2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 819
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
За ВУАРР само че аз съм филиал Русе/нз. има ли разлика/-таксата за прием на документи е 30 лв. Повечето са за задочна форма но има и редовна такава,главно икономически,което ме устройва.А колкото до семестриалната такса-излиза ок 550 лв. най-много.  :bouquet

# 601
  • Пловдив
мами, днес подадох документите за тази помощ, но понеже имаше 200 човека и не попитах кога ще преведат парите. Чакало се някакво решение....та въпроса ми е - кога да чакам решението и евентуално паричките? Simple Smile

# 602
мами, днес подадох документите за тази помощ, но понеже имаше 200 човека и не попитах кога ще преведат парите. Чакало се някакво решение....та въпроса ми е - кога да чакам решението и евентуално паричките? Simple Smile

ако изпращат запитване до ВУЗ-а и отговора се върне преди края на месеца е възможно другия месец да ти ги преведат с детските.
към началото на другия месеца може да идеш да провериш

# 603
На мен ми казаха да отида след месец да си взема заповедта .. за превода не спомена нищо.

# 604

ако изпращат запитване до ВУЗ-а и отговора се върне преди края на месеца е възможно другия месец да ти ги преведат с детските.
към началото на другия месеца може да идеш да провериш

Решението за отпускане на сумата се взема на база изпълнен критерий, който се удостоверява с уверението (служебната бележка). Служителите просто, по непонятна за мен причина, тревожат майките с обяснения, че се изчаква отговор от ВУЗ или справка в регистъра на МОН. Решението излиза до един месец от датата на подаване на декларацията и останалите документи. Дирекция Социално подпомагане изпраща запитвания, но по-скоро след отпускане на сумата, в някои случаи половин година по-късно, като обикновено запитването е "Издадено ли е уверение с Номер .... и т.н.?" или "Дали лицето Х е било студент към еди коя си дата?". Затова не им се впрягайте толкова Wink А аз подадох документи на 20.02.2013г и сумата получих на 21.03.2013г.

# 605
Хора, каква декларация се попълва и за мъжа? От Социалните ли я дават? Като зная, каква навалица е винаги в нашето социално.... Да не чакам и да ме върнат за някоя дреболия...

# 606
Надежда, наистина тая служителка е била много зле, дано да нямаш повече проблеми и да ти изплатят помощта   Hug
rali1980, това и аз за пръв път го чувам, някой друг да каже и на него искали ли са от мъжа декларация и аз съм омъжена и остава и такива неща да искат  Rolling Eyes

# 607
Хора, каква декларация се попълва и за мъжа? От Социалните ли я дават? Като зная, каква навалица е винаги в нашето социално.... Да не чакам и да ме върнат за някоя дреболия...
Да, от там ми я дадоха и задължително се попълва от мъжа, ако имате брак. Такава декларация попълваш и ти, заедно с голямата молба, в която вписваш данните на съпужеското тяло. Може и един от двама ви да занесе документите, но обезателно трябва да се носят и двете лични карти за справка.

# 608
Да, от там ми я дадоха и задължително се попълва от мъжа, ако имате брак. Такава декларация попълваш и ти, заедно с голямата молба, в която вписваш данните на съпужеското тяло. Може и един от двама ви да занесе документите, но обезателно трябва да се носят и двете лични карти за справка.
Мерси за инфото   bouquet и на мен ще ми е от полза.

# 609
И що пък да се попълва "задължително от мъжа"? Просто в декларацията фигурира семейното положение и данните на мъжа - име, постоянен адрес, ЕГН и номер на лична карта. Накрая има и подпис на двамата. Аз попълних сама декларацията (мъжа ми си продиктува данните по телефона) и накрая го подписах Mr. Green

# 610
Става въпрос за друга декларация - за съгласие относно боравенето с личните данни.

# 611
Декларацията за личните данни се попълва само от майката. Поне при мен беше така, а едва ли в различните служби се попълват различни документи.

# 612
искам да питам нещо

УНИБИТ е с изтекла акредитация. Аз още не съм се записала за магистър.
Искам да си уча, сега съм 7 месец и не искам да  се набутам с едни 700лв и после да ми кажат не може да ви платим.
Дайте акъл

# 613
И що пък да се попълва "задължително от мъжа"? Просто в декларацията фигурира семейното положение и данните на мъжа - име, постоянен адрес, ЕГН и номер на лична карта. Накрая има и подпис на двамата. Аз попълних сама декларацията (мъжа ми си продиктува данните по телефона) и накрая го подписах Mr. Green
Не казвам, че не може и така, стига да носиш личната му карта. Декларацията за предоставяне на данните трябваше да се попълни и от мен и от него  Simple Smile

# 614
УНИБИТ въпрос на врем е да му подновят акредитацията. Поне аз така мисля, все пак е държавен университет! Не се притеснявай изчакай, имаш още време. Между другото и аз съм се насочила на там  Laughing Записванията не са ли чак юли или има и по-рано?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт