От плода на нашата любов,през МАРТ ще се роди нов живот!

• 24 690
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
ох като чета какво пишете се чудя какво ще правя аз още се чудя за гинеколога който ще ме води през бременността да не говорим после в коя болница ще родя майко мила  ooooh! ooooh! ooooh! а тези лекари и екипи дето говорите че си ги плащате при раждането са тези които ви следят  през бременността  или други дето работят в болницата в която сте избрали да раждате не разбрах  smile3511 smile3511 smile3511

# 556
Lady D, за жена над 30-32 г с първо раждане много малко лекари ще пропуснат да я убедят за секцио. Специално за бг гинеколозите се застраховат и водят много рисково само заради възрастта. Дори и да няма други показатели, възрастта я слагат като рисков фактор. Това ако е първо раждане. Белегът от секциото е ниско долу хоризонтален, ако не е почнало раждане. Ако е започнало е по преценка на лекаря спрямо разположението на бебето.
Не гледайте дали болницата е частна. За мен е важно да има неонатологично отделение. Недай си боже ако има проблем ще ви закарат бебето в болница с такова отделение, а вие ще си стоите в другата болница съвсем съвсем разделени и далеч.
В Аг варна делят циганки и българки и няма как да попаднеш с циганка в стая. Е ако си с избор на екип ще те качат на по-хубавия реновиран етаж. Безплатните нощувки са с компания с друго момиче. Ако искаш да си сама си плащаш.
Предният път си платих избор на екип, защото си държа на моя лекар и смятам, че работата и отношението му заслужават повече от това което ще му платят по зк. Там цената за избор на екип е 400 лв без значение вида на раждането. Така че във всяка болница цената си е различна.

По повод това сестрата на мм, живее в Англия преди 12г. е раждала в Б-я секцио, а сега там 12г. по-късно в Англия ще ражда нормално. Та са я питали, защо са постъпили тогава така като е нямало смисъл. А тя сега е на 35г. и не я смятат за проблемна бременност или нещо подобно. Дори ако роди до обяд до вечерта са и казали, че ще я изпишат  Crazy

# 557
  Момичета, аз в понеделник се записвам на жк, ще ми пускат изследвания и биохимичен скрининг. По принцип съм много спокойна, но сега като наближава започвам да се вълнувам много.
 За щастие поне почти се преборих с бронхита и отново съм на работа. Аз мисля септември или октомври да започна да взимам болнични, но за майчинството ще е по-добре ако издържа поне и септември на работа.

# 558
  • Пловдив
ох като чета какво пишете се чудя какво ще правя аз още се чудя за гинеколога който ще ме води през бременността да не говорим после в коя болница ще родя майко мила  ooooh! ooooh! ooooh! а тези лекари и екипи дето говорите че си ги плащате при раждането са тези които ви следят  през бременността  или други дето работят в болницата в която сте избрали да раждате не разбрах  smile3511 smile3511 smile3511

В моя случай са други специалисти,работещи само на частно.

# 559
Аз съм категорична или ще е частна клиника или държавна със самостоятелна стая и избор на екип и каквото там още има.  

Споменах, че ме оперираха съвсем наскоро, в частна клиника, избрах си я защото нямах пораво да рискувам, това бебе, защото нямам шанс за друго.
В цяла клиника има само 4 пациентки и поне 15 човека персонал непрекъснато, които те карат да се чувстваш се едно си единствен. По всяко време можеш да зададеш 500 въпроса и някой да ти отговаря, без да бърза за никъде...просто защото няма за къде да бърза. Освен, че беше абсолютно чисто, в стаята имах цветя, картини по стените, климатик, храната беше много добра.
Едната от сестрите ми стриваше хапчето на прах с лъжичка кисело мляко, защото се оплаках, че ми се гади и не мога да го изпия - това няма как да ти се случи в държавна болница, не защото са по-лоши  в никакъв случай, а защото те просто нямат време за всичко това, защото имат още 20 пациенти освен теб и защото получават в пъти по-малко пари.

За съжаление не мога да раждам там, защото е трвъде далече да хукна натам, когато дойде време за раждане  Grinning Изобщо не знам къде е ще е това моето място, но ще обикалям, ще ходя на отворени врати, ще разпитвам, докато не съм убедена и изобщо не бих оставила на случайността да ми се ''падне'' добър екип. Когато ти си избереш екипа, си избираш твоя лекар, който те е гледал/а 9 месеца, ако не и от преди това...

Разбира се, аз съм прекалено наплашена и мнението ми не е чак меродавно  Simple Smile

# 560
  • София
Честно казано, аз предпочитам самостоятелна стая по други причини:
1. Като съм сама, мога да си контролирам светлината и температурата в стаята. (ако не съм, това би било невъзможно - най-вероятно ще ме осветяват като за световно, тъй като повечето хора обичат да им е светло; а при мен светлината ми причинява такова главоболие, че почти изобщо не светвам лампи).
2. Същото важи и за гледането на телевизия.
3. Няма да ми се налага да гледам кървища и системи на друг човек - не понасям такива гледки, способна съм даже да припадна.
4. Като се сетя как беше при първото раждане, колко много ме боля след него и че едва стигах до тоалетната от болка, като съм сама няма и да се притеснявам, че се разхождам едва ли не по дупе, защото нощницата ми е на кръста.

Иначе аз съм си избрала лекар вече (освен ако не си променя мнението дотогава) и ще си плащам поради тази причина. От предишното си раждане (въпреки че и тогава си плащах), не съм доволна, та това наистина не е гаранция за нищо.

От лекарката, която ми води ЖК не съм особено доволна засега и може би по-нататък ще я сменя, ще видим. Но така или иначе този, който съм си избрала за раждането, е само на частно и ще почна да ходя при него към края на бременността.

# 561
  • Пловдив
 Момичета, аз в понеделник се записвам на жк, ще ми пускат изследвания и биохимичен скрининг. По принцип съм много спокойна, но сега като наближава започвам да се вълнувам много.
 За щастие поне почти се преборих с бронхита и отново съм на работа. Аз мисля септември или октомври да започна да взимам болнични, но за майчинството ще е по-добре ако издържа поне и септември на работа.

alyaa знаеш ли биохимичния скрининг какво по-точно изследва, само синдром на Даун или и нещо друго? Rolling Eyes

# 562
  • Пловдив
От лекарката, която ми води ЖК не съм особено доволна засега и може би по-нататък ще я сменя, ще видим. Но така или иначе този, който съм си избрала за раждането, е само на частно и ще почна да ходя при него към края на бременността.
[/quote]

menyanthe дали наистина може да се смени лекарят за ЖК,че и аз не си харесвам моя?

# 563
  • София
cherry_cherry, може, но май само веднъж. Отиваш при личния лекар, искаш си направление за смяна на лекар за ЖК и после от стария лекар си вземаш всички изследвания, отиваш при новия с изследванията и направлението.

# 564
  • Пловдив
cherry_cherry, може, но май само веднъж. Отиваш при личния лекар, искаш си направление за смяна на лекар за ЖК и после от стария лекар си вземаш всички изследвания, отиваш при новия с изследванията и направлението.

Ох,малко е сложно, по-точно защото ще накърним достойнството на лекарите, ама ако се наложи  #2gunfire да си гледат работата по-добре!

# 565
Ето малко инфо за лабораторията в Майчин дом http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

# 566
Да си кажа и аз мнението за избор на екип - твърдо съм за това майката да се довери на един лекар през цялата бременност и съответно за раждането. Не мога да си представя да сменям често лекаря си, да обяснявам всеки път коя съм и в коя седмица съм. Бих си платила за раждането, за самостоятелна стая (menyanthe го е обяснила чудесно). Спомням си първите ходения до тоалетната....
Освен това, защо е нужно да изпадам в ситуация да ме подбутват насам и натам, при положение, че раждам един или два пъти в живота си. 500 или 1000 лева не са парите на живота ми, но това преживяване остава спомен при всички положения.
Без да се лъжем - не е най- приятното нещо в живота на една жена, ако има начин да го направя по- удобно, нищо не може да ме спре Simple Smile

# 567
# 568
Лекарят при когото раждах не води жк, а този при когото съм на жк не изражда. Поне няма конфликт що при тоя или оня. Иначе ще си ходя през няколко месеца да проследява как са нещата. Накрая по-често.
Аз също съм за самостоятелна стая. Не обичам да се съобразявам с непознати и да трябва да си говорим. Имах нужда от тишина и спокойствие и го получих в самостоятелната стая. Това е едно от водещите ми изисквания.
Иначе съм против даването на рушвети. Тук става въпрос за не добре платен висококвалифициран труд, който не е оценен от висшестоящите

# 569

Ама защоооо... AЗ четох, че ако си вземаме болнични няма проблем за майчинството, защото то се изчислява след това на база възнаграждението на база което е сметнат болничния. Тъй че и да си болничен и да си на работа, майчинството е едно, освен ако нямаш разлика във възнаграждението де. Оффф, моля се да не греша нещо, че така съм си направила и аз сметката, скоро да съм в болничен.

Общи условия

Активация на акаунт