя,а нищо не ми спори,само ми се лежи Tired
Багажа ми е почти готов,остана ми само за бебо пелени,който искат в болницата,и да си взема някой друг сутиен Simple Smile
Надявам се с бебчо всичко да е наред,последно хемоглобина ми беше 106 мисля,ядох някакви хапченца,но не знам дали ттрябва да продължа след като ги свърших,дали ми се е вдигнал хемоглобина,моя АГ отпуска сега,ще видим какво става другата седмица,дотогава се надявам всичко д ае наред с мен бебо,и всички вас :peace

# 504
И аз за отчет след прегледа, но само ако sealover не си тръгнала още, гледай и за Fujitsu климатик. Щом ще даваш повече парички за Дайкин и този имай в предвид. Ние с него и топлим и охлаждаме около над 60 кв, тъй като ни е кухня, трапезария и бокс, и е супер икономичен, безшумен и мн бързо охлажда и изстудява. Нашия е 12-ка, но за 45 кв може и 9-ка да ти свърши работа. Само недей да се лъжеш за Мидея, много са зле.
Сега за прегледа ще напиша но в ПС. Simple Smile
Та да си допиша.... Simple Smile
Бебка е 2500, поседнала си и няма й да се обърне със сигурност според лекаря ми, тъй като е много оплетена в пъпната си връв. Явно и за това не е и успяла до сега да се завърти. Той каза, че ако бях нормално раждане щеше да има база за притеснение с тази връв при раждането да не се задуши, дооплете и т.н., но като съм секцио не е толкова притеснително. Мери ми тоновете многоооо време, тъй някои шиляво дупе не се спря да мърда:) На мен па по гръб за първи път ми беше много добре и не се чуствах дисконфортно, но явно дунда не й беше добре, защото започна с иделани тонове м/у 140-155 удара, но после взе много да се мърда и вдигна до 170 удара. Лекаря задължително ме праща др седмица да ходя в Надежда /там ще раждам/ да уговарям секциото, тъй като каза, че и плацентата вече много свети /даже показа/ значи е доста узряла, но не каза в коя степен е де. И тъй като имам постоянни контракции каза, че да задържа положението поне още две седмици, да си пия Магнезия и папаверина, тъй като ако почна да раждам това че ги пия няма да има много значение. Аз съм качила 1 кг за 1 месец, и реално от началото до сега съм +7 кг. За разкритие и подобни не ме е гледал. Дадох урина и ще чакам утре резултатите, мен също ме съмнява за някои бактерия дали няма да имам, че два дни ми попарваше. И мисля другия вторник да ходя до Надежда и да видим и те какво ще кажат, как ги виждат нещата. Питах го сега ако трябва да ходя, ако го притеснява пъпната връв, той каза, не няма нищо притеснително за сега, но тонове задължително вече всяка седмица.
Танче, за желяззото каза да си го пия до раждане и моя ХБ е толкова, ако пропусна не фатално.
Йоанка искаш ли малко контракции:))) А сега ще пусна запитване за утре в срещи и ФБ. Туйти беше за 16-ти ако можеха да задържат, дано всичко е окей около тях.

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 14:09 от _Ninka

# 505
Здравейте момичета,
минах и днешните тонове. Една и съща при нас, тонове добре, контракции никакви. Продължаваме с чакането. Опитах всичко, което се сетих - обикаляне, секс, люто и какво ли още не - ама явно ще си излезе когато си реши тя.
So^Amazing и аз започнах да си мисля, че вие ще почнете да ме изпреварвате. Май Туйту имаше секцио за 15-ти ако не се лъжа. Тя нещо не се разписва, някой има ли новини за нея как е?
Нинка, чакаме да пишеш след прегледа днес. А и да кажеш ще ходим ли за сладолед утре? Желаещи?
bobito88 ние питахме на лекциите в Токуда и казаха, че трябва да се гладят, независимо от сушилнята, но пък масово мнението е, че няма нужда, така че ти си преценяваш.
Айде лек ден момичета Hug

# 506
Здравейте и от мен!
Прекарах почти безсънна нощ, нещо бебо много ми опираше в ребрата, не можех да дишам. Като станех да се разходя пък, ми подпираше ниско долу и ме болеше. Но така ще е, още малко...
Аз още се ослушвам и не съм прала и гладила дрешки, имам и някои неща за багажа в родилното да купя още и да стягам и него, че скоро ще вляза в 9 месец. Чак ме хваща страх.
И аз се притеснявам как ще се справям с двете деца. Не емоционално, а чисто физически и организационно как ще ни се получат нещата. Мисля, мисля и накрая стигам до извода, че ще мислим на място. Планове няма как да направим предварително.Както някоя от вас каза, не сме нито първите, нито последните.

Йоанка, голям характер е тази твоя беба! Все чакам да видя новина за твоето раждане, а все гледам твои постове  hahaha
Сийловър, и аз знам, че Дайкин са много добри и икономични. Успех с покупката!
Нинка, чакаме отчет за прегледа!
Бобито, не ти ли казаха клко време да дъвчеш таблетките? Аз от вчера съм на същите и АГ каза, че и след раждането ще продължа да ги вземам.
Ени-тка, много неприятно това с Шумен. То ни да идеш там, ни да останеш с детето. ММ работи на смени и аз се притеснявам да не тръгна да раждам, докато съм сама с детето, че той и извън града работи, докато дойде...  Shocked
Соу-Амейзинг, и аз мислех, че ще ми писне бързо гладенето, но на баткото още му гладя дрехите  Mr. Green  А за стерилизатора... Аз накрая смених микровълновата  hahaha
Таня, струва ми се, че за този хемоглобин със сигрност трябва да пиеш желязо, при раждането, независимо дали е нормално или секцио, ще падне още доста.
За страха от раждането, и аз си го изпитвам. Но поне не изпитвам страх как ще кърмя или ще обличам и гледам бебето, това вече го знам. Но самото раждане ме плаши, защото не знам кога ще започне, как ще протече и такива ми ти работи...
Стойте на хладно у дома, пупи, пазете се от жегите!

Голям роман стана...

# 507
Привет и от нас  Hug И на мен ми откриха някакви стрептококи, довечера съм на запис на тонове и ще питам, ама явно и аз ще пия антибиотик, за да е в безопасност бебето, че доколкото разбрах са опасни за него. И аз почти съм готова с покупките. Боядисвам си дървената кошара бяла, защото съм на вълна бяло, ама тази безвредна боя хич не покрива-минах 3 ръце след още 3 сигурно ще е ок Laughing, луд умора няма  Laughing
И аз избирам климатик, харесала съм нокрията на фуджитсу, ама вече се чудя дали ще ми върши работа, защото аз искам да ми отоплява/охлажда и второто ниво,  а достъпа до там е през отвора за стълбата? Ако има по-вещи да помагат Simple Smile
Айде лек ден и Йоанка скоро да се похвали Hug, че наистина някой ще я изпревари

# 508
Олееее, голяма съм бременна ПАТКА  hahaha
Нали щеше да има среща на Пловдивските мами. Ама поста на Петя го видях днес към 12. И се чупих от бързане да се оправя.С половин час закъснение, минавам гледам за тумбачета няма. Влизам вътре и питам сервитьорките " Няма ли тука едни бременни мадами?" А те ми викат"Май не , има две момичета отвън, но незнаем дали са бременни" Аз вече ги бях огледала- едната можеше да мине за бременна, но другата със сигурност не беше. Изгледаха ме странно ,странно. На връщане се жалвам на мъжа, че срещата е пропаднала, а той "Е , ти как очакваш да познаеш хора дето не си виждала?!"  Mr. Green"Еми случайно, няма как да се сбъркат с тея тумбачета"
 Прибирам се и виждам:
Среща днес няма да има. На lotos4e малкият още кашля милият.
smile3532

# 509
Маяяя, развесели ме много hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт