2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 851
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
И що пък да се попълва "задължително от мъжа"? Просто в декларацията фигурира семейното положение и данните на мъжа - име, постоянен адрес, ЕГН и номер на лична карта. Накрая има и подпис на двамата. Аз попълних сама декларацията (мъжа ми си продиктува данните по телефона) и накрая го подписах Mr. Green
Не казвам, че не може и така, стига да носиш личната му карта. Декларацията за предоставяне на данните трябваше да се попълни и от мен и от него  Simple Smile
Не съм му носила личната карта - вече казах - попълних вместо него данните му и го подписах и това беше. И попълних само една декларация за поверителност - тази от мое име. Очевидно в държавната администрация има двойни стандарти при подаване на еднотипни декларации.

# 616
 Аз съм приета в УНИБИТ - магистратура.Записването е другата седмица.Надявам се да няма проблем с акредитацията и най - вече с тези регистри на МОН като си подавам документите.Бебчо се очаква в началото на ноември, така че ще видим другия месец живот и здраве Simple Smile.Има ли някой инфо дали в този университет се попълват декларации или нещо подобно, че си задължен да платиш всички или поне първите два семестъра.Чух, че имало такива университети  Thinking

# 617
Здравейте, записвам се да следя темата  Simple Smile

# 618
Здравейте! Искам да попитам какъв е размерът на помощта,след като се увеличи минималната работна заплата? Тази сума 2880 лв. постоянна ли е?  Simple Smile

# 619
тази е сумата, не се влияе от работната заплата...

# 620
Момичета, ако запиша магистратура- летен семестър( до 21.02.2014 г.), ще ме има ли в регистрите и ще мога ли да получа паричките? Дали ще ми дадат уверение или трябва да чакам?  newsm78 Бебка ще бъде на 4 месеца.....

# 621
  • София жк Бъкстон
искам да питам нещо

УНИБИТ е с изтекла акредитация. Аз още не съм се записала за магистър.
Искам да си уча, сега съм 7 месец и не искам да  се набутам с едни 700лв и после да ми кажат не може да ви платим.
Дайте акъл
Аз също съм приета магистратура там и според регистърът на Мон не е с изтекла акредитация http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/registers/v … s-Sofia-PF-bg.pdf

# 622
искам да питам нещо

УНИБИТ е с изтекла акредитация. Аз още не съм се записала за магистър.
Искам да си уча, сега съм 7 месец и не искам да  се набутам с едни 700лв и после да ми кажат не може да ви платим.
Дайте акъл
Аз също съм приета магистратура там и според регистърът на МОН не е с изтекла акредитация http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/registers/v … s-Sofia-PF-bg.pdf
http://www.minedu.government.bg/left_menu/registers/vishe/registar.html Според регистъра е изтекла на 05.10.2013г., а щом все още като инфо седи датата на валидност, тепърва ще дават ход на процедурата по акредитиране.

# 623
аз вчера звънях в агенция за акредитация и от там казаха, че е в процедура. Обаче ме притеснява, че за другите университети в МОН си пише, че са в такава процедура.
Не знам какво да правя.
Аз принципно ще си уча и тези пари ще ми трябват да си плащам семестрите. А така ако запиша и се окаже, че нямам право на тази помощ губя не малка сума, която сега ще взема в заем.
А за догодина ще е късно, защото бебо септември месец ще е на 9 месеца

# 624
Мами, моля помогнете!!!
Разбрах че трябва да си студентка преди да си родила....Въпроса ми е следния: ще КАНДИДАТСТВАМ за магистратура до края на седмицата, а бебка ще се роди на 24.10.13г. Това проблем ли ще е, понеже кандидатстването на студентите е до края на месеца, а ЗАПИСВАНЕТО 1седмица след това. Фактически, аз ще се водя студентка след като родя....нали така излиза???? Sad

# 625
  • Калифорния
Не е необходимо да си студентка преди да си родила!

# 626
Не е задължително да си била студенка към момента на раждането, не пише в закона такова нещо.

# 627
Наистина ли annie_to ? ....Понеже една позната ми каза, че били изменили закона и трябвало да бъдеш студентка преди това, иначе всички майки щели да се запишат за тази помощ?!! newsm78

# 628
Абе и аз така зная kadrova4е, обаче това ме шашна като го чух....Дали вече всеки си "вкарва" някакви филми не знам, ама и мен притесняват....  #Crazy Значи според теб, няма да е проблем дори да запиша след като съм родила???

# 629
  • Калифорния
Със сигурност няма такава промяна. Те законите не се сменят толкова лесно! Повечето от пишещите тук, които са взели парите, са записали след раждането. За мен лично още не мога да кажа, защото подадох миналата седмица, но ми приеха документите.

Общи условия

Активация на акаунт