Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 032
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Иллейн, дано не съм закъсняла с отговора си. Не мога никъде да намеря снимка на точно такава четка на Agiva, но инъче представлява ето това, но със светъл косъм:

http://www.google.bg/imgres?q=dry+brushes&um=1&hl=bg& … tx=138&ty=241

В ДМ ги има същите, но на друга фирма, но цената беше около 13-14 лв.

# 151
  • София
Ами мили момичета, кортикостероидите ме докараха до тук, въпреки, че никой доктор не реши да си признае, просто аз връзвам две и две - преди тях никакви сквами, след тях ужас! Никой доктор не направи повече, от едно поглеждане на скалпа, никой не реши да изследва и търси причина след като опровергават кортикостероидите да са тази причина за да ме убедят, че няма по-щадящо и природно лечение. То всъщност първия препоръча кортикостероидите, вторя също, третия бори последствията много време и проблема се задълбочи, четвъртия също се опита, но много хард и се отказах.

Препарата със стероиди, който ми препоръчва последната докторка пише, че не се приема първия триместър, пък ние вече 8 месеца правим бебе и аз все не знам направили ли сме и не ми се рискува да започна един курс, ако пък вземе, че стане точно този месец. Не ми се и отлага с бебеправенето, защото явно не улучваме момента  Blush

Отделно не съм сигурна и стероидите дали биха дали траен резултат. Колкото съм чела в нета, това е проблем на етапи - активни и ремисия да кажем.

Относно храненето, все пак кожата е най-големия отделителен орган и въпреки, че другите ми кожни драми се поуспокоиха, тази не е. Кортикостероидите ми бяха горе-долу точно преди да започна суровите режими и предполагам организма ми нито се е изчистил достатъчно за да оправи кожата, нито пък му е толкова лесно, чистейки и през нея.  Отделно през половината време по съвет на един от докторите чоплех накиснатите със зехтин сквами - еми оказа се тотална грешка, само ги провокирах да се възпроизвеждат по-активно, защото наранявах скалпа...Следващата докторка го опроверга това. Тя и препоръчва стероидите.

Сега не чопля, не чешам, само мажа не със стероиди и ефект има, но временен. Сквамите изчезват още след първите две-три мазания, но не мога да вляза в ремисия, спирайки крема те се активират, а не върви и да мажа нон стоп, защото имам чувство, че прегарям скалпа, което също може да е причина за възобновеното им появяване. Започнах от вчера и мента+глог+валериан, аптекарката ми каза, че е хубаво и витамини В комплекс и С да пия, но някак не ми се пият синтетични витамини, а според нея няма храна, която да ми даде нужното количество.
Може би да минем поне към суровата тема с въпроса за витамините  Simple Smile

# 152
  • София
Иллейн, дано не съм закъсняла с отговора си. Не мога никъде да намеря снимка на точно такава четка на Agiva, но инъче представлява ето това, но със светъл косъм:

http://www.google.bg/imgres?q=dry+brushes&um=1&hl=bg& … tx=138&ty=241

В ДМ ги има същите, но на друга фирма, но цената беше около 13-14 лв.

tiya Благодаря за отговора, съвсем на време Hug

# 153
  • UK
Боже, наистина се събудих в чудесно настроение и доста свежа! Не е истина просто! Peace Нямам търпение довечера пак да сухочеткам! Party

# 154
Фрози, аз ти предлагам да пробваш с увеличение на омега 3. Ако не пиеш на капсули, започни по 2-3 на ден. Това няма как да ти навреди. Само гледай да са пречистени от меркурий. LEF предлага чудесни продукти. Аз пиех това и по време на бременност, по три капсули на ден (повишава интелекта на детето).

Щом бебеправите, не бих препоръчала никаква драстична промяна в количеството витамини/мултивитамини, които приемаш. От друга страна е много възможно нещата в организма ти да се наместят от бременност (дано стане скоро!  Hug ), раждане и кърмене.

Мис Дрийми, така е, тялото се отблагодарява за грижите, които полагаме за него.

# 155
  • София
По темата да се оплача, че в dm-а, който откриха до офиса няма никакви четки за тяло  Crossing Arms
Обаче си купих камък дезодорант - днес съм с него и съм към момента е супер. Да видим след работа в жегата как ще е  Simple Smile

Фея, аз към момента пия само фолиева и то някаква уж 100% от натурален източник, без никакви подсладители и други нежелателни елементи. За това и ако има храна, която да е полезна предпочитам да наблегна на нея, а не на синтетичните витамини. И за през бременността не мисля, да пия такива.

Имам въпрос - есенциалните мазнините, за които стана дума в суровоядната тема и омегите едно и също ли са? И само омега 3 ли?

# 156
есенциалните мазнините, за които стана дума в суровоядната тема и омегите едно и също ли са? И само омега 3 ли?
Есенциалните мазнини са само две: омега 3 и омега 6. Можеш да си ги набавяш от риба и екзоскелетни безгръбначни морски животни (раци, омари, скариди, миди, охлюви), от орехи, от растителни масла (соя, ленено, конопено, рапично), семена (чия, слънчоглед, тиква), от разните тъмни зеленища (броколи, спанак, кейл) и бобови (мунг, обикновен боб, пинто, нейви, грах). Аз пиех по 4000 мг омега 3 през бременността си, но тогава само 10% от храната ми беше сурова.

Да кажа също, че солните дезодоранти трябва да имат досег с абсолютно чиста кожа, за да работят. С други думи, по повърхността и в порите на подмишечната ямка не трябва да има никакви остатъци от традиционните антипреспиранти на петролна основа.

# 157
  • София
Фея благодаря.
Според теб, какво е важно при избора на препарат?

Иначе за съжаление от изброените най-редовно ям орехи. В последния месец никак не ни е разнообразно яденето - краставици, домати, сирене, чушки и рядко нещо друго зеленчуково. Съответно разнообразието не е много голямо.

Риба пък толкова рядко ям, така й не й станах фен. От рибата има ли значение каква е?

За сухия дезодорант, прочетох и аз, че трябва да е на чиста кожа, но така или иначе всяка сутрин си взимам душ, та това условие е лесно. То на мен обикновено ми е хладно де и през седмицата не виждам жега да се изпотя, стоя в офиса с шал на раменете, но до момента съм абсолютно суха и без никакъв аромат.

# 158
При избора на Омега 3-6 ли, Фрози?

Най-важното е маслото да е така дистилирано, че да е с неоткриваеми нива на замърсители (какъвто е живакът), но да не е намалена потентността на Омегата. Ако имаш възможност да си купиш капсулите на ЛЕФ, направи го. Те съдържат не само омега 3, но и зехтинени полифеноли и мононаситената масна киселина, и сусамови лигнани, които подобряват усвояемостта на омегата и регулират равновесието на хормоните.

Направих уточнението за солния дезодорант, защото антипреспирантите, съдържащи петролни продукти се отмиват изключително трудно. Затова много хора се оплакват, че солта не работела и се връщат отново към стиковете на Нивеа, Рексона и др. подобни.

# 159
  • София
Ами може би самобръсначката е улеснила процеса, но след няколко дни ще кажа пак как действа при мене. Аз не разбрах какво е съдържанието, да разбирам ли, че е сол? В такъв случай не изсушава ли и самата кожа?

Иначе да, при избора на омегата какво да търся, защото в аптеките изборът е голям. Какво е ЛЕФ, ако много спамим да минем на лични?

п.п. Да разбирам ли, че ми трябва само омега 3, без 6?

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 17:25 от Frozy

# 160
Минаваме на лични, Фрози.

Много се кефя на това колко са ми гладки подбедриците. Преди все бяха с бубунки от врастващи косми. Сега - красота!

# 161

Лисе, погледни в някой магазин за козметика. Може би имат четки за почистване на лице. Гледай влакната да са естествени и по-меки от тези на четката за тяло. Ако не, ползвай кърпа или ръкавица от плат (памук, лен, груба коприна).

Благодаря ти   bouquet

# 162
^^^
Аз ползвам тази, също и за тяло. Доста сваля..
http://spacode.mymall.bg/news/11/contact - 6лв е

По темата да се оплача, че в dm-а, който откриха до офиса няма никакви четки за тяло  Crossing Arms

И аз няколко пъти ходя, дори и  днес...и пак няма  Cry Cry

А от тези за коса има само http://www.google.bg/imgres?q=dry+brushes&um=1&hl=bg& … tx=138&ty=241
Но не и мекички...  Cry Cry Cry
Толкова искам и аз да пробвам вечее..

# 163
Елс, тази четка, която с показала на гугълския линк, не е за коса, а е за тяло. Четките за масаж на скалпа изглеждат така:

# 164
  • най-шареното място
Четките за тяло в dm са си на странни места и хубаво да се пита. Ако не бях едва ли щях да ги видя /бях обиколила 2 пъти магазина/, защото не са при другите четкина ebelin макар и те да са на няколко места.

Общи условия

Активация на акаунт