2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 790
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Е след като си го актуализират толкова често защо фигурира летен семестър 2012-2013г Rolling Eyes
Освен това нямам впечатление, че го актуализират през 2-3 дни. Предишната актуализация беше на 19 септември, след това актуализираха чак на 10 октомври.

# 586
Аз не мога да разбера от кога ми започват студентските права. На 23.09. се записах студентка редовно обучение, като преди записването си платих първата семестриална такса. На 10.10 е правена последната актуализация на списъка на МОМН за всички студенти в България, а аз не фигурирам Crossing Arms На 14.10 ми започват лекциите. Откога ми започват студентските права, някой знае ли със сигурност? От записването и плащането на семестриалната такса или от започването на учебните занятия? Rolling Eyes
Студентски права имаш, от датата на подписаната от ректор заповед за зачисляване, което ще рече, че щом си платила таксата на 23.09, а първите ти занятия са на 14.10 ректорската заповед, ще бъде с дата в този период. Не по-късна от 13.10, понеже тя трябва да предхожда учебните занятия, тъй като я придружава поименен списък на зачислените студенти. За точната дата питай инспектора (секретаря) за вашата специалност. Относно списъците на МОН, момичетата неколкократно, правилно са обяснили, че актуализациите се извършват през няколко дни и зависи, кога университета, ще подаде информацията за новозаписаните.

# 587
Благодаря  bouquet

# 588
Здравейте момичета Hug чета ви от известно време и имам следния въпрос-т.като ще раждам началото на декември а вече почти изтървах сроковете за записване за магистратура /е до края на октомври мога да подам документи във ВУАРР,но ще съм в сесия декември-януари и ще стане  Crazy/,а през януари мога да подам док. за летния семестър,та няма ли да ми е по удобно януари да подам док.Хем бебо ще е на 1-2 месеца,хем ще си подам молбата до СП и предполагам ще имам време и да отида на някоя лекция.Вие какво бихте ме посъветвали? Peace

# 589
Така, днес ходих до социалните да подам молба-декларацията за помощтта. Да ви разкажа какво се случи, а изводите си ги правете сами:

Идва моя ред, влизам в стаята и казвам, че искам да подам молба-декларация за изплащане на помощ за майка студентка и служителката ми вика:ЕГН? казвам ЕГН-то, проверява ме в компютара и заключва: ми вие вече сте взели помощ през месец май. Казвам: госпожо, има няколко вида помощи и вие трябва да сте запознати с тях далеч по-добре от мен. Тогава помощта ми беше еднократна - за раждане на децата и за това, че са близнаци - за отглеждането им до 1 година. И тя: ааа добре. Дайте лична карта, актовете за раждане и уверението от университета - взима ги, вторачва се в актовете и след 3 минутно мълчане и взиране заключва: ми децата са навършили 6 месеца и не може да кандидатствате за помощта. Казвам: госпожо, моля ви бройте по-добре, щото децата ми нямат навършени дори 5 месеца (родени са на 22.05). Брои, брои тя и пак вика, ми да де, навършили са ги. Казвам вече на висок тон: не не са навършили дори 5 месеца и ако не можете да смятате, не знам как стоите на това бюро, при което питам кой е прекия й ръководител. И тя: ма моля ви, сега за какво ви е прекия ми ръководител? Казвам: защото да го питам, как назначава служители, които дори не могат да смятат и се стараят да възприпятстват правото на гражданите да изпълнят законово предоставените им възможности. И тя: ма аз исках да кажа, че понеже ние подаваме запитване до университета, и ако отговора от него не бъде получен докато децата ви навършат 6 месеца, може да е късно. При което вече не сдържам нервите си и избухвам с висок тон: вижте какво, в деня на подаване на молбатта бебетата ми нямат навършени дори 5 месеца, нося ви и уверение от университета, че съм тяхна студентка. Това, че вие не вярвате на уверението и желаете да го подкрепите с допълнително уверение от университета, си е ваш проблем. Взимайте молбата и си свършете работата, щото вече ще подам жалба срещу вас. Взе тая документите тихо и кротко, заведе ги там някъде си в някаква папка и каза - ми готово.

Накрая питах как мога да разбера резултата - какъв е начина и тя ми вика: ми вие трябва да се интересувате. Някой път отговорите от университета се бавят много. Ето например, от шуменския университет вече 3 месеца нямаме отговор за едно момиче...

...no comment за това, кой как си върши работата на държавните службици... smile3505

# 590
Култово  Laughing !
Нали си взе входящ номер с датата?!

# 591
Браво Надежда!Постъпила си правилно като си й говорила така.Имам чувството,че от техния джоб ги вадят тея пари....

# 592
  • Калифорния
Надежда, и при мен беше почти същото  Wink Само дето мен ме попитаха и дали съм била студентка при раждането. Аз казах: не, но сега съм! И тя си замълча  Mr. Green
А ти като имаш близнаци, ще изплатят ли двойна сума? Защото в молбата имаше поле, в което да напишеш за кое дете се отнася помощта, пък твоите са две...

# 593
Е, тя помощта е за майката, предполагам броя на децата няма значение.

Мен много ме доядя, защото доста от хората, които чакат в чакалнята, отиват да питат имат ли право и как могат да получат различни видове помощи. И ако не са запознати, ще ги излъжат и хората няма да се възползват от предоставеното им от държавата право. И що? Щото някакви тъпи гъски ги мързи да работят Crossing Arms

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 15:21 от Надежда :)

# 594
Здравейте, днес и аз си подадох документите Simple Smile Тъй като съм омъжена, ми искаха декларация, попълнена от мъжа ми, подпис на основната декларация и неговата лична карта... Нещо, за което не ме бяха предупредили.

# 595
Да, искат и данните на мъжа и подпис - аз го подписах в коридора Laughing

# 596
Да, искат и данните на мъжа и подпис - аз го подписах в коридора Laughing
Мдаа, и аз така мислех да направя, но се наложи да се разкарам за личната му карта...

# 597
Здравейте момичета Hug чета ви от известно време и имам следния въпрос-т.като ще раждам началото на декември а вече почти изтървах сроковете за записване за магистратура /е до края на октомври мога да подам документи във ВУАРР,но ще съм в сесия декември-януари и ще стане  Crazy/,а през януари мога да подам док. за летния семестър,та няма ли да ми е по удобно януари да подам док.Хем бебо ще е на 1-2 месеца,хем ще си подам молбата до СП и предполагам ще имам време и да отида на някоя лекция.Вие какво бихте ме посъветвали? Peace

mioopen, ако има прием януари ще е по-удачно според мен тогава да се запишеш Simple Smile а я ми кажи знаеш ли колко е таската в ВУАРР, че аз неможах да открия и там редовни ли са магистрите?  bouquet

# 598
Здравейте!И аз подадох своите док. на 11.10 и служителката се опита да ме провери в регистъра и с мое съдействие (т. като не успя даже в системата да влезе ) пък не знам колко са компетентни    newsm78
 ми каза ми ето няма Ви а имам още 2 момичета.Каза, че са им казали да проверяват, че имало мн фалшиви уверения и каза, ако искам да дойда пак, че така или иначе няма да ми пусне молбата аз и казах, че оставям документите като мислех, че т. като се записах на 10.10 а тогава е била последната акт. на регистъра ще ме има след няколко дни. След като се прибрах в къщи и видях ,че се отнасч за летен семестър на 2012 се позачудих дали не го правят нарочно за да изтърве ме срока или се правят на ударени или са си ударени и не виждат , че това е за 2012? И не знам до МОН ли да се обадя и да попитам кога ще има актуална информация а нз имат ли право в Социалните да ни задържат документите и нали някакви писма са пращали до МОН по-рано а не чрез този регистър?

# 599
Помощта е за дете, ако се подаде за двете поотделно , е възможно да се вземе в двоен размер, в предишни теми имаше подобен казус.

Важно е само да си вземете номерче, печат и дата с входящият номер на молбата, чееее.....явно администрацията не е на страната на гражданите......ми на някоя си неизвестна страна  hahaha hahaha  на страната- "мързи ме да работя и не знам защо и за кого работя"

Да не говорим , че основната функция на ДСП е да подпомага гражданите, не да им мрънка и да им пречи. Но винаги има хора и хора.....някои работят с години и не знаят точно какво правят на работа и каква им е длъжността и функциите.....измислят си несъществуващи преимущества и функции

Общи условия

Активация на акаунт