Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 027
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • най-шареното място
Къде гледате ресането, което коментирате?

ПП Да, ако си миеш косата всеки ден чистенето е съвсем друго. Иначе само за ден-два отгоре се забеязва разликата. А за препускантето с всичко е така, ако и мисълта не е при действието, удоволствието е изключение, както и ефекта.

# 136
Къде гледате ресането, което коментирате?

В линка към четката, който дадох. Като скролнеш надолу се вижда видеото.

Ето пак линка: http://store.bodecare.com/product-p/scalp-massage-hair-brush-in-gi.htm

# 137
  • най-шареното място
Мерси! Не бях скролнала. Нормално си е темпото. За сресана и овлажнена коса. Ако е суха, обаче ще се заплита.

Като си търсех четка за тяло се загледах по четките за коса, но лятото след кисненето в морето, ако и шампоан слагам всеки ден, ще ѝ дойде много.

# 138
  • София
Ами то да, до скалп е. Не че не обичам масажи, чешене и разни такива дейности в косата, но скалпа ми е склонен при нараняване да прави сквами и съответно всяко грубо действие или повече стрес ми докарва проблеми.

Пък и все си мисля, че при такава динамика, каквато и да е косата, ще се къса.

Иначе аз си намазнявам върха на пръстите от гърлото на шишето със жожоба, разтривам ги и разтривам зъбите на гребена - гребен използвам само на мокра коса.
Получава се много тънък филм, в никакъв случай не е мазен гребена.
После реша и оформям косата за сушене със сешоара.
Суша без нагревател, защото и аз я къпя всеки ден, а е дълга и гледам да не я натоварвам и с горещ въздух.

За къпането със шампоан. Ако не поддържам чист скалпа започва да ме сърби, от там чешане и от там сквами. Съответно си взимам билкова козметика или такава за чувствителен/алергичен скалп за всекидневна употреба. Мия я максимум през ден с шампоан. По-проблемно ми е намирането на балсам, който да не ми дразни скалпа.
Последно си взех един с оцет, но косата ми изглежда по-суха с него, въпреки, че оцета придавал блясък и я правил уж по-малко летяща и с по-малко обем.

А проблемите със скалпа си ги докарах от едни кортико стериоди предписани от лекар, според мене излишно - отидох за едно, той ме хвърли в друга посока. След тях скалпа ми стана ужасен - склонен към образуване на сквами, сега пък искат стериоди да ми изписват, аз обаче упорито се боря със скъпа козметика и не искам да си взема стериоди.

# 139
Фрози, пробвай да си правиш ведъж седмично, скраб на скалпа със сол. Аз четох някъде, че при липса под ръка на противопърхотна козметика, да се направи такъв пилинг със сол на кожата на главата, тя почивства и стерилизира. И наистина, веднъж като имах пърхот, това помогна страшно много.
Вече нямам, но продължавам със солта, и чувството после е страхотно. Чувствам се освежена, "отслабнала с 2 килограма"  Grinning, ликвидира сърбежа и т.н.
Вземи фина сол и не търкай, а масажирай с нея, с леки кръгови движения.

# 140
Фрози, друго нещо, което можеш да пробваш е да минеш към т.нар. no-poo: домашно приготвени натурални препарати за миене на коса, в който ги няма гадостите от фабричните шампоани. Едно, че ще ти спести пари и второ, че ще успокои скалпа и ще подхрани косата.

Има много идеи в мрежата. Една от рецептите е за 1/4 ч.ч. гел от алое и 2 с.л. мед (блендвани), но тази смес трае в хладилник до 3 дни.

Друг вариант е комбинация от сода и лимон.

Третият вариант е хумата. Тази мацка комбинира два вида хума (червена и сива) с мента.

# 141
  • София
Ами то драмата е, че има две зони, които упорито не се успокояват и правят сквами. Съответно сега мажа с един препарат с микронизираня сяра.

Самия скалп вече третирам с билков шампоан.
Първо се опитахме да ги борим с едни билкови козметики, но успяваха само да ги загладят, но не и да ги елиминират.
Аз усещам, че когато съм нервна сърбежа се усилва и съответно води до сквами, но пък и няма как да елиминирам напрежението от живота си. Лятото е спокойно в офиса, но останалите сезони си е натоварено. У дома чат пат милото също ме ядосва. Отделно пролетта и есента се водят сезони обострящи проблема...
Като диагноза, проблема се води себуреен дерматит, но до преди кортикостероидите нито съм имала пърхот, нито сквами, нито нищо. Отидох на дерматолог за една бемка, а се прибрах с препарат, който ми направи егати проблема.
Петима дерматолози все не намират решение или предлагат такова, каквото аз не искам.
Сега аптекарка, чиито брат страда от години от същото експериментира различни козметики върху мене, с който да успокоим скалпа. Тя жената ми предложи и изчистен валериан за стреса, но не е идеята да живея на успокоителни.
Иначе хигиената на косата ми е малкият проблем, въпроса е как да боря сквамите.

# 142
Фрози, има ли ортомолекулярни терапевти в БГ?

# 143
  • София
Фея не съм чувала за такива, сега ще попитам гугъл.

Моето леко мнение е, че няма доктори лекуващи причините, а такива борещи се с последствията тук...

Никой не пожела да вземе предвид, че проблема е възникнал като следствие на даден препарат, всеки си дъвчеше, че трябват стероиди и туй то...

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 16:10 от Frozy

# 144
  • UK
Здравейте, отдавна се записах, но само ви четях. Днес обаче най-накрая си купих четка и мисля да стартирам сухото четкане, вечерно, но няма как - сутрин е мисия невъзможна (поне засега, ако не реша да ставам преди дивачето, тоест преди 7, ама не виждам как ще се мотивирам)! Та след вечерното първо четкане, горещ душ (ако се къпя просто с топла вода все едно не съм се къпала), после ще направя четкане на главата (от години използвам дървена четка за коса), масаж с кокосово масло и релаксинг йога (по прекрасното предложение на Фея, тенк ю). Дали ще спя като къпана?  Hug

# 145
Момичета, къде мога да намеря четка за лице ?

# 146
Дали ще спя като къпана?
Нямам ни най-малко съмнение! После ще се събудиш и много по-свежа от обикновено.

Радвам се, че се записа, Мис Дрийми  Hug

Лисе, погледни в някой магазин за козметика. Може би имат четки за почистване на лице. Гледай влакната да са естествени и по-меки от тези на четката за тяло. Ако не, ползвай кърпа или ръкавица от плат (памук, лен, груба коприна).

Фрози, жалко е, че за всичко дават хапче или мазило, вместо да разберат каква е причината за заболяването... Няма ли подобрение откакто ядеш все по-висок % сурова храна?

# 147
  • най-шареното място
Tя темата естесвено се преплита със здраволсовно хранене и разни полезни практики, та да предложа и аз по въпроса за чувствителния скалп. Спокойствие е безценната съставка. Виж кое работи за теб, MissDream. Музика, разходки, четене, танци, йога, медитация, дишане, чай... Ако не беше фейска темата и шоколад щях да предложа Simple Smile - магнезият много полага.

Лисичке
, нагъната памучна кърпа върши страхотна работа. В клипчето по-горе в темата е 1-2 пъти на седмица, та и една кърпа ще ти стигне, докато си харесаш четка.

# 148
  • София
Цитат
Междудругота да допълня информацията с магазините - току-що бях в Марешки. Там предлагат същата четка на Агива - цена 6.05лв.

tyia за коя четка пишеш, че утре тъкмо мислех да купувам тази от ДМ

# 149
Фея не съм чувала за такива, сега ще попитам гугъл.

Моето леко мнение е, че няма доктори лекуващи причините, а такива борещи се с последствията тук...

Никой не пожела да вземе предвид, че проблема е възникнал като следствие на даден препарат, всеки си дъвчеше, че трябват стероиди и туй то...

Ами щом си се допитало до второ, та и до трето мнение, няма да е зле и да ги послушаш.  Wink
Ти сама казваш, че нама как да живеем в сапунени мехури и да се отървем напълно от стреса, така че освен да лекуваме последствията...
Ти няма да си на стероиди до крайя на живота си, изкарай си един курс на лечение, пък току виж си се отървала.
А едно валерианче хич няма да ти навреди, не е като да ти изпишат Кзанакс + Прозак + 30мл. Столичная.
На мен ако не ми се повдигаше от миризмата на тоя Валериян, щях да съм много по-спокойна и уравновесена личност... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт