2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 849
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
СП във Варна е на "Цар Асен" 45. Много забутано, зад Медицинския университет /почти/. Пълно е с хора, чака се много. Ако има кой друг да отиде, изпрати него. Там се подават всички молби.
Преди имаха подразделение близо до нас, но сега май само там са ги оставили и е лудница.

# 376
Кои документи ти искат по официална декларация?  bouquet
1. Копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта
2. Уверение от ВУЗ, че си записанееа в редовна форма на обучение
3. Лична карта.
Сега, може да има някакви уловки, като например, кога да ти е издадено уверението, но на мен нищо повече от горните изисквания не ми казаха.
и документ за банковата сметка
Да, може би и това трябва. Въпреки, че за детските само веднъж им носих документ, след това просто си попълвах номера на сметката в декларацията.

# 377
СП във Варна е на "Цар Асен" 45. Много забутано, зад Медицинския университет /почти/. Пълно е с хора, чака се много. Ако има кой друг да отиде, изпрати него. Там се подават всички молби.
Преди имаха подразделение близо до нас, но сега май само там са ги оставили и е лудница.
Ами аз да ида направо в четвъртък и да подам и за еднократната помощ там и за тази 2880лв. Аз в четвъртък ще си взема документите от ГРАО за брой деца, а в сряда от университета уверение, тъй че с едно чакане да мина.
Благодаря ти за информацията. Съмнявам се обаче, че друг ще може да подаде документи за еднократната вместо мен? Ще му искат ли пълномощно или не? / сори за спама /

# 378
ММ ходи да подаде документи за еднократната. Няма никакъв проблем. Той ходи до общината и навсякъде. Аз не мога да оставя новородено, нито да ходя насам-натам с него, затова той си взе отпуск, за да може да свърши всичко. Никъде не са му искали пълномощно. Дадох му моята лична карта и за един ден той обходи всички институции.
Ако искаш може и ти сама да подадеш за всичко наведнъж.

# 379
Ами аз да ида направо в четвъртък и да подам и за еднократната помощ там и за тази 2880лв. Аз в четвъртък ще си взема документите от ГРАО за брой деца, а в сряда от университета уверение, тъй че с едно чакане да мина.
Благодаря ти за информацията. Съмнявам се обаче, че друг ще може да подаде документи за еднократната вместо мен? Ще му искат ли пълномощно или не? / сори за спама /

Това за брой деца май не го искат за студентската помощ  newsm78 Аз утре взимам уверението и отивам в СП да подавам документите.Стиснете палец да ме одобрят,нищо че не съм в регистъра на МОН

# 380

Това за брой деца май не го искат за студентската помощ  newsm78 Аз утре взимам уверението и отивам в СП да подавам документите.Стиснете палец да ме одобрят,нищо че не съм в регистъра на МОН
Аз понеже ще подавам за студентката помощ и за еднократната и затова си чакам удостоверението от ГРАО. Нали за Варна и за двете помощи се подава на ул. Цар Асен?

# 381
Благодаря за отговора  Peace Мисля да изчакам да обновят списъка,не ми се рискува.Аз уча във Висше Транспортно Училище Тодор Каблешков,има ли мами,записани там?
И аз записах там и взех уверение при записването. Подадох документи за помощта средата на август и миналата седмица все още нямаха отговор от ВТУ. Надявам се утре да има Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 22:08 от lonolina

# 382
Аз си мисля живот и здраве да подам наведнъж за детските, за раждане и за 2880-те, пък дано да стане  Simple Smile

# 383
Да, на Цар Асен се подават молбите. Най-добре наведнъж всичко.

# 384
момичета, аз пак д апопитам - поммоща я има и в случаите на платена магистратура, нали?

# 385
Да, и на платена, важното е да е редовно обучение Peace

Аз днес се записах, но уверението и подаването на молба в СП ще подам на 14.10, тъй като тогава започват учебните занятия. Да нямат основание да ми откажат.

Успех на всички!

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 11:43 от Надежда :)

# 386
Момичета, знаете ли дали са свързани помощта за майки-студентки и тази еднократната за бременност? Понеже тази седмица ще подавам еднократната за бременност, а ще се запиша живот и здраве студентка следващия месец. Rolling Eyes На самата молба-декларация(за еднократна за бременност) има запитване дали съм студентка редовно обучение.....в момента не съм, но по-нататък може и да съм Grinning Дали няма да се приеме за "измама" например, ако проверят и всъщност се окаже, че съм студентка, но в момента на подаване на молбата не съм била.... newsm78
Охххх, дано сте ме разбрали  Blush
Благодаря ви newsm51

# 387
Двете помощи нямат нищо общо. Подай си документите за редовна студентка, когато се запишеш като такава, а сега пиши, че не си, защото реално не си студентка.

# 388
# 389
Двете помощи нямат нищо общо. Подай си документите за редовна студентка, когато се запишеш като такава, а сега пиши, че не си, защото реално не си студентка.
Благодаря...и аз така мислих да направя  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт