Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 176
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Цялото ли тяло четкате?  Като начало /10дни/ се четкам от коленете до под гърдите. Излишно е май да питам, но заобикаляте бемките нали?

# 676
Цялото ли тяло четкате?  Като начало /10дни/ се четкам от коленете до под гърдите. Излишно е май да питам, но заобикаляте бемките нали?
Бемки заобикалям, някакви други неясни образувания и тях ги заобикалям, мъчна работа малко, ама съм упорита....  Grinning

# 677
  • Бургас
И на мен на корема не ми е приятно, особено в момента. Но пък по бедрата и дупето четката едва я усещам, явно там ще трябва да търся по-твърда. И да питам - подмишниците как се четкат - отгоре надолу (от ръцете към тялото) или отдолу-нагоре (от тялото към ръцете). Че нали и там има много лимфа.

Почти всеки ден се четкам, ефект определено има не само в гладкостта на кожата.

# 678
И на мен на корема не ми е приятно, особено в момента. Но пък по бедрата и дупето четката едва я усещам, явно там ще трябва да търся по-твърда. И да питам - подмишниците как се четкат - отгоре надолу (от ръцете към тялото) или отдолу-нагоре (от тялото към ръцете). Че нали и там има много лимфа.

Почти всеки ден се четкам, ефект определено има не само в гладкостта на кожата.

Аз пък корема го прескачам Rolling Eyes Бременна съм в 31 гс.

# 679
Прескачам само релефни бенки.

Четкам цялото тяло.

Подмишниците се четкат от краката към главата. Прави се движение, започващо от средата на гърдите, минаващо под гърдата и завършващо в горната част (при повдигната ръка) на подмишечната ямка.

# 680
  • На остров
Аз ще си позволя и тук да благодаря на Фея  bouquet ! Четкам се от сигурно 10 дена супер доволна съм, действа ми ободряващо приятно ми е, от всякъде само гот Simple Smile. Не знам дали нещо моята кожа е дефектна, но почти не се зачервява или четката ми е много мека.

Фея, ако съумявах и  да се храня и  спортувам като теб щях да съм още по доволна от себе си. Определено си вдъхновяваща личност и децата с право са ти се възхитили  bouquet !

# 681
Уан, благодаря!

Най-вероятно четката ти е твърде мека. Или не натискаш достатъчно.

# 682
  • На остров
Според мен четката е мека купих я от ДМ специално чаках да се прибера да я пипна и купя  Laughing, после видях в бодишоп тук и на допир тази от Бодишоп е доста по твърда.Мисля да  я сменя скоро, те на колко време се сменят?

# 683
Уан, при правилна поддръжка (съхранение в сухо и проветриво помещение; пране веднъж седмично; дезинфекция с хидролат от чаено дърво след всяко ползване) с години ще можеш да ползваш качествено изработената четка.

# 684
Момичета, как се четкате по тази схемата от първа страница или това видео http://www.youtube.com/watch?v=gG8WUH_PbzI?  Виждам, че има разлика на снимката движенията завършват към тялото, а в клипчето такова нещо не забеляза.
Различия виждам и при четкането на корема на снимкта е показано, че има и едно движение от долу на горе със завършване пак към тялото.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 17:28 от cloè

# 685
Ох, май и аз скоро ще минавам на по-твърда четка Thinking

Четката на Ebelin ми идва вече мека.
Давам си зор да натискам повече, но въпреки това не се чувствам удовлетворена. Вероятно ще я оставя за да действам върху лицето - два пъти седмично, и върху по-нежните зони като деколтето, бюста и ключиците (наистина е много чувствителна зоната там).

Единствените по-твърди четки, които съм виждала са тези на "Арива" - от луфа. Не ми се виждат много стабилни и удобни. На видео-материалите видях четки, на които работната част е във форма на подкова. Струва ми се по удобна и по-прецизна.

Къде мога да намеря такива четка? Питам за БГ магазини, тъй като не поръчвам продукти онлайн.

# 686
И аз да се включа с питане. Ако някой знае от къде в Стара Загора мога да си купя качествена четка, моля да сподели. Другият вариант е от БГ сайт.
До колкото разбрах ще ми трябват две четки - една по-мека за лице и една по-твърда за тяло. И че трябва да е от естествен косъм или има и четки от други естествени материали, които могат да се използват?

Аз за сега използвам само една копринена ръкавица, с която ми е много приятно, но като ви чете човек и как да не му се прииска и той да опита от тоя кеф:) 55

# 687
Клои, по инструкциите от филмчето на черната мадама се четкам. Тя се позовава на Бранди, която пък е специалист по лимфотерапия.

Галина, няма четка от от животински косъм, която да е достатъчно твърда за тялото ти. Затова трябва да вземеш такава с растителни влакна, за предпочитане сезалови (вид агаве). Не знам къде точно можеш да намериш подобни четки в България, но не е възможно да няма.

Симпа, изобщо не се изненадвам, че търсиш по-твърда четка. Дано скоро намериш подходяща!

Направо не е честно, че е така трудно за човек в БГ да си набави естествени продукти за следване на здравословни навици...

# 688
Много ти благодаря, Фея Кръстница   bouquet. Може ли да добавиш видеото на черната дама на първа старничка ще е по-лесно за намиране.

# 689
  • На остров
Фея, имам пак питане относно този хидролат от чаено дърво от къде се купува и ако не се намери с какво може да се замени и как точно дезинфекцираш с него?

simpatikonia значи не си въобразявам щом и ти намираш четката на Ебелин за мека Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт