2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 838
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Наде, споко, няма проблем  Hug
cvetelina.m, най-добре питай в университета, тук трудно ще ти отговорим на всички въпроси. Мога да ти кажа какво знам, но понеже не ме е интересувало не знам подробности. Като записваш втора бакалавърска мисля, че нямаш право да е държавна поръчка, т.е ще е по-скъпо, по принцип като не си завършила ще се води, че учиш 2 едновременно и там беше нещо по-сложно, но е възможно, в моя курс имаше момичета с по 2 специалности паралелно, но на място най-добре да питаш.
Майлин, успех и да пишеш като ги вземеш  Simple Smile

# 406
Благодаря kadrova4kata , но аз съм в частен университет и не искам другата ми специалност да е там и ако ги питам има шанс да ме излъжат, за да запиша пак при тях. По първата специалност ще съм с изтекли студентски права за това предположих, че не би трябвало да има проблем да запиша друго.  newsm78

# 407
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте искам да попитам за всеки случай! Сега ще записвам магистратура в ТУ Варна -редовно, а края на февруари живот и здраве ще раждам. Ще мога ли да получа тази помощ? Аз не съм от Варна по ЛК, в социалните по ЛК ли трябва да подам и от къде по точно се изплащат тези пари, от НОИ ли?
Благодаря предварително! Лека вечер ви желая! Hug

# 408
Благодаря на всички
Последен въпрос
Ако запиша платя семестъра и не отида и за един ден проблем ли ще е
Пречка ли ще е

# 409
Благодаря на всички
Последен въпрос
Ако запиша платя семестъра и не отида и за един ден проблем ли ще е
Пречка ли ще е
Жесток newsm48

# 410
  • Бургас

От 3 години закона е сменен и магистъра не може да е в друго/различно направление от бакалавъра.

Това сефте го чувам. За държавната поръчка ли става въпрос, или за платено? Защото ако е платено определено не е вярно, можеш да запишеш каквато магистратура пожелаеш.

# 411
  • София

От 3 години закона е сменен и магистъра не може да е в друго/различно направление от бакалавъра.

Това сефте го чувам. За държавната поръчка ли става въпрос, или за платено? Защото ако е платено определено не е вярно, можеш да запишеш каквато магистратура пожелаеш.

Може и да е вярно (не съм сигурна, но оставам с такова впечатление) - защото аз исках да запиша втора магистратура (платено), различна от направлението за бакалавър (аз съм финанси и исках някаква филология, психология, мио, или подобно), но всички университети, които проверих имат изискване магистратурата да е в същото направление.... Не знам, може да има изключения, но аз не намерих и пак записах втора магистратура в моето направление...

# 412
  • Бургас
А редовно или задочно иска?
По принцип след друго професионално направление магистратурата просто е по-дълга - 2 години, вместо година и половина. За всички магистратури, които аз проверих и исках, нямаше подобно условие, но повечето са задочни.
В Бургас проверявах. Едната е тази:
http://www.bfu.bg/upload/images/magistri/CHN_SKP.html
А другата е в другия ВУЗ в Бургас, пак в подобна сфера.

# 413
  • София
А редовно или задочно иска?
По принцип след друго професионално направление магистратурата просто е по-дълга - 2 години, вместо година и половина. За всички магистратури, които аз проверих и исках, нямаше подобно условие.
В Бургас проверявах. Едната е тази:
http://www.bfu.bg/upload/images/magistri/CHN_SKP.html
А другата е в другия ВУЗ, пак в подобна сфера.

Моята е редовно, не съм гледала задочно, заради помощта, но наистина в Бургаския може и да има, което е хубаво, иначе аз гледах в СУ, ПУ, УНСС, СА.

# 414
  • Бургас
Определено в държавните ВУЗ-ове изискванията са по-строги, особено за редовните магистратури. Има си го това изискване за професионалното направление, за повечето, а за държавна поръчка и дума да не става да си учил нещо друго.
В частните са по-гъвкави, вариант винаги може да се намери, но пък таксите там са по-солени.

# 415
Добро утро и от мен, и аз вчера се записах за магистър и явно наистина е променен закона, защото и аз неможах да запиша нищо друго, освен моето направление. Но това е много глупаво, защото не ти дава възможност за развитие... Какво трябва да изкарам бакалавър за финанси примерно, за да мога след това да запиша и магистратура финанси.... Тъпоооо.... пак не е измислено като хората.. Ядосаха ме вчера  малко с тези нови глупости...  newsm29 box

# 416
Определено в държавните ВУЗ-ове изискванията са по-строги, особено за редовните магистратури. Има си го това изискване за професионалното направление, за повечето, а за държавна поръчка и дума да не става да си учил нещо друго.
Това не е вярно. Някои специалности предлагат магистърски програми за "специалисти" и "неспециалисти". По втората се учи 1-2 семестъра повече, но може да те приемат държавна поръчка без проблем, стига да издържиш съответния изпит. Друг е въпросът, че всеки университет сам определя правилата, в кои специалности да предлага обучение за "неспециалисти". Аз сега кандидатствах в Геолого-географския факултет на СУ, като дипломата ми е от УАСГ. При това се водя "специалист" за програмата, в която кандидатствам. Не съм се явявала на изпита за държавна поръчка, защото нямам право да уча втори път държавно. С диплома от УАСГ проверих, че мога да кандидатвам за магистратури в МГУ, СУ, Пловдивския, а нито един от тях не обучава строителни инженери. Просто четете изискванията за съответната магистърска програма.
И като спрягате някакъв "променен закон", защо не вземете да го цитирате? Според мен проблемът не в закона, а в изискванията на съответния ВУЗ.

# 417
Какво трябва да изкарам бакалавър за финанси примерно, за да мога след това да запиша и магистратура финанси....
Повечето хора не правят ли точно така.. newsm78

# 418
  • София
По принцип всеки трябва да си провери какво желае и какви възможности има, аз за себе си проверих, но и имах други изисквания (без изпити, прием с диплома за магистър, а не за бакалавър и др.), т.е. мисълта ми е, че варианти има, но трябва да се потърси. Не знаем какво търси момичето, което зададе въпроса, така че не бихме били от голяма помощ. Иначе за неспециалисти също има доста специалности по 2 г. грубо казано, някои с изпит, някои без (повечето задочни) - с търсене и питане до Цариград се стига  Peace И на мен ми е интересно кой е закона - за висшето образование ли?

# 419
  • Бургас
roverandom , съгласна съм с теб, даже посочих пример, че и в двата ВУЗ-а в Бургас има вариант за магистратура не по направлението, в което си учил, в други не съм проверявала. Но ми направи впечатление, че при задочните магистратури изборът е много по-голям, отколкото при редовните.
Относно закона - не знам кой е, не мога да цитирам.

Общи условия

Активация на акаунт