2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 772
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
ДЕ,аз подадох такава молба  Peace Пише се молба "свободен текст".
До Декана на факултет нам-си кой
 от  ХХХ
 специалност ХХХ
 Факултетен номер ХХХ
 редовно обучение
Уважаеми г-н Декан,моля лекциите ми да бъдат намалени с 50 % поради бременност/майчинство.
Прилагам копие от акта за раждане на детето ми/документ,удостоверяващ бременността ми.
Това ми го даде написано на компютър секретарката на факултета,аз само си попълних данните и написах "копие от акта за раждане на детето ми".

# 541
  • София
Какво трябва да се напише по-точно на уверението ? В смисъл къде трябва да послужи уверението?

# 542
  • София
Какво трябва да се напише по-точно на уверението ? В смисъл къде трябва да послужи уверението?
аз писах - СП.

# 543
Вампи, какво съвпадение за вуйчовците  Joy Joy, аз освен за характера, а и затова, че ще се затрудним с празнуването, обикновено си гостуваме и т.н  Simple Smile
DE*, според мен това си от университета за ВТУ може поради различни причини да си на 50%, питай при инспекторката ти, там ще ти обяснят.

# 544
В Шзменския уча:)няма туризъм до колкото знам:)

# 545
В Шзменския уча:)няма туризъм до колкото знам:)

Да, няма Confused

# 546
Здравейте. След като подадох документи за помощта, служителката ме предупреди, че след няколко месеца правят втора проверка в университета, защото имало много  "фалшиви" студентки, помислих, че просто ме плашат и подобна практика няма. Но после в университета казаха, че действително се случвало да проверяват отново след 3-6 месеца. Нали уж няма как да си искат парите обратно? На някого да са му ги искали?

# 547
  • Бургас
Хубаво де, правят - правят. И какво ще установят? Че си прекъснала примерно. Пише ли в закона или правилника, че нямаш право да прекъсваш? Пише ли, че трябва сто на сто да завършиш? Или да е поставен срок. Не. Да си проверяват тогава.
Със сигурност ще го променят закона, може би затова са и проверките. Но засега, който взел по стария ред - взел. Дори и да влезе в сила промяна в закона, тя не влиза със задна дата.

# 548
Здравейте и от мен, бих искала да питам дали има някой, който е кандидаствал в
Пловдивския Универистет, Философско-исторически факултет и дали там е имал някакви проблеми, забележки, предопреждения и т.н.
Предполагам като подпечатват и подпидват уверението и видят пред кого да послужи: Социални помощи и веднага започват да си измислят разни неща..
На всички мамета пожелвам успех!

# 549
  • Бургас
То точно това е интересното - не те предупреждават в "Социално подпомагане", дето те дават парите и би трябвало те да следят стриктно да няма "фалшиви", ами от университетите, които имат интерес да си приберат всички такси ooooh!

# 550
Иначе ромите могат да получават всичко и да им се мълчи. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=533261583409269&set= … ype=1&theater   аз когато отидох да питам за условията,какви документи трябват, веднага подигравателно ще кажеш че от техния джоб взех парите.Ние ПРОВЕРЯВАМЕ! И ми се смеят.

# 551
Здравейте момичета, отдавна следя темата - има няма 1 година Joy
И към днешна дата вече съм студентка редовно и ми изплатиха помощта на следващия месец от подаване на молбата в Соц. подп-е.
Та ако мога да бъда полезна на някои ще разкажа на кратко моя случай:
родих детето си на 13.03.2013 г.
Подадох документи за магистратура около средата на август(платена такса, взех уверение, че съм студентка редовно обучение, зимен семестър, първи курс) и веднага отидох в Соц. подпомагане ПО ПОСТОЯНЕН АДРЕС НА МАЙКАТА!!!
да подам следните документи:
   ---копие от акт за раждане на детето
   ---уверението от университета (редовна студентка)
   ---молба заявление (дават я на място)
Към датата на подаване на документите детето ми НЯМАШЕ НАВЪРШЕНИ 6 МЕСЕЦА.
Друго много важно, преди да подам документите предния месец бях ходила пак там за да подам документи за еднократна помощ за раждане и детски и исках да съм напълно убедена, че ще получа помощта, затова попитах служителката съвсем откровено дали ще имам право да я взема.
Слава на Бога попаднах на много симпатична млада жена, която ми обясни следното:
Ние няма да ви търсим сметка дали ще продължите обучението си след като вземете помощта, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ПРОВЕРИМ В РЕГИСТЪРА ДАЛИ СТЕ СТУДЕНТКА РЕДОВНО ОБУЧЕНИЕ!!!
Дано съм ви била полезна, успех на всички от сърце, Бог да е с вас!!!

# 552
Радина, радвам се, че си взела помощта и много хубаво, че толкова подробно обясни как стоят нещата   bouquet, дано всички я вземем безпроблемно.

# 553
_radina_ Много ти благодаря за този пост, който си направила,тъй като моето притеснение е най вече, че няма да мога да посетя нито една лекция 1 семестър,тъй като съвпадат с термина ми.И да не би после за втори сем. да има проблем че не съм се явявала.Доста ме успокои.

# 554
Радина, радвам се, че си взела помощта и много хубаво, че толкова подробно обясни как стоят нещата   bouquet, дано всички я вземем безпроблемно.

Много благодаря за информацията, ако не е тайна в кой университет или за кой град се намира тази любезна жена. Напоследък служителите във всички държавни институции са ужасно "некоректни" и враждебно настроени,

Благодаря предварително за отговора

Общи условия

Активация на акаунт