2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 770
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Просто те плашат,не се притеснявай.Правят го,защото понякога се получава,че 10 човека в някаква си специалност се записват само заради парите и после не им е изгодно с други 10 да си карат докрай...представи си още 2-3 като прекъснат по други причини и колко остават.Много са занижили критериите за кандидатстване в някои университети и пак не могат да си направят бройките.Спежиално там,където съм аз още записват за бакалавър за някои специалности,вкл. и моята.Не ни достигат 7 човека засега,а 3 сме с бебета и 1 бременна:Simple SmileАз няма да се отказвам и ще си уча,за другите не знам.Измислят си просто,за да те спплашат и да учиш,за да могат да ти вземат повече пари като завършиш всичките семестри:)

# 526
Ейй, не мога да повярвам до какви действия пристъпват някои университети, за да си вземат всички семестриални такси докрай #Crazy

# 527
Това горното не е толкова странно. Ако реши, всеки университет може да ти даде да подпишеш договор, че си длъжен да платиш всички такси до края на програмата например. Те си решават, така че преди да се запишеш провери какво точно пише в правилника им за прием и обучение на студенти. Може да има такива клаузи. Не вярвам обаче да могат да поставят условие да не прекъсваш, защото е ясно, че не е възможно да се изпълни такова нещо.

# 528
Ако "ги караха да предупреждават", то щеше да е във всички университети. Аз примерно си купих справочника много бременна Simple Smile), после ММ ме записа, защото бях вече в родилното  Laughing , като изрично ги е попитал дали има проблем ако не присъствам на всички лекции, защото съм с бебе, а те са казали "Няма проблем. Когато може ще присъства. На изпита бях 2 дни след като ме изписаха с беба и специално изпитващите предупредиха ( понеже беше устен и писмен изпита) за бременни и кърмачки да влизат първи. Документите за записването и плащането на семестъра го направи една приятелка, която също им обясни, че съм с малко бебе и не мога да отида аз лично, като те отново казаха, че няма проблем. Мисля, че точно причината да ти го кажат е, че не им изнася да водят групи с малко хора  ooooh! . Успех!   bouquet

# 529
Благодаря за отговорите  Simple Smile И аз така реших, че просто искат или да се откажа или да си платя всички сем. Laughing

# 530
Аз днес също се записах в магистърска програма с големия корем и честно казано никой не ми е направил физиономия, нито ме е предупреждавал каквото и да е на тази тема. Даже ме пуснаха с предимство на касата, да не чакам опашка. Става дума за СУ. Подписах договор за обучение обаче, в който едно от условията беше, че не мога да сменям формата на обучение - т.е. не мога да мина от редовно в задочно. Така че трябва хубаво да се четат тези неща, за да е наясно човек с какво се захваща.

# 531
Аз от днес съм пак в аулите  Mr. Green Mr. Green  всъщност е доста забавно, само че смятам да изкарам още малко и да подам за 50 процента посещаемост.....а пък 2 семестър най -вероятно ще запиша задочно, но пък съм мотивирана да си го изкарам  Wink

Само да видя с изпитите как ще го направя, че термина и сесията ми се препокриват  hahaha

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 20:20 от Звезден^Прах

# 532
Днес и аз записах разгеле магистратура. Секретарката на моята катедра много ми се зарадва, защото тя много пъти ме молеше да запиша магистратура, но сега ще бъде всичко накуп хем магистър, хем и с бебе, обясних й, че една от причините са паричките за детето и тя се ухили и ми каза да не се притеснявам и най-важното да запиша втори семестър, пък отделно ще се договарям с преподавателите кога и как ще ходя на лекции и изпити Simple Smile Много съм доволна. А пък и социалните ми се изкефиха, че ще ми дадат тия пари, защото съм записала магистратура. Не мога да повярвам, че от най-важните институции, от които зависят тия пари точно днес бяха супер любезни с мен.

# 533
и мен ме приеха магистратура и ще се записвам до края на седмицата, мислех да ходя на лекции, но може и да нямаме понеже специалността ми сме 3 човека и можело просто да ни дадат от къде да четем  Laughing Laughing, а за изпити май няма да устискам, вече си знам, че ще съм към 25,11 секцио  Simple Smile

# 534
Ние магистрите сме 5 държавна и 3 платено, та общо 8 души, едва ли ще ни тормозят, ама де да ги знам. В средата на другата седмица ни излиза и програмата, пък евентуално ще започнем да ходим на лекции чак от 1 ноември, Кадроваче, ние с теб влизаме на една и съща дата за секцио, при мен ще се получи удължаване на сесията няма как.

# 535
Коте, аз смятам да прекъсна като взема парите и другата година да продължа, като мога да оставям малката на някой. Мисля, че не е задължително да се запише втория семестър. А за датата, ще видим дали ще е точно 25, че вуйчо ми е тогава и не ми сеще да са на една дата  Simple Smile

# 536
хахах малко спам, ама не мога да се въздържа... кадроваче и моя вуйчо е на 25 -ти роден, ама октомври де, а  тогава ме искат в болницата и се чудя дали ми се ще да родя баш на неговата дата..., че е един проклет ooooh! Mr. Green

# 537
тази молба за 50 проц. посещаемост, по кой закон имаш право на нея? може ли подробности , евентуално, при някакви проблеми да се възползвам от това предимство ?

# 538
тази молба за 50 проц. посещаемост, по кой закон имаш право на нея? може ли подробности , евентуално, при някакви проблеми да се възползвам от това предимство ?

Виж правилника на университета. В него се регламентират правилата за ползване на перманентна сесия: кой има право, при какви обстоятелства и т.н. С нея ти се позволява по ниската посещаемост, както и при съгласие от страна на преп. да се явиш на изпит на дата, различна от обявената за твоя курс.

# 539
Някой знае ли колко струва заверена при нотариус диплома?

Юлия Стоянова , къде (ако не е тайна разбира се) си записала да учиш? За жалост за моята специалност (Туризъм) имам шанс само в Свободния, а ми казаха че ако нямало достатъчно бройки от редовно обучение, се преминава към дистанционно....., което на мен не ми върши работа Sad

Секциото ми е след 15 дена и не знам какво да правя..... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт