Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 179
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
За да има ефект четкането всеки ден ли трябва да бъде или няма проблем и да е през ден?

# 616
За да има ефект четкането всеки ден ли трябва да бъде или няма проблем и да е през ден?
Ще се присъединя към питането и ще поразсъждавам малко по въпроса Wink. Мисля, че зависи какъв ефект търсиш. Гладкостта на кожата от премахването на мъртвите клетки го има още на първото четкане, но антицелулитният ефект сигурно ще дойде по-бързо при всекидневно и продължително четкане.

# 617
Ще се присъединя към питането и ще поразсъждавам малко по въпроса Wink. Мисля, че зависи какъв ефект търсиш. Гладкостта на кожата от премахването на мъртвите клетки го има още на първото четкане, но антицелулитният ефект сигурно ще дойде по-бързо при всекидневно и продължително четкане.

...Съчетано с правилно хранене и тренировки.

# 618
Мис Джулай, най-добър и бърз ефект ще има, ако се четкаш всеки ден.

Според мен поддръжката на кожата и лимфната система по цялото тяло следва да е част от ежедневния хигиенен процес. Както с миенето на зъбите - не е задължително да го правиш всеки ден. Може да е хич да не ги миеш. Дори първоначално няма да има никакви видими промени, освен чисто козметични: натрупваща се плака и неприятен дъх. Но с течение на времето зъбите ти ще започнат да се развалят, а това ще влияе на цялостното ти задравословно състояние. И на психиката ти. Защото лошото здраве и липсата на приятелски кръг водят до депресия.

Сухото четкане не е само за по-гладка кожа или за премахване на видимия целулит. Прави се и за стимулация на кръвообращението, и за освобождаване от токсините, и за подобряване циркулацията на лимфната течност.

По време на четкането (особено ако броим "тегелите") изпадаме в състояние близко до медитативното: дълбоко дишане и концентрация върху постоянен ритъм. Това стимулира префронталната мозъчна кора и так ставаме по-уравновесени, по-спокойни, по-позитивно настроени и по-способни да се справяме с критични ситуации.

Нещо повече - по време на четкането полагаш грижа за себе си. А колкото повече се грижиш за някого, толкова повече го обикваш. Способността ни да приемаме и ценим себе си такива, каквито сме е излючително важна за самочувствието ни и за това как околните ни възприемат. И за начина, по който преминаваме през Живота.

# 619

Абсолютно съгласна!Освен това намериш ли причини да пропускаш,ще дойде момента,когато ще решиш,че има и по-важни неща и просто ще се откажеш.
Наистина,когато човек се грижи за себе си,внася нови неща в живота си и се учи,това също води и до себеуважение.Малките стъпки,както и малките жестове са много важни.

# 620
  • Canada
Момичета, заразявате ме с положителна енергия, благодаря ви  Hug

Побутвам темата с една питанка. Четката ми е с бамбукови влакна, но вече усещам как ми се иска нещо по-грубо  Mr. Green Особено за бутчетата. Гледах в магазина на Боди шоп четка с кактусови влакна, някой пробвал ли е подобна?
Ако реша да я взема предполагам няма да е проблем да четкам различните част на тялото с различни четки?
Как мислите  Flutter

# 621
Фонсе, моята четка е с кактусови влакна. Чудна е!

Пробвай влакната, докато си в магазина. Тръкни два-три пъти по ръката. Ако влакната оставят лека диря от по-бяла кожа (следствие от премахнатите мъртви клетки), значи работи.

# 622
  • Canada
Фея, благодаря  Hug

Оставя бели следи, тествах я когато се оглеждах за четка, но като за първа ми се стори мн груба  Blush
При първа възможност ще мина, пак ще я тествам и после ще дам отзиви  Heart Eyes

# 623
Сега ти се струва груба, Фонсе, а след седмица ще ти се види мека  Wink

Купувай смело. Кожата ти ще привикне и ще ти се отблагодари.

# 624
Стана ми интересно за вида на четките.
Моята е на Ebelin. Някой знае ли от какви влакна е?
Според мен е средно твърдичка и засега ме устройва Grinning

# 625
  • най-шареното място
Средна е и според етикета. Не съм виждала следи от нея и е по-скоро мека като усещане.
Обаче като я гледам си прилича на свински косъм...
Хвалят клена, а за космите - нищо.

# 626
Да споделя нещо...

В началото, когато се четках кожата ми силно се зачервяваше.
Сега четкам с повече от 7 изчетквания, а кожата ми сякаш вече не реагира.
Нормално ли е това?

# 627
И при мене много бързо вече на определени зони ми в слабо със стандартна четка.
Тези кактусови има ли ги в България или само онлайн ги поръчвате? И ако е второто може ли линк към някой лесен (и не толкова скъп) за пазаруване и доставка сайт  Laughing

# 628
Симпа, нормално е. Кожата привиква. Ако търсиш ефекта на зачервяването, увеличи броя "тегели" и/или натиска.

Джизиф, вероятно има такива четки в БГ. Влакната са от растението тампико (вид агаве), което вирее най-добре в Мексико.

# 629
  • Canada
Взех кактусовата четка на Боди шоп  Flutter При първото четкане с нея имах чувството, че ще ми смъкне кожата, зачерви я все едно някой порядъчно ме е нашляпал  Mr. Green
Но с регулиране на натиска и броя изчетквания в началото ще се разберем  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт