Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 81 068
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • най-шареното място
Real woman, аз отговорих на СлънцеЛуна.
И аз мисля, че само релефните се пазят. Другите не се дразнят от  четкане. Плоските са много чести и почти всеки има. Не реагират, четкай и за всеки случай следи как са. Няма как лесно да стане това дето ще ти докара рев ако са плоски. То иначе и от дрехи щеше да става.

# 376
Благодаря на всички за мненията.  Simple Smile

# 377
Имам въпрос, тъй като вече съм "запалена"
Сутрин правя малко упражнения вкъщи и се чудя кога да вмъкна четкането.
Четкане- тренировка- душ  или
тренировка- изсъхване от потта- четкане- душ.
Благодаря на отговорилите и слънчев ден.

# 378
Благодаря за отговорите.
В момента правя само лицев масаж на Танаки и лимфен на ръце и крака. Ефекта се усеща веднага  Shocked . Ще пробвам и с четка или може би с ръкавица Simple Smile .

# 379
Аз пък сега не мога да си намеря масло от чаено дърво. В няколко аптеки не са чували за такова и казват, че няма даже  Laughing Crossing Arms
Също да ви попитам като се четкате пада ли ви нещо от кожата, защото аз вече седмица нищо. А кожата ми е страшно суха, нямам промяна, но вярвам, че ще има и продължавам.
И след душ търкате ли се с изтривална на напарена кожа? Аз си ползвам копринената ръкавица, преди ми сваляше толкова много суха кожа, а сега пак нищо. Това явно е от сухото четкане   Blush Значи нямам мръсотия  Crazy Crazy Flutter

A ползвали ли сте този лосион. Много го хвалят по другите форуми.

п.п Каква вода на Листерин използвате? Нали има няколко вида. Онзи ден се чудих в ДМ. Мисля направо по-голямата да си взема, че е 11лв и е по-на сметка  Peace

И последно въпросче смятате ли, че в ДМ, Лили и подобните магазини за козметика е по-евтино?
Също и щандовете в моловете на Голден роус, Флормар, Рефан и подобни?

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 15:48 от elsss

# 380
elsss, видях в друга тема, че си питала. Да, лосионът е хубав Heart Eyes особено за хора, които НЕ си падат по лосионите със силна миризма.

# 381
  • TX
интересна тема
с това четкане явно се получава ексфолация и отстраняване на мъртвия епител,
Скрит текст:
ами после като влезете в банята продължавате ли с трифката за кир

# 382
  • София
От днес и аз при вас. като за начало взех луфа, понеже нямаше в близкия магазин четка, а много се бях надъхала.  Laughing Много готино усещане!

# 383
  • Бургас
Втори ден се четкам и съм доволна. Кожата ми е много по-мека и гладка. За почистване след четкане използвам черен африкански сапун с шеа, а след това се мажа с чисто кокосово масло.

П.П. Мъжът ми вчера и той се четка  Laughing

# 384
  • най-шареното място
Имам въпрос, тъй като вече съм "запалена"
Сутрин правя малко упражнения вкъщи и се чудя кога да вмъкна четкането.
Четкане- тренировка- душ  или
тренировка- изсъхване от потта- четкане- душ.
Благодаря на отговорилите и слънчев ден.
Авторката на темата коментира по рано. Ако помня, и двата варианта са ОК. Аз бих четкала преди заради дишането повреме.

Аз пък сега не мога да си намеря масло от чаено дърво.
ДМ. По другите ти въпроси за цените, не знам, не съм сравнявала, но техните продукти нямат общодостъпни аналози /и на тези цени също/.

# 385
  • UK
интересна тема
с това четкане явно се получава ексфолация и отстраняване на мъртвия епител,
Скрит текст:
ами после като влезете в банята продължавате ли с трифката за кир

В банята не търкам с гъби/луфи, само със натурален сапун. Вече веднъж си се изчеткал, няма нужда от мокро четкане. Пък и коментирахме, че гъбите и луфите, които са вечно мокри и стоят на влажно в банята са си голям развъдник на бактерии. Peace

# 386
  • София
Аз всъщност днес за първи път, след четкането към края на душа реших да мина не само лицето с копринената ръкавица, но и тялото, еми оказа, че има още какво да се смъква, а и смъква повече от гъбите тип панделки.

Относно навиците - на първия ми лагер, във втори-трети клас, ни правеха общи бани на по 4-5 момичета. В края на банята питам тъпо и невинно - ами няма ли да се изтрием за кир-та. Всички ме гледаха ей така  #Crazy
С годините вместо мамините ръкавици, почнах да ползвам гъбите панделки, след днешния опит, не съм сигурна колко е било правилно.
Определено си чувствам по-гладка кожата и какаото попива доста по-бързо на така обработена кожа.

# 387
  • TX
Frozy и аз затова питам, панделите и луфата не смъкват кирта, аз като се къпя си смъквам първо кирта с трифка (естествена ленена)  и после вече с луфата и миещо средство, това за мен е къпането, останалите форми само с луфа или пандела с душгел ...това за мен е "обливане" или "вземане на душ" смъкване на прахта,  но това с мокрото къпане. А относно бактериите в луфата и панделите след баня ги изкарвам да се сушат на проветриво място 
Та предполагам сухото четкане маха част от мъртвия епител и намаля количеството кир. Днес се изчетках сутринта за първи път.

# 388
  • София
Ами сухото четкане според мене повече действа масажно.
Панделката определено не мие както ръкавицата, но пък аз я използвах след като хубаво съм се напарила и ефекта беше огромен.

# 389
  • GYM
Аз имах голяма следморско белене, та се налагаше след сухото четкане да досвалям кожа и на мокро. Ползвам копринена ръкавица и честно казано, доста се учудих, че имаше толкова много за сваляне Rolling Eyes И така е горе-долу през ден.
ПП. Четкам от пролетта някъде, без да съм била абсолютно редовна, но все пак Peace
Още си нямам четка за лице Sad Копченце, би ли споделила как е с твоята от ДМ, може би нея ще взема Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт