2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 779
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Изплатили са я, защото са пратили писмо до ВУЗ-а, а както стана ясно, някои само проверяват в регистрите, което е изключително глупаво. Само занимават после хората! ooooh!

# 571
  • София
jane_anderson за инфо  Peace - актуализации постоянно има, през няколко дни са  Whistling

Сияна, не знаех Grinning Благодаря !
Бамба, аз се надявам като при теб да си спазват изискванията и да изпращат запитвания, а не да проверяват в регистъра, ама знам ли ги нашите в община Илинден дали така правят... Затова ми се искаше да го актуализират и да съм спокойна... Да видим кога ще стане Simple Smile

# 572
здравейте,
искам да попитам след като от социалните изпращат писмо до ВУЗ-а, получат отговор и одобрят, трябва ли да се ходи до тях да се подписва решението/заповедта за да изплатят парите или ги изплащат въпреки това?

# 573
здравейте,
искам да попитам след като от социалните изпращат писмо до ВУЗ-а, получат отговор и одобрят, трябва ли да се ходи до тях да се подписва решението/заповедта за да изплатят парите или ги изплащат въпреки това?
На мен ми казаха да ходя да проверявам за отговор и след това трябва да си получа и заповедта.

# 574
Ралица, помощи и обезщетения от НОИ не се вписват като доход в данъчната декларация и не биха повлияли на помощта за млади семейства. Нека и още някой потвърди все пак.  Peace
[/quote]

jane_anderson, благодаря за отговора, къде мога да го прочета това?

# 575
  • Пловдив
И аз да си задам въпроса - може да е обсъждано, за което предварително се извинявам.

Уверението от университета ми го издадоха днес -  има ли значение, кога ще подам като дата и месец документите в социалното?

Благодаря предварително!

# 576
И аз да си задам въпроса - може да е обсъждано, за което предварително се извинявам.

Уверението от университета ми го издадоха днес -  има ли значение, кога ще подам като дата и месец документите в социалното?

Благодаря предварително!

Ако не се лъжа, трябва да е подадено в месеца в който си го взела! Поне така тук пишеха!

# 577
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Има ли някаква наредба или нещо, в което да пише, че трябва да се пусне запитване до ВУЗ-а, а не да чакаме регистрите на МОН? Ако има, моля да я постнете тук, за да ходя да се разправям с мързеливите ни служители в социалното, които явно им е по-лесно да цъкнат в сайта и, каквото пише - това е  Crossing Arms

# 578
  • София
Рали, не знам къде го пише, но съм чела този отговор при същия въпрос. Ако не се лъжа трябва да е нещо свързано с облагане на доходите на физически лица и изискванията в самите декларации...

За Регистъра на МОН - в предишната тема момичето обжалва отказа с адвокат и естествено спечели и й изплатиха сумата, даже и жалбата беше постнала. Потърсете там. Няма такова изискване за проверка в регистъра на МОН, защото студент се водиш от датата на заповедта на ректора за записване в уни-то (закон за висшето образование). Всичко беше обяснено там  Peace

# 579
Момичета здравейте. Нямам много време покрай бебето. Исках да ви попитам има ли сега някакъв късен прием за магистри (по възможност в София)? Родих август и много ми се искаше да запиша магистратура, но изпуснах всички срокове Sad

# 580
Рали, не знам къде го пише, но съм чела този отговор при същия въпрос. Ако не се лъжа трябва да е нещо свързано с облагане на доходите на физически лица и изискванията в самите декларации...

Благодаря много! Права си, не се обалгат тези доходи. Потвърди се от от закона за данъците върху доходите на физически лица, както предположи.

# 581
  • София
Радвам  се, че помогнах  Hug

# 582
Аз не мога да разбера от кога ми започват студентските права. На 23.09. се записах студентка редовно обучение, като преди записването си платих първата семестриална такса. На 10.10 е правена последната актуализация на списъка на МОМН за всички студенти в България, а аз не фигурирам Crossing Arms На 14.10 ми започват лекциите. Откога ми започват студентските права, някой знае ли със сигурност? От записването и плащането на семестриалната такса или от започването на учебните занятия? Rolling Eyes

# 583
  • София
По принцип от записване на семестъра, т.е. вече имаш студентски права. Можеш да си вземеш уверение, аз съм си взимала веднага след като записах, но беше за друга институция.

# 584
Аз не мога да разбера от кога ми започват студентските права. На 23.09. се записах студентка редовно обучение, като преди записването си платих първата семестриална такса. На 10.10 е правена последната актуализация на списъка на МОМН за всички студенти в България, а аз не фигурирам Crossing Arms На 14.10 ми започват лекциите. Откога ми започват студентските права, някой знае ли със сигурност? От записването и плащането на семестриалната такса или от започването на учебните занятия? Rolling Eyes

Нали неколкократно уточнихме, че те си актуализират сайта често ( през 2-3 дни), но данните там са актуални за летен семестър 2012-2013г.  Студентските ти права са започнали когато си си платила семестъра и си записала!

Общи условия

Активация на акаунт