2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 856
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Със сигурност няма такава промяна. Те законите не се сменят толкова лесно! Повечето от пишещите тук, които са взели парите, са записали след раждането. За мен лично още не мога да кажа, защото подадох миналата седмица, но ми приеха документите.

Дано е така, както казваш, иначе нямам шанс..... Благодаря ти за отговора  bouquet

# 631
Здравейте, може би е коментирано в темите, но нали тази помощ не е заместваща майчинството и едното не пречи да се получава другото т.е. може и майчинство да се взима и тази помощ?

# 632
Не замества, спокойно.

# 633
здравейте на всички,
родих на 16.07 записах редовно на 16.08 и към 20.08 си подадох документите, онзи ден заедно с детските си получих сумата, пожелавам късмет на всички  Hug

# 634
Здравейте, момичета. Подадох документи за помощта в средата на септември (родих през август), днес с детските са ми превели само еднократната помощ за раждане на дете. Дали има някакъв проблем или е рано още и трябва да изчакам следващия месец?

# 635
Привет!
Имам пак въпрос. Миналият месец се омъжих, смених си фамилията и адреса. Вече не се водя в предишната ми община. И вчера отивам да си дам бележката за детските надбавки (че дъщеря ми посещава училище) в социалното в сегашната ми община по лична карта, но ми казаха, че си се водя в старата и трябвало там да си нося бележката. Ако съм искала да ми прехвърлят документите при тях, където би трябвало да съм, било тежка и тромава процедура...
Така... до тук добре - не ми коства нищо да ида до бившото ми социално (което не е съвсем бившо, защото се водя при тях, но със стар адрес и фамилия) и да хвърля бележката. Само че ето за тази сума от 2880 лв. този номер няма да мине. Защото ако ида в бившото ми социално и почна да попълвам документите и ще попълня, че живея на друг адрес и да не се наложи тогава да изпълнявам "тромавата процедура"??  newsm78 А и съм с друга фамилия. Моля ви, дайте ми съвет, какво да правя? Как да се запиша в новото ми социално подпомагане?? В общината съм вече записана и излизам на компютрите им, но в Социално подпомагане - не... и това може да ми попречи точно когато ми трябва най-много newsm78

# 636
Здравейте, момичета. Подадох документи за помощта в средата на септември (родих през август), днес с детските са ми превели само еднократната помощ за раждане на дете. Дали има някакъв проблем или е рано още и трябва да изчакам следващия месец?
Аз също подадох миналия месец ( на 19. 09.), но още нямам превод. Ще изчакам още малко и ще ходя да видя какво се случва. Те ми казаха да чакам превод в края на Октомври!

# 637
Аз също подадох миналия месец ( на 19. 09.), но още нямам превод. Ще изчакам още малко и ще ходя да видя какво се случва. Те ми казаха да чакам превод в края на Октомври!
Парите трябва да ти ги преведат този месец с детските ако си получила одобрение на молбата. Значи подаваш молба на 19.09 в рамките на този месец  септември  получаваш одобрение и следващия ти ги превеждат  с детските.При мен така стана и ми ги изплатиха.

# 638
Парите трябва да ти ги преведат този месец с детските ако си получила одобрение на молбата. Значи подаваш молба на 19.09 в рамките на този месец  септември  получаваш одобрение и следващия ти ги превеждат  с детските.При мен така стана и ми ги изплатиха.

Току що видях, че са ми превели детските, но нищо повече ( всъщност някакви 210 лв, които не ги знам какви са, но определено не са 2880  Whistling)

# 639
И аз подадох документи на 18.09. и все още нямам превод. Днес ходих до социалното, казаха ми, че съм одобрена и парите са наредени.... Чакаме.
Дори се върнах втори път за да сравня сметката да не би да е грешна.
Явно към момента помощта са я получили само подалите през Август. Надявам се утре да получим и ние.

# 640
а какъв е варианта да не се получи тази помощ?

# 641

Току що видях, че са ми превели детските, но нищо повече ( всъщност някакви 210 лв, които не ги знам какви са, но определено не са 2880  Whistling)

Първо трябва да получиш заповед за отпускане от СП и чак тогава парите . От ДСП какво ти отговориха отпускат или отказват тази помощ   

# 642
Къде се получава тази заповед?

# 643

Първо трябва да получиш заповед за отпускане от СП и чак тогава парите . От ДСП какво ти отговориха отпускат или отказват тази помощ   

Писах го няколко пъти, надявам се да не отегча другите. Подадох документите и ми казаха "В края на месец Октомври чакайте превод" аз попитах "Не трябва ли първо да дойда да проверя дали съм одобрена?" а те казаха "Ако ви се разхожда да чакате по опашки идвайте през месеца, но няма смисъл. Ако не са ви преведени парите тогава елате да видите дали има проблем". Аз питах в темата няколко пъти защо директно ми казаха да чакам превода, но никой не каза има ли идея. Не знам какво да правя... Нали все пак те така ми казаха!

# 644
И на мен общо-взето казаха същото. Според мен в нашата община не отказват на никого, защото вече два пъти ходя по този въпрос и двата пъти ми отговарят без да проверят, че съм одобрена и да си чакам парите след 15-ти. Днес най-накрая взеха личната ми карата и след проверка казаха, че парите са наредени и да си ги чакам. Няма заповеди, няма нищо. Не са пращали писмо до университета, само са звъняли по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт