Пере, чисти, търка СЕПТЕМВРИЙСКА мама таткото побърква. Тема № 22

• 29 761
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и от мен пупици   bouquet
Влизам на бърз отчет и се връщам да ви чета , че много сте изписали  Hug
И така бебчо е много добре вече е 2600 кг. , всичко си е в норма около-плодна течност, плацента  и така . Имам   си и дата за секциото на 09.09 ще бъде живот и здраве  Hug
След две седмици пак на преглед, на 30 .08 и така, единственото което ме притеснява е че пак нищо не каза да ходя ли на тонове  newsm78.

# 646
Момичета, честит празник!
Честито и на всички, които имат поводи днес - бъдете здрави и дай Боже на всички здрави и прекрасни бебенца   babyuu

Честити слънца и от мен на мама Нанинита и на мама Дарма! Да са живи и здрави и да им се радват много!

Таня, хубаво е, че си се уговорила с хората в Торакс-а. Сега дано да ти е една идея по-спокойно, че ако бебо тръгне, направо отиваш и те приемат.  yes Поне за третото ще знаеш да не ходиш при тази лекарка  hahaha

el 8004 на курса, на който ходих казаха, че даже и до годинката няма нужда от възглавничка, но все пак кой, както си прецени.

So^Amazing браво на свекърва ти. Много е хубаво, че жената е решила да те изненада така приятно. И ние с моята свекърва вече 4 години много добре се разбираме (да чукна на дърво) и дано и занапред да е така.

Днес бях на консултация с анестезиолог в Селената. Много готин човек с невероятно чувство за хумор. Записа ми данните, обясни ми всичко и даже няколко пъти успя да ме разсмее, защото усети, че съм малко шашната.
И понеже часът ми беше за 11ч, отпред беше пълно с хора, които чакаха за изписване на бебенца и ми стана много миличко   ylinfant  smile3541

# 647
Честит празик на всички коио празнуват днеска, да са живи и здрави и много много щастливи. Аз днеска сутринта писах, ама кой да се сети че е празник.
Андреа и аз уж съм тръгнала нормално да раждам, а пък как ме е страх не е истина. Но пък се успокоявам - една приятелка каза че е родила за 1:30, друга за 3 часа. Дано и ние да сме от бързо раждащите и всичко да е ок.
Честито бебче и на мама Дарма и бързо да се възстановявате. Направо ви завиждам на всички с тези бебета, както казах и по рано днес всичко около мен родиха, а сега и тук се започна. Много се радвам  Joy Искам вече и аз.

# 648
Аз да попитам останаха ли майки, които ще раждат нормално? Нали не съм единствената куражлийка?
Mr. Green Не си единствена.

tania_tsvetanova, радвам се, че си по-спокойна  Hug

el 8004, няма да ползвам.

Благодаря за милите пожелания!

# 649
Таня, хубаво е, че си се уговорила с хората в Торакс-а. Сега дано да ти е една идея по-спокойно, че ако бебо тръгне, направо отиваш и те приемат.  yes Поне за третото ще знаеш да не ходиш при тази лекарка  hahaha
   аз вече знам, че няма да ходя при тази, лошото е, че трето няма да има, за да се поправя   Joy Joy Joy

Нинка , права си - сдухала съм се, ама ще ми мине

# 650
Включвам се с въпросче, че днес ми е на мисъл Crazy Всички гребенчета, четки, ножички и т.н. за бебчо трябва ли да се дезинфекцират или стерилизират и ако трябва как newsm78 Благодаря предварително Blush

# 651
Кикито, достатъчно е да ги измиеш, няма нужда от стерилизация, чак толкова не е на добре Simple Smile Ножичката съм почиствала със спирт, но не много често, а всичко останало, което не може да ръждяса, с топла вода и сапунче.

# 652
Включвам се с въпросче, че днес ми е на мисъл Crazy Всички гребенчета, четки, ножички и т.н. за бебчо трябва ли да се дезинфекцират или стерилизират и ако трябва как newsm78 Благодаря предварително Blush

Муци, много се втеляваш!  Simple Smile
Ножичка ще ползваш към 9-12ти месец, а до тогава твоето дете ще е облизало и опипало целия свят  Mr. Green Ива на 4 месеца пропъпли и я хванах да ближе подметката на обувка в коридора. И от там насетне се обезсмисли всякаква стерилизация. Както казваше баба ми" Циганките нито стерилизират, нито бършат дупета ката час, нито си къпят бебетата всеки ден, пък да си видяла циганче в здравната служба?" Еми да ви кажа, и до сега май не съм виждала циганчета пред лекарските кабинети  newsm78

# 653
И аз нормално ще раждам, живот и здраве  Hug

Амели, това, че не виждаме циганчета пред кабинетите не значи, че не боледуват, според мен. Иначе съм съгласна с теб и съм на същия принцип - не стерилизирам и аптекарска чистота не поддържам (то и да искам не ми се удава). Бебе не къпя всеки ден, аз съм си казвала вече, че му се суши кожата и не виждам смисъл зорлем да го суша и после мажа с масла... То и какво толкова да се изцапа това бебе... Ей сега бъдещият батко се прибира като прасенце, та бива изкъпан всеки ден преди лягане, понякога и 2 пъти на ден, ако съвсем на човек не мяза  Mr. Green Зимата обаче се случва да пропусне ден и нищо му няма от това  Mr. Green

# 654
Андреа и аз уж съм тръгнала нормално да раждам, а пък как ме е страх не е истина. Но пък се успокоявам - една приятелка каза че е родила за 1:30, друга за 3 часа. Дано и ние да сме от бързо раждащите и всичко да е ок.

То зависи много и кое точно броиш за раждане - в кой момент почват контракциите ли,ще влезеш в болница ли,в кой момент на магарето лягаш. При нормалното раждане не непременно продължителността е определяща за леко раждане Peace
Аз пък да си кажа, съм малко май и мазохист - имам чувството, че ако съм секцио, няма да изпитам що е то раждането и що е то родилни мъки. Спомням си, че една приятелка ми е споделяла точно това - че до някаква степен се е почувствала ощетена, че нищо не е разбрала от раждането на детето. Пък и в това си има чар, уникално изживяване.

Ох, мен пък тия болки в пубисната кост ме побъркват - от тях съм като схваната бабишкера, както и застана, все се схващам, и после не мога да се изправя.

# 655
Здравейте пак Hug

Преди малко се върнах от доки. Даде ми само болничния и се разбрахме в сряда да ида за тонове и да ми даде документите. Малко ме е яд , че не мерихме тоновете, ама и беше излязло нещо спешно  Rolling Eyes Аз от половин час пак съм с контракции , даже си имам и лека болка. Не знам защо така се получава.
Новото при мен е , че на 5 Септември влизам в Майчин дом. Предполагам , че след като ми се направят всички изследвания и прочие, ще ми направят и секциото. Хем не ми се остава една седмица в болницата, хем знам че така е най-правилно , след като не съм от София. Лекаря не иска да рискува , заради това ме вика 1 седмица в болница. Стискайте палци , момичета... ММ и майка ми ще се редуват в София докато родя ... малко се притеснявам да не се обърка нещо ...  Не искам да оставам сама в София, защото все нещо може да ми потрябва  Rolling Eyes #Crazy

Утре съм на изследвания , и така...

Имам съмнения , че Йоанка вече не е 2в1  Mr. Green

# 656
Lulu25 За болките там много помага да не се застояваш седнала. Ако си седнала да не е на твърдо и директно на дупето, аз се поизтягам настрани и си качвам краката някъде ако мога.

Мен от секцио много ме е страх. Лежа си в пълно съзнание, а през това време ме режат  Shocked Мисля, че психически не мога да го преживея  Mr. Green
Моята зълва като човек сравнила и двете раждания горещо ми препоръча нормално раждане  Simple Smile Но пък си е много индивидуално за всеки човек. Аз след първото раждане (нормално) много бързо се възстанових - буквално след половин час бях готова да се разхождам, ама толкова ми се спеше и за щастие заспах, че иначе щеше да отиде някой шев.

Ножичка аз си ползвах да режа нокти още в края на първия месец, нищо не съм стерилизирала, само със спирт от време на време минавах.

Нямам търпение и аз за прегледа утре сутрин, да видя какво е положението с контракциите и изобщо, че ММ няма да го има един ден, а след вчерашните контракции много ме притеснява да не зачезне точно сега.

# 657
Как ви викат всяка седмица сега на прегледи, как ви гледат тонове. Мене не. Ето на, на 13-ти преглед и следващия на 30-ти. А дотогава какво ще се случи ... снощи бая си поревах...

Дианка, аз на 13.08 бях на преглед при Ямаков и каза, че излизат в отпуска и на 30 да се обадя за час, та значи чак началото на септември ще ми е другия преглед, а ако реши да излиза през това време имам си вече направление и заминавам.
   Честито на мамчетата, които вече имат малки радости бързо да се възстановяват  baby
    Честито и на именниците днес е един от най-хубавите празници Богородица дано тя пази всички ни   bouquet

# 658
Да бе, не се разболяват, в болниците е пълно само с цигани. И аз не съм привърженик на прекалената стерилност.

Малина успех на прегледа утре!
So^Amazing спокойно, всичко ще е наред!

# 659
  • До морето :)
Amelly,не е точно така, Детските отделения са пълни с циганчета. Те просто ходят директно в болниците, защо да видят пред кабинетите.  Laughing
Иначе съм съгласна, че не трябва чак толкова да се втеляваме за стерилизация и т.н. Не се знае от къде ще дойдат витамините Simple Smile

Днес май наистина почти всички сме с контракции. Моите се поуспокоиха, ще взема да изчакам края на седмицата все пак.  Laughing

Ставам, че на Елена ѝ се приспа вече.

Общи условия

Активация на акаунт