Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 985
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря, Доли. Да мога да добавя информацията в списъка...

# 121
# 122
Да, Доли, знам, че се казва луфа. Благодаря ти!

# 123
Арт мама, сръчка любопитството ми с тези гладко тъкани  кърпи за лице. Ще съм ти признателна, ако ме насочиш от къде мога да се сдобия с качествена такава. За протокола - в София

# 124
  • най-шареното място
Няма значение каква е. Кухненска кърпа върши работа - тези за подсушаване на съдове. Има ги във веригите за храни обикновено - Кауфланс, Метро, в Бриколаж и технохоум също. Има и другаде. 100% памук или лен и памук. Няма нужда да са с разни дизайни и щампи, най-добре ако има ефектни да са от тъкането.

В началото на тема е писано за кърпите за лице. Те са по-фини и малки от кухненските, но идеята е същата.

# 125
Ооо благодаря ти, имам такива бели на фигурки - релефни като пчелна пита. Реших, че са някакви по-специални. Веднага им сменям предназначението и като стана една красива  Embarassed ще дам отчет след няколко дни употреба. Кажи моля те, само с леко попиване или с масажни движения?

Тони беше писала, че обтрива хубаво лицето си с муселинова кърпа. Чудех се суха или леко влажна трябва да е кърпата newsm78

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 21:25 от Karo_lina

# 126
  • Пловдив
Аз да си кажа Grinning
Кожата ми се промени видимо- много по гладка е,така каквато винаги съм искала да бъде! И това само с една седмица четкане! Сутрин нямам търпение да започна Flutter Правя по 14 повторения на бедрата и дупето и ще доложа ако има промяна от към целулит. Hug

Сърдечно благодаря на Феята че пусна тази тема и открих един нов свят!   bouquet

# 127
Мхм, и аз така! А по данни на баща ми вначалото "боде" Laughing, а после каза, че като се изчетка и му "светва пред очите".
А, той вече не е първа младост, има не малко здравословни проблеми и едно светване пред очите си е голяма работа.
Та благодаря и аз на Феята, че ни сръчка в правилната посока!

# 128
Амира, Флип Флоп, радвам се, че съм ви помогнала да откриете още един източник на радост!  Hug

А правите ли масаж и на скалпа? Част от комплекта, който си купих е и дървена четка за коса, с която изчетквам скалпа всяка сутрин.

# 129
Междудругота да допълня информацията с магазините - току-що бях в Марешки. Там предлагат същата четка на Агива - цена 6.05лв.

# 130
  • София
От край време се реша с дървена четка за коса, но не бих препоръчала на никого такова бурно ресане.

Може би, защото моят скалп е станал доста чувствителен, но ако се изреша така сигурно ще си образувам някоя и друга сквама, отделно ще си изскубя косата, което и момичето прави - там където запъва четката.

Ако масажирате, или чешете скалпа винаги го правете с обли повърхности, никога не включвайте нокти при масажиране на скалпа.

# 131
  • най-шареното място
Как почиствате дървените четки. Аз навремето чистех зъбче по зъбче, но не мога всяка седмица да отделям толкова време и минах на пластмасов гребен. Те поне се чистят лесно.

# 132
Фрози, според мен момичето не е било с добре разресана коса. На мен четката никога не ми запира така, но аз се реша преди масажа. Твоята дървена четка с топчета на бодличките ли е?

Арт мама, досега не ми се е налагало да чистя дървената четка, защото я ползвам отскоро. Предполагам също, че няма да се налага да я чистя често, защото не ползвам стайлинг продукти, а и всекидневното миене на косата не позволява натрупване на мръсотия и мазнина.

Когато се наложи да чистя бодличките на четката ще го правя чрез търкане с памуче, потопено в хидролат/дистилат от чаено дърво.

# 133
  • София
Да, на върховете са с дървени топченца.
Обаче все пак, този замах е много рязък и много буен/агресивен, аз лично не бих си го позволила, пък знам ли, може би е до скалп.
Иначе след баня се разресвам с дървен гребен намазан леко с масло от жожоба (не прекалявам, защото иначе омазнява косата).

# 134
О, Фрози, определено е до скалп. Нямам съмнение в това. Всеки човек има уникална чувствителност на нервните окончания в различните зони на тялото и следва да се съобразяваме с това при каквито и да било манипулации. Аз изобщо не блъскам така здраво по скалпа си. И на мен ресане с подобен интензитет би ми било неприятно.

Само в краищата ли решеш с жожоба?

Установих още нещо: ако бързам, докато се сухочеткам, не ми е кеф. Създава ми усещане за напрежение, мислите ми са хаотични, не мога да дишам равномерно, ускорява ми се пулса като при стрес. Затова, вместо да работя като за "покриване на норматив", четкам спокойно, дишам спокойно, мислите ми са спокойни. Да, това ми отнема 5-7 минути, вместо 2-3, но ми е в пъти по-приятно и ми дава добро начало на деня.

Общи условия

Активация на акаунт