АГ клиника Селена гр. Пловдив- 11!

• 92 071
  • 781
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Да, аз питах чисто информативно, на мен са ми правили по принцип /първото си дете родих нормално/ и това не ме притеснява.

А ти как си сега след секциото, как се чувстваш и колко време мина от тогава?

И на мен ми правиха клизма при първото секцио.

Добре съм, възстановявам се. Всеки ден се чувствам по-добре от предния. Минали са 8 дни.
В болницата ми беше най-тежко през 2-рия и третия ден.

Но защо секциото е вариант пред теб ако нямаш показания за такова?
Възстановяваш се да, но това си е много сериозна коремна операция.

Какво да ти кажа, не ми се ражда нормално. Голям зор ми беше първия път. А като знам някои се мъчат по 24 часа. Аз не бях така сравнително бързо родих, отидох в болницата в 21.00 ч. с леки контракции, които не усещах, отразиха се когато слушаха тоновете на бебето и родих 04.45 ч. Вярно много бързо се възстановяваш, но пак имаш шевове, опъват те, а болката от контракциите е неописуема /поне за мен, имам нисък праг на болка/. Незнам не съм твърдо решена за секцио, но събирам информация, че времето ще си дойде бързо. Знам, че е сериозна операция, и знам, че ще има болка, но неприятните спомени от естественото раждане ме карат да се колебая. Това е - за някои може да е глупаво  Sad, но аз се страхувам.

# 601
  • Пловдив
tweety19821,а обмисляла ли си варианта нормално с епидурал?Няма да усещаш такива болки.
Първия път в държавна болница ли си раждала?

# 602
tweety19821 имай в предвид, че възстановяването след секцио е много по-трудно и бавно от естественото раждане. Първото си дете родих нормално, а второто се наложи по спешност секцио и мога да правя сравнение. При това, второ дете се ражда много по-бързо и по-лесно от колкото първо. Помисли добре преди да избереш секциото.

# 603
  • Пловдив
tweety19821,а обмисляла ли си варианта нормално с епидурал?Няма да усещаш такива болки.

Да, раждах в държавна болница и съм обмисляла варианта за епидурална,  малко ме е страх от тази упойка.
Но както казах, не съм твърдо решена, ако всичко е наред може и нормално да си родя.

# 604
  • Пловдив
Да, раждах в държавна болница

Раждането в частна болница с епидурал ще е съвсем друго преживяване.Ще ти останат само приятни спомени.За секциото също ще те боцнат в гърба.Няма защо да се страхуваш от епидурлната или спиналната
Имаш време да помислиш.С някой доктор от Селена ще правиш ли консултация?Препоръчвам ти Минев  Mr. Green

# 605

Да, раждах в държавна болница и съм обмисляла варианта за епидурална,  малко ме е страх от тази упойка.
Но както казах, не съм твърдо решена, ако всичко е наред може и нормално да си родя.

Според мен неприятните ти спомени са в резултат на болницата. В "Селена" със сигурност няма да те така. Обезболяват те, грижат се за теб..... Е, не е лесно нормалното раждане, аз родих трудничко също, но пък в сравнение с операция си е за предпочитане. Поне според мен. Simple Smile

# 606
  • Пловдив
А задължително ли практикуват второ секцио след първо такова Rolling Eyes Или ако са минали повечко години можеш да родиш нормално?

# 607
  • Пловдив
А задължително ли практикуват второ секцио след първо такова Rolling Eyes Или ако са минали повечко години можеш да родиш нормално?

Трябва да говориш конкретно с лекар,който ще се наеме за нормално след секцио.Индивидуално е.

# 608

Доколкото знам, зависи и от това какъв е бил разрезът при първото. В интернет има инфо със сигурност, напр. http://kenguru.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%BD%D0%BE%D1 … rMpWLQtiLcZmzY5e3

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 12:30 от pippilottka

# 609

Наистина всеки сам си решава, но според мен в Селена няма защо да се плашиш от естествено. В епидуралната няма нищо страшно, д-р Георгиев е гений  Simple Smile В предродилна има телевизор, до някое време можеш да се забаламосваш с Ани Цолова, после подскачаш на гимнастическата топка, поразхождаш се, попъшкаш от болка и хоп, то станало време за упойката Wink Не казвам, че е леко, но си представи как са раждали нашите баби и в какви условия раждаме ние. Секциото си е сериозна коремна операция, за мен е безумие да се подложиш доброволно на такава мъка, като знам аз как си ходех два часа след раждането. Успех!   bouquet

# 610
  • Пловдив
В Селена Топалова и Минев ще се навият за нормално след секцио. Имат такива случаи, но предпочитат преглед преди да планираш втората бременност, проверяват цикатрикса или нещо подобно беше, по спомени от времето, когато имаха форум. И трябва да са минали поне две години от едното до другото раждане. Аз съм говорила с Минев по въпроса и той беше категоричен, че ако той е правил първото секцио и искаш второто да е нормално, няма проблеми, но ако го е правил друг......и не знае как е шил и какво е правил, се преценя при прегледите и ако в хода на раждането нещо се запъне....ще те срежат вероятно. Руптурата на матката е животозастрашаващо състояние.  Peace

Аз родих нормално. На втория час нищо ми нямаше, но аз родих бързо и лесно. Сестра ми роди във вторник, секцио, в понеделник се метна на колата и отиде на прави ДДС. Но счетоводителите са корава работа.  Crazy

# 611
  • Пловдив
Да, раждах в държавна болница

Раждането в частна болница с епидурал ще е съвсем друго преживяване.Ще ти останат само приятни спомени.За секциото също ще те боцнат в гърба.Няма защо да се страхуваш от епидурлната или спиналната
Имаш време да помислиш.С някой доктор от Селена ще правиш ли консултация?Препоръчвам ти Минев  Mr. Green

Както казах ходя при Троянчев   bouquet

# 612
  • Пловдив
А някоя мама може ли да разкаже как протича нормалното с епидурална  Embarassed

# 613
  • Пловдив
Ами аз нямам много за разказване, докато ме хване упойката родих.  Laughing Честно, изобщо не разбрах какво са болки, от първата болезнена контракция, до самото раждане мина час и половина, вкл. пътя до болницата. Но при поставянето на епидуралната упойка нищо не усещаш. Заставаш в определена поза, чертаят ти нещо по гърба и ти казват да стоиш неподвижно няколко секунди. Аз помолих да ме изчакат да мине контракцията, че тогава трудно стоиш неподвижно и като казах готова съм и след няколко секунди д-р Георгиев каза и аз съм готов. Това беше. Не знам какво е преживяването няколко часа с епидурална упойка, вече писах....при мен нещата се развиха скрострелно и безболезнено.  Peace

# 614
  • Пловдив
Ами аз нямам много за разказване, докато ме хване упойката родих.  Laughing Честно, изобщо не разбрах какво са болки, от първата болезнена контракция, до самото раждане мина час и половина, вкл. пътя до болницата. Но при поставянето на епидуралната упойка нищо не усещаш. Заставаш в определена поза, чертаят ти нещо по гърба и ти казват да стоиш неподвижно няколко секунди. Аз помолих да ме изчакат да мине контракцията, че тогава трудно стоиш неподвижно и като казах готова съм и след няколко секунди д-р Георгиев каза и аз съм готов. Това беше. Не знам какво е преживяването няколко часа с епидурална упойка, вече писах....при мен нещата се развиха скрострелно и безболезнено.  Peace

Имала си късмет да родиш бързо. Моята снаха роди второто си дете сигурно за не-повече от 30 минути, и щеше да го роди пред болницата.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт