Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 189
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Здравейте, момичета! Специално "Здравей" и на Фея, с която се познаваме отдавна от друга тема.  Hug
Още преди 2-3 месеца си купих четка, когато тъкмо бях чула за метода, но не знам защо я зарязах в шкафа. От 3 дни започнах да се четкам вечер - лице, ръце и крака, днес ще включа и корем, защото отделих време и разбрах какви движения изисква това. Надявам се на положителен ефект, като нямам конкретни очаквания. Проблемна зона са бедрата.
Четката си купих от Пикадили е с доста малка работна част - може би 8/3 см и ми е удобна за лицето, но виждам че за тяло всички ползвате доста големи четки. Също така се съмнявам, че не е от естествени влакна, защото беше много евтина. Тези дни ходих в Елитис и Лили, ще проверя и в ДМ, но нещо нямам късмет. Всички четки, които ми предложиха бяха с пластмасови косъмчета. Явно ще включа четка в следващата поръчка от iHerb. Ако все пак някой от Варна знае къде има подходящи четки ще се радвам да се включи.
Успех с четкането и до скоро.

# 661
Радост, изключително ми е драго да те видя и тук!

Много лесно можеш да разбереш дали четката ти е с естествени влакна. Хващаш едно влакънце и прекарваш пръсти по дължината му. Естественото растително влакно има грапаво стъбълце, а четкащото му сечение е с неравна повърхност. Изкуственото влакно е с гладко стъбълце и остро четкащо сечение.

Внимавай като четкаш лицето. За него трябва да използваш ежедневно мека четка, а твърдата четка се ползва само 1-2 пъти седмично.

# 662
Здравейте!
От три дни и аз се четкам Simple Smile. Като стана въпрос за четки аз моята я купих за естествен косъм и сега като ви чета ме налягат съмнения.
Нещо не мога да се ориентирам по този метод с влакънцата има ли друг  да се познае какъв е косъма?
Скрит текст:
Да спомена, че имах проблеми с ходенето до тоалетна възможно ли е от 3 четкания да има ефект

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 00:17 от cloè

# 663
Нещо не мога да се ориентирам по този метод с влакънцата има ли друг  да се познае какъв е косъма?
Има, да. Естествените влакна омекват, като бъдат намокрени. Изкуствените не променят нито структурата, нито твърдостта си.

Ако четкаш корема с достатъчно силен натиск е напълно възможно масажът да се е отразил върху перисталтиката ти.

# 664
Много ти благодаря  bouquet. Намокрих я и влакната поомекнаха и не боцка толкова сравнено, с когато беше суха.
Като я купих питах естествена ли е, а и цената беше двойна от тези с изкуствен косъм.
Натискам хубаво и здраво определено много се радвам от този резултат Simple Smile

# 665
След толкова време четкане, зоната на ключиците си остава най-чувствителна при мен...

# 666
  • Canada
След толкова време четкане, зоната на ключиците си остава най-чувствителна при мен...

Фея, и при мен е така  Flutter И докато има части за които вече дори кактусовата четка ми се струва мека, на ключиците, признавам си, минавам със съвсем нежни движения  Blush

# 667
Нали, Фонсе? Първоначално мислех, че е защото няма почти никаква подкожна мазнина или мускул в тази зона. Но пък ситуацията е същата и от предната страна на подбедрицата.

Вероятно има повече нервни окончания и кожата е по-тънка при ключицата...

# 668
За около месец -два бях спряла четкането, сутрин ми беше много студено и карах по съкратената процедура. Смея да твърдя, че при непроменени съпътстващи фактори (тренировки, антицелулитни мазила + масажи), сухото четкане определено и ВИДИМО спомага за по гладка и красива кожа, ако се спре, разликата се усеща драматично. Влязох отново в правия път, ама сега се четкам след къпане с гореща вода - до печката.  cold

# 669
  • София
На мен пък единствено на корема не ми е приятно  Simple Smile

# 670
  • София
Май смо аз усешам четкането на корема приятно:)) и правя по доста повторения там. Различни кожи, различни усещания.

# 671
Влязох отново в правия път, ама сега се четкам след къпане с гореща вода - до печката.  cold

Аз пък чаках да пуснат парното, че в банята имаме 2 големи тръби и става топличко, та ще увелича тигелите  Heart Eyes

# 672
  • София
Влязох отново в правия път, ама сега се четкам след къпане с гореща вода - до печката.  cold

Аз пък чаках да пуснат парното, че в банята имаме 2 големи тръби и става топличко, та ще увелича тигелите  Heart Eyes
И аз така!
То в тоя студ к'во четкане!
Сега се захващам да наваксам пропуснатите "сесии". Laughing

# 673
Аз четкам без прекъсване вече два месеца и половина. Студът също ми пречи, затова го правя вечер. Сутрин ми е по-студено.
Най-неприятно си остава четкането на корема, а най-приятно ми е в областта на кръста, ниско долу.

# 674
Меги, и на мен ми е приятно да четкам корема. Само че стягам коремните мускули. Ако ги отпусна, не ми е приятно.

Моят мъж в началото беше много скептичен. Смяташе, че четкането изобщо няма да помогне. Но сега е абсолютно възхитен - ау, вика, каква си гладичка!

Общи условия

Активация на акаунт