Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 049
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • София
А не са ли прекалено меки тези четки - бебешките?
Едва ли. Преди време имах синтетична много мека и пак имаше ефект. Тогава не съм четкала с тази идея.
Tака. Бях в ДМ тази сутрин.
От Чико четки и следа няма Naughty. Никога не са имали такива. Питах изрично.
Наистина горният въпрос има основание, защото се оказа на практика, че има 2 вида четки Thinking:
тази -красива много, но -супер- мега- ултра мека. Следователно освен за погалване-за друго не би вършила никаква работа! Naughty
Аз лично си взех тази: -само дето не съм съвсем сигурна в натуралността, но е достатъчно твърда за да окаже някакъв масажен натиск върху кожата на лицето. Peace

Последна редакция: пн, 02 сеп 2013, 11:56 от kopche

# 346
Всеки път пръскам с вода + чаено дърво.
На седмица мия със сапун и оставям на космите да изсъхне.
Био магазин е добра идея, иначе не знаем какво има онлайн при теб.

Благодаря ти за бързия отговор!  Hug
А какво в отношение е водата и чаеното дърво?
А ти с какво масло се мажеш и с какво сапунче се миеш?

Аз да ви кажа, че вчера се четках. По-малко от 30 минутки не ми стигат   Laughing Embarassed След това малко се потърках с утайка от кафе+зехтин. Не се измих със сапун. Че имам някакъв на Johnson`s baby, но и той изсушава. Кожата ми беше прекрасна и овлажнена. След това се намазах с масло на Икаров (нямам друго, а като дойда да уча в София другата седмица, ще си взела от там по-хубаво или ще си поръчам от zoya). Това стана по обяд, а вечерта вече кожата ми опъваше. Като се мажа с някакви масла (мажа се на влажна кожа, веднага след баня. изчаквам 5 минутки и се отбличам), явно не попиват добре и кожата ми след часове започва да ми опъва. А когато се намажа с лосион или мляко ми издържа повече.
Та може ли да ми кажете и някакъв лосион или мус за тяло? Че не можа винаги с масло да се мажа.

Фея Кръстница, разбрах ти обяснението за търкането на езика. Благодаря!  Hug

# 347
Разбира се, че има основание във въпроса ми, нали имаме у дома именно първата четка  Laughing И аз това си казах, че освен да се погъделичкаш малко с нея, масаж на лицето не може да си направиш.

Копче на втората четка не пише ли какъв е косъма?

ПС. В сайта на ДМ пише, че първата е кози косъм, а втората е избелен, естествен косъм, не пише какъв.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2013, 13:45 от anbibian

# 348
  • София
Да, именно. С това описание не става ясно какъв е косъма, освен че е избелен и пр, щото на допир доста си дращи, та се поусъмних лекинко в натуралността на четката. newsm78 Ама в кряйна сметка, трябва да има някакъв вид твърдост на влакната, че да прави все пак нещо.
Реших м/у другото, че ако не ми пасне за лице, ще четкам скалпа на главата с нея. Нямам идея за сега как и колко, но поросто размисли на глас пиша. Laughing

# 349
  • най-шареното място
Благодаря ти за бързия отговор!  Hug
А какво в отношение е водата и чаеното дърво?
А ти с какво масло се мажеш и с какво сапунче се миеш?

На 200-250ml вода, 15-20 капки масло. Може и повече.
Аз правя понякога и по-голямо количество защото ползвам пръскалката и за цветята, и за четката.
Използвам налични сапуни /не оставам без причлични, но не са кой знае какво/ и свършвам хубав крем за тяло купуван преди месеци.
Следващите набелязани неща са натурални, но засега не био сапуни и едно масло за тяло, което на практика крем с натурални масла на DM. Иначе те имат приличини течни масла с помпа, но на мен ми идва мазно /сега ползвам едва, едва крем, но и зимата масло ще ми е много/.

ПП Днес я пипнах меката четка. И тя би помогнала според мен. Обаче не смятам да сменям кърпата за сега. Много съм доволна.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 16:52 от арт мама

# 350
  • София
Мацки, и аз ще влизам в клуба на четкащите се!
Разглеждах много и тези дни отивам да си купя най-сетне четка и се почвам! =)

Четох че по едно време нищехте естествените коралови гъби... Аз да не съм в грешка, че и те се ползват сухи?
Аз моята даже с душ гел си я поях... А май не трябвало?

# 351
  • най-шареното място
Всичко е сухо. Като в заглавието Simple Smile

# 352
За лицето смятам да използвам муселинова кърпа.
Може ли да ми обясните как е най-добре да се прави масажа - на сухо или на мокро лице, да използвам ли някакъв продукт за лице?

# 353
  • най-шареното място
На сухо. Поредност като в клипа. Процедура като тялото - четкане, миене, мазане.
Честотата може да е от 2 до 5 пъти седмично според мен. В клипа казват 2-3, но ползват четка.

# 354
  • София
Пробвах бебешката четката  за лице.
Доста драска, което отново ме навежда на съмнения, относно естествеността на растителността по нея. Wink Но, че лицето става гладко след това -става. Ама то след това дращене, оставаше и да не е Wink. Ще се четкам с нея, но определено усещането не ми е приятно. Не е като четкането на тялото, където имаш площ. Joy

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 10:04 от kopche

# 355
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00DE4OP6O/ref=ox_sc_sfl_titl … mid=A6L26V0Q3E2PC
Ето една четка, която намерих в Амазон, специално за лице.

# 356
  • София
Пп.моят е много обложен....знам,че това не е никак добре ooooh!,обаче освен това е и "географски" ,та затова питам за натиска
Уф, извинявай, пропуснах да ти отговоря, а всяка сутрин и вечер се сещам за теб, докато стържа езика си...

Започни с по-лек натиск и увеличавай постепенно. Така езикът ти ще свикне. Не е лошо, ако вече не го правиш, да започнеш да се жабуриш с Листерин или подобна течност за уста.

Hug

# 357
  • UK
Отдавна съм хвърлила око на четката на малкия (на ЧИКО е), но все пак той си я ползва още. От време навреме го четкам с нея, много му е приятно определено. Ако тези дни не намеря да си купя специална за лице, ще си купя една бебешка. Peace

# 358
Записвам се да чета темата, стана ми интересно.

# 359
  • Бургас
Преди малко си купих четката на Агива /двустранна - с косъм и с масажираща част/. Купих я за 6,90лв от едно магазинче за препарати. От тази вечер започвам да се четкам  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт