2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 859
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Е, поне не съм единствената с такъв отговор!  Wink

# 646
  • София
Ако отговаряте на условията, няма как да ви откажат (дори да ви заплашват с приказки и др. подобни, взимате вх. номер и настоявате да си подадете документите). Ако все пак откажат поради някаква причина, която не е законова (липсвате в регистъра на МОН, нямате фкл. номер и др. подобни), пускате жалба до РДСП и пак ще ви одобрят, но след повече време и разправии. Заповедта за одобрение или отказ се взима от СП, където са подадени документите след около 20 дни от подаването им, а парите се изплащат след като има решение (не е задължително да се взима, ако има одобрение, парите се изплащат, ако няма превод, се проверява дали има отказ).

Извинявам се, но имам чувството, че вече на всяка страница се коментира едно и също, задават се едни и същи въпроси и малко хора си правят труда да прочетат и предишните теми, които не са толкова много и има примери за всичките засегнати казуси  Peace

# 647
 И аз се извинявам много, но следя темата от половин година и нямам спомен за такова нещо... Може и моя да е грешката, но ако не се лъжа, на всяка страница се обяснява кой взел тази заповед, кой не я е взел и много ти благодаря за информацията, че не е задължително да се взима тази заповед   bouquet Мисля, че е по-добре да се повтарят нещата които са актуални, вместо да се чете на всяка страница "има ли късен прием" , "сега разбрах и искам парите" , "ще има ли санкции ако не ходя на лекции" и тн.....  Naughty Ако пък толкова смятате, че сте изчерпали темата, то я заключете и я оставете само за четене!   bouquet

# 648
Здравейте, момичета. Подадох документи за помощта в средата на септември (родих през август), днес с детските са ми превели само еднократната помощ за раждане на дете. Дали има някакъв проблем или е рано още и трябва да изчакам следващия месец?
Аз също подадох миналия месец ( на 19. 09.), но още нямам превод. Ще изчакам още малко и ще ходя да видя какво се случва. Те ми казаха да чакам превод в края на Октомври!
Парите трябва да ти ги преведат този месец с детските ако си получила одобрение на молбата. Значи подаваш молба на 19.09 в рамките на този месец  септември  получаваш одобрение и следващия ти ги превеждат  с детските.При мен така стана и ми ги изплатиха.

Току що видях, че са ми превели детските, но нищо повече ( всъщност някакви 210 лв, които не ги знам какви са, но определено не са 2880  Whistling)

Първо трябва да получиш заповед за отпускане от СП и чак тогава парите . От ДСП какво ти отговориха отпускат или отказват тази помощ   

Писах го няколко пъти, надявам се да не отегча другите. Подадох документите и ми казаха "В края на месец Октомври чакайте превод" аз попитах "Не трябва ли първо да дойда да проверя дали съм одобрена?" а те казаха "Ако ви се разхожда да чакате по опашки идвайте през месеца, но няма смисъл. Ако не са ви преведени парите тогава елате да видите дали има проблем". Аз питах в темата няколко пъти защо директно ми казаха да чакам превода, но никой не каза има ли идея. Не знам какво да правя... Нали все пак те така ми казаха!
Не могат да ви кажат така  има срокове 14 работни дни .А при отказ обжалването с също 14 работни дни.Като подавате молбата нали има и тел за връзка.Нямат право да бавят молбата обадете се и попитайте

# 649
При мен ще ви обясня как се получи.Подадох документи преди да е започнала учебната година и от СП ми казаха че сигурно ще получа откъс защото не е започнала учебната година а имало едно изречение  което гласяло да посещава редовно лекции.И след като не е започнала годината аз не посещавам лекции и няма как да върнат от университета отговор.Със започване на учебната година  подадох наново молба за тази еднократна помощ и в рамките на 14 работни дни такъв е срока ми върнаха отговор в които пише че ми отпускат парите и те дойдоха със детските следващия месец.

# 650
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
След първия отказ, който ми направиха, заради супер тъпото извинение, че ме няма в регистрите на МОН, утре ще си взема ново уверение. В понеделник ще подам отново документите и този път ще им заявя да не ми минават с тия номера и оправдания с МОН, че ще ги изпапкам тоя път  Crossing Arms

# 651
втори път може ли да се взема помоща, за второ дете?

# 652
След първия отказ, който ми направиха, заради супер тъпото извинение, че ме няма в регистрите на МОН, утре ще си взема ново уверение. В понеделник ще подам отново документите и този път ще им заявя да не ми минават с тия номера и оправдания с МОН, че ще ги изпапкам тоя път  Crossing Arms
МОН няма нищо общо праща се писмо до университета

# 653
втори път може ли да се взема помоща, за второ дете?

Да!

# 654
  • София
И аз се извинявам много, но следя темата от половин година и нямам спомен за такова нещо... Може и моя да е грешката, но ако не се лъжа, на всяка страница се обяснява кой взел тази заповед, кой не я е взел и много ти благодаря за информацията, че не е задължително да се взима тази заповед   bouquet Мисля, че е по-добре да се повтарят нещата които са актуални, вместо да се чете на всяка страница "има ли късен прием" , "сега разбрах и искам парите" , "ще има ли санкции ако не ходя на лекции" и тн.....  Naughty Ако пък толкова смятате, че сте изчерпали темата, то я заключете и я оставете само за четене!   bouquet

siqna_si, коментарът ми не беше насочен към теб, съжалявам ако така си го разбрала  ooooh! Напротив, точно към въпросите, които и ти споделяш - аз следя темата повече от година (не че е от значение), и през 1-2 стр. има въпрос от рода: има ли пречка ако работя, пречи ли ако взимам майчинство, трябва ли да започне учебната година, за да подам документи... и др. подобни. Както и ти казваш, много по-полезно би било да се споделят вече случили се примери и съвети, а условията ги има и на 1ва стр. и в закона/наредбите   bouquet Не мисля, че темата ще се изчерпа Wink

# 655
jane_anderson   bouquet , няма проблем. Просто разбрах, че това за което писах се е разисквало според теб на всяка страница и така.... Иначе аз и преди време бях леко груба с изказването за въпросните постове, но тук-там ме оплюха, тук-там започнаха да се сравняват с циганките (видеш ли как те могат еди кво си) и аз се отказах да опонирам на такива мнения  ooooh! Добра е идеята да се направи тема "Университети с късни приеми"  hahaha

# 656
  • София
Подадох документи в края на Юли и днес най накрая видях заветните 2 880 лв. в сметката си. При мен още при подаването ми казаха, че ще бъда одобрена след като детето няма навършение 6 месеца. Никой не ми е казал, че няма да бъда одобрена защото ме няма някъде си или защото не е започнала учебната година - простете, но това са пълно тъпотии и простотии. Много ясно, че като кандидатстваш няма как да е започнала учебната година. А и тях според мен не ги касае това, а дали наистина се води даденият човек редовен студент. А и в закона майка с дете под еди каква си възраст ( простете, но не помня ) има право да прекъсне за да си гледа детето. Така, че на тях им е пределно ясно как седят нещата и че една част се записват само да вземат помоща.
При мен се получи това забавяне, тъй като видиш ли забравили ме миналият месец....просто пропуснали да пуснат и моето плащане, защото явно в нашата община няма много кандидатстващи за тази помощ. Но важното е че я получих и всичко е ОК.

# 657
Добра е идеята да се направи тема "Университети с късни приеми"  hahaha
Да бе, хайде малко всеки да се поразмърда и да си потърси сам университет, където да кандидатства. То всичко наготово не може.

# 658
здравейте,
моля някой да внесе яснота по следното:
значи, живот и здраве чакам бебе януари 2014г. Харесах си една специалност, но за тази година съм изпуснала срокът за прием. Ако кандидатствам догодина юли и на есен почна, ще имам ли право на помощта? Детето ще на повече от 6 месеца, когато почна, а вероятно и когато ме приемат, но все пак на под 1 година. Последно какви са точно изискванията по отношение на възрастта на бебето? Благодаря!

# 659
Оффф аз днес ще ходя да се разправям с тези дами т. като не ми пуснаха молбата заради този регистър а нямат право Sad как искат да прецакват хората все едно от джоба си ги дават Sad

Общи условия

Активация на акаунт