Пере, чисти, търка СЕПТЕМВРИЙСКА мама таткото побърква. Тема № 22

• 29 783
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Мами имам един въпрос , че се обърках вече. Тя една мам беше питала вече ама ...............  Mr. Green
Кога влизам в девети месец в 35гс и 4 д или 36 гс и 1 ден newsm78
Защото по таблички ми показва различно  newsm78

# 526
RAQSVETLINA щом термина ти е 18.09, тогава в девети месец влизаш на 18.08

# 527
Благодаря ти Танче Hug и аз така си мислех , значи е на 35гс и 4 дни  Peace

# 528
silvi26  на мен ми се е случвало,много е странно да,но кой знае какви си ги вършат миличките

За чистенето и аз не смятам да е супер стерилно,няма нуйда наистина толкова да се изнежват,нали все пак ще си почистим както трябва,но да се вманиачаваме мисля че няма смил

да ви се оплача,днес много са ми подути краката и от време на време сякаш и ръката,някоя с такива проблеми,като поничка се чувствам Grinning
Диана благодарим за новата темичка

Здравейте!Аз съм нова тук ,ще раждам септември!Моите крака също са адски подути,но нямам албумин.Явно е от килограмите,  жегата!Но не ти пречи да пуснеш изследване на урината , за свое успокоение!

# 529
Мая 191 С предната бременност в 9ти месец се бяхме събрали 9 бройки бременни. Сервитьорът гледаше ужасен... а ние го заплашихме, че след месец ще дойдем с бебетата  Joy hahaha
Mr. Green Ами то си е за страх, с такова числено превъзходство.
 Тумбачета, дано не сте като мен, ама аз вече съм много зле. 15мин на крак и имам чувство, че ще се счупя. Не ме държат ни крака, ни кръст. Разтрепереха ми се ръцете...абе ужас. То верно,че доста кила натрупах, ама не мисля че е от тях. Това ли се случва в 9ти месец? 

# 530
Тумбачета, дано не сте като мен, ама аз вече съм много зле. 15мин на крак и имам чувство, че ще се счупя. Не ме държат ни крака, ни кръст. Разтрепереха ми се ръцете...абе ужас. То верно,че доста кила натрупах, ама не мисля че е от тях. Това ли се случва в 9ти месец? 
и аз съм така, не ставам за  никъде и за нищо , не мога да вървя,стоя абе всичко ме боли

# 531
аз много се задъхвам, като отида от едната стая до другата и се запахтявам. Сили нямям хич, най-ми е удобно да се подпра на шкафа леко под формата Г, всичко ми минава така.Даже забелязах че вечер когато не мога да спя, не мога да стоя седнала ни права, като се подпра така на прозореца и ми става по добре

# 532
И аз съм така, чувствам се като развалина, всичко ми тежи, подпира, опъва, натиска, убива...
Да можехме да спим подпрени някъде... Simple Smile

# 533
Аз днес май за пръв път имам киселини. Не съм съвсем сигурна, но имам едно парене и дразнене горе към гърлото.
Приклещихме татито след работа и го изнудихме двете с Ива да ни разходи по магазините, аз исках да си купя къси гащи, ама с никакъв модел не се харесах и накрая си купих едни обувки. Много са яки, направо си припаднах по тях и като се качих в колата... се сетих,че имам точно същите от есента! ooooh! Е няма такъв заплес, направо не мога да се позная! Да бях взела поне друг цвят - имаше черни,сиви и кафеви и аз грабнах черните! Сега си имам два еднакви чифта - едните леко очукани от носене, другите чисто нови. Добре поне,че бяха намалени на 17лв.

# 534
И аз така броя . След 5 дни влизаме в девети  Peace

Аз пък днес напук на жегата не се спрях.Чистене , обикаляне по магазините , после се занимавах с малката и даже ходихме до майка , а тя не живее съвсем близо и бая си повървях в двете посоки . Сега съм се изтипосала пред вентилатора и блажено си мечтая как в четвъртък вечерта ще се пренеса в друго измерение благодарение на климатика  Mr. Green
Аз през тази бременност нямам голям проблем с надуването на краката ( пак се надуват , но не така нечовешки както преди ), обаче тъй като е лято и взеха да ми се пукат петите  Close За първи път ми се случва и е много болезнено. Предполагам , че килограмите играят най-голяма роля , после жегата и всекидневното миене със сапун . Знам , че трябва да ги омазнявам , но пробвах и в този топлик ми е страшно неприятно усещането на мазни стъпала . А и не е като да легна с намазани крака и да спя до сутринта и всичко до тогава да е попило. Напукването е много малко и само аз си го забелязвам , но е болезнено  Sad
А, как ме подпира това бебе в ребрата от ляво просто не е истина , отпуска ме само като легна на дясната си страна  Whistling
Лека нощ от мен , а аз пак ще обикалям из двора на хладинка вижда се тя ....

# 535
Диана, аз също не виждам проблем да се пробваш за нормално раждане, стига да имаш желание.  Peace Аз на твое място бих Simple Smile Вече зависи и лекарят какво съветва.

nenimira, доколкото разбирам този лекар не е на мнение, че бебето не расте, нали?

Only One, аз пък си мисля, че точно докато кърмя ще имам време да си говорим и играем с баткото. В крайна сметка, докато кърмиш, нищо друго не правиш Simple Smile Спомням си баткото  като беше бебе на два месеца, отидохме на вилата, където има едно съседско дете, което беше свикнало да си играем. Съответно той пристигна и почна да си изисква вниманието, а бебето ревеше и мрънкаше - единственото спасение беше - бебето на гърдата, а с баткото (тогава на около 5г.) почнахме да играем. Притеснява ме може би само ситуацията, описана от Клара - с бебето на гърдата и хвърчащ батко из парка, след който трябва да изтичаш....
А пък за любовта към бебето, аз съм явно от тия чешити, дето не ги тресва току-така. Сигурна съм, че няма да имам проблем да обичам и двете си деца, но и първото не мога да кажа,че го заобичах от пръв поглед. Мило ми беше, интересно ми беше, но за стигнем до истинската любов на родител към дете, трябваше ни известно време да се опознаем...

# 536

...Аз пък сега знам какво е и не ме е страх от раждането. Даже ми е леко суеверно, че прекалено не ме е страх и че това, че първото ми раждане е минало ОК, съвсем не значи, че и второто ще е безпроблемно.

Но определено и моите страхове са много повече свързани с гледането на новото бебе и организацията на живота с две деца (и работа, от която аз не мога напълно да се откъсна), отколкото със самото раждане.

...И аз се притеснявам как ще се справям с двете деца. Не емоционално, а чисто физически и организационно как ще ни се получат нещата. Мисля, мисля и накрая стигам до извода, че ще мислим на място. Планове няма как да направим предварително.Както някоя от вас каза, не сме нито първите, нито последните.
.....
Соу-Амейзинг, и аз мислех, че ще ми писне бързо гладенето, но на баткото още му гладя дрехите .

...За страха от раждането, и аз си го изпитвам. Но поне не изпитвам страх как ще кърмя или ще обличам и гледам бебето, това вече го знам. Но самото раждане ме плаши, защото не знам кога ще започне, как ще протече и такива ми ти работи...

Това все едно са моите мисли.

Седмаче, не се черви не си само ти... аз все така почти нищо нямам купено за бебо...

Сега ме "озари" идеята да боядисаме кошарата...какво ли ще каже ММ  newsm78

# 537
Ехо, има ли някой, който не спи? На мен вече ми писна да обикалям като сомнамбул.Така хубво си бях заспала и се събудих с болки в корема и разстройство, май от Малтофера, който започнах вчера. Легнах после, но бебо се събуди, от час и половина не е спрял да се чекне, появиха ми се и едни красиви киселини, краката ми пак изтръпват... Да раждам и да се свършва. Не че си правя илюзиите, че ще спя... Grinning

# 538
  • До морето :)
Аз не спя, ама опитвам втора вечер Ели да спи без памперс. Съответно не стана работата, та докато я преобуя и се разсъних.  ooooh!

Тази седмица една приятелка ще идва в Бургас. Искам да я видя, но не знам дали ще имам сили - с Елена, бременна, из Бургас... Ще видя какво ще измъдря. Таткото няма как да ни закара.

За кърменето и по-голямото дете - аз затова единствено се радвам, че ще раждам сега. Зимата повечето време ще сме вкъщи, което ми спестява много бягане по парковете след Елена и ревящо бебе в количката.  Laughing

Отивам да се мъча да спя, че ММ ще ме буди в 7ч., че трябва да работя.  Grinning

# 539
 Добро утро пупици!
 И аз цяла нощ не можах да спя. Ставах два пъти до 00, беше ми и топло. Да идва септември и да се поразхлади малко, че не се издържа.
 Днес съм на консултация.

Общи условия

Активация на акаунт