2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 775
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Четох някъде, че тази помощ се полага само на майки до 25 години. Вярно ли е или не?

# 556
Твърдо не.

# 557
  • София
аз я взех на 40г  Mr. Green

# 558
  • София
Да се похваля,че най-накрая взех заветната заповед и да се надяваме,че към 20ти ще има и парички!При мен цялата процедура се оказа голяма хамалогия,дано при вас стане бързо и лесно,без излишни нерви Peace

# 559
Да се похваля,че най-накрая взех заветната заповед и да се надяваме,че към 20ти ще има и парички!При мен цялата процедура се оказа голяма хамалогия,дано при вас стане бързо и лесно,без излишни нерви Peace

Хубаво де, супер че си взела тази заповед  Hug! На мен защо ми казаха миналия месец като подадох документите просто да следя към края на Октомври за превод  newsm78 ( ако не ми пречело да чакам на опашки, ако искам да проверявам)... В случай, че нямам превод да отида да проверя какво се случва

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 14:17 от siqna_si

# 560
Ще ви чета, че и мен това ме чака.

# 561
Момичета, аз бих искал да ви попитам дали тази еднократна помощ се декларира като доход? Другата година ми предстои подаване на данъчна декларация, тъй като сме младо семейство с ипотека и има опция за възстановяване на данък от предходната година, вероятно сте чували за това. Та се чудя, дали ако подам за тези парички(2880 лв) и след това трябва да ги декларирам като доход, бих възпрепятствала по някакъв начин получането на данъчно облекчение за младо семейство,  Благодаря  Simple Smile
П.С. Редовно обучение студентка съм

# 562
  • София
За инфо - данните в Регистъра на МОН са актуализирани към днешна дата 10.10.13, но отново за летен семестър 2012/2013 (мен още ме няма там, въпреки че съм записана). Не знам колко още време им трябва да актуализират и зимния семестър....

Ралица, помощи и обезщетения от НОИ не се вписват като доход в данъчната декларация и не биха повлияли на помощта за млади семейства. Нека и още някой потвърди все пак.  Peace

# 563
jane_anderson за инфо  Peace - актуализации постоянно има, през няколко дни са  Whistling

# 564
И мен ме няма  newsm78

# 565
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
И мен ме няма  Crossing Arms Днес им звънях на МОН-овците, те ме препратиха къв някакъв отдел за висшите у-ща. Разбира се те ме препратиха отново към МОН и така и не разбрах какво се случва с тия регистри. Някой желаещ утре да пробва да се свърже с МОН и да ги попита отново кога ще има промяна в данните за 2013/2014?

# 566
  • София
на мен ми изплатиха помощта без да ме има в регистъра  Rolling Eyes

# 567
бамбарадамбара, браво, ти в кой град си?

# 568
  • София
София
но доста се забавиха. като ходи мъжа ми да пита защо, му отговориха, че са пуснали запитване и чакат отговор от университета преди да ме одобрят.

# 569
ок, мерси  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт