Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 056
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Да се присъединя и аз към темата .Взех си тази четка от ДМ  https://www.dm.de/linkableblob/de_homepage/32840/data/bild-ebeli … g?v=1373265816000
и вече втори ден се  четкам /как звучи   Mr. Green/
Гледах това и ми се поизясни техниката .
http://www.youtube.com/watch?v=0QpQZyze3Yk

# 361
То всеки обяснява различно..  Confused

# 362
Мдаа ...
Аз не правя такива кръгови движения. Водя се по видеото на черната мацка и по схемата в началото на темата. Свикнах по този начин и вече си имам утвърден ритъм и последователност.

# 363
И аз се обърках от посоките и кой да питам, хоп при акупунктуристката и тя друго каза. Mr. Green

При мен докато четках имаше много газове и и го споделих и тя ми каза, че това е много хубаво, че излизат. Не спрях да се оригвам.

# 364
И аз  вече се обърках...нищо общо между схемата и всички видеа до сега... newsm78 ooooh!

# 365
Много хубава тема  Hug .
Преди доста време бях чела в един форум за суровоядство за сухото четкане, но с моята суха кожа не смея да пробвам. Сега виждам, че е подобно на лимфния масаж. Как мислите, може ли да се мине само с лимфен масаж или четкането е задължително ?

# 366
  • най-шареното място
Сухата кожа сама по себе си не съм видяла да е противопоказна. Може би си заслужава да опиташ.
Дори би следвало кожата да се подобри. Иначе по съшество то си е масаж.

# 367
Аз питах наличието на доста бенки дали е противопоказно, не знам защо ми беше изтрит поста. питам пак.  Simple Smile

# 368
Привет! Ъъъ, вие не се ли четкате редовно още от детските години?  Rolling Eyes Как звучи само.  Grinning Grinning
Някъде към края на университета разбрах, че това обтриване на тялото не е масова практика.
Още от дете са ме учили, освен мокрото четкане в банята, след къпане и подсушаване, да правя такова обтриване на тялото с по-груба хавлиена кърпа. В последствие открих и четките.
Ако щете вярвайте, но за мен това редовно упражнение, ме е спасило от явната поява на целулит и стрии.
Отделно от една приятелка на баба, рускиня е, зная и правя два пъти седмично пилинг на цяло тяло с утайка от кафе.

Аз питах наличието на доста бенки дали е противопоказно, не знам защо ми беше изтрит поста. питам пак.  Simple Smile

Аз имам една и внимателно я подминавам.

# 369
  • най-шареното място
Касита, навремето четкането е било неотменна и важна част от къпането. Но се е позагубила.
След обаче е повече масаж. Преди събаря кожа, която се измива. Ще ми интересно да споделиш ти как възприемаш двете.

# 370
Четкането по време на баня, или мокрото четкане, за мен е неизменна част от къпането. Същото важи и за това след подсушаване. Приемам го като миенето на косата или зъбите, правя го от дете и ми е станало ритуал.
Баба ми казваше, че първото се прави за чистота, второто за здраве и бодрост, да ти се раздвижи кръвта.  Simple Smile

# 371
  • София
Нерелефните бемки по моята кожа не реагират, релефна има една и през нея минавам внимателно, не съм имала проблем.
Според мен сухата кожа ще се изчисти и стимулира, ще й се подобри кръвоснабдяването/оросяването с четкането и би трябвало да се подобри състоянието й.

п.п. Ама го казах...

# 372
Моите бемки са нерелефни, просто петънца.

# 373
  • София
Имам такива по гърба, ръцете, къде повече, къде по-малко, не са се зачервявали или разранявали.

# 374
Те ако се зачервят или разранят, аз ще получа нервна криза, каквато съм страхлива.  Weary

Общи условия

Активация на акаунт