2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 867
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Много благодаря за отговорите!! Аз ще си кандидатствам и ще упорствам тогава Simple Smile,
защото от прочетеното дотук разбирам, че в СП сякаш се опитват да скътаят информация и да заблуждават, ако им мине номера - мине..  Crossing Arms
 Hug

# 361
да и на мен ми се струва, че всячески се мъчат да не ги дадат тези пари  Twisted Evil, много се изнервят от сега, дано всички успеем безпроблемно да ги вземем

# 362
термина ми е ноември /второ дете, ако има значение/, имам ли право да кандидатствам за помощта?

От това, което прочетох по напред в темата, няма значение кое поред е детето, но помощта е еднократна. Ако си взимала такава помощ при първото, нямаш право да вземеш и при второто дете.

# 363
аз мисля ,че се дава и за второ дете,но не мога да съм категорична,ще трябва да се разровите в темите или попитайте в социалното на вашата територия.

# 364
здравейте,
никъде не намерих сигурна информация-помоща важи ли , ако магистратурата, която запиша е втора?

# 365
  • Бургас
Важи, ако си студентка редовно обучение. Няма значение втора, трета... Нито в закона има ограничение, нито в правилника за прилагането му.

# 366
  • София
Също така, помощта може да се получи за всяко дете - има момичета писали и в предишната тема и взели два пъти пари, защото и двата пъти са били редовни студентки. Еднократна е, защото я получаваш накуп, изцяло и само веднъж за дете. Няма ограничение в закона за брой деца.  Peace

# 367
Това е хубаво, че може и за второ дете. Аз също ще съм втора магистратура, мисля, че няма проблем.

# 368
  • София
Това е хубаво, че може и за второ дете. Аз също ще съм втора магистратура, мисля, че няма проблем.

Няма проблем, и аз съм втора магистратура  Peace После мисля и трета или докторантура  Mr. Green Това сериозно.

# 369
а също няма значение дали е държавна поръчка или платено, нали?
мерси за отговорите ви Simple Smile

# 370
Вчера минах през районната дирекция Социално подпомагане и изрично ги питах какви документи ще ми трябват за студенстката помощ, защото имах информация, че искат допълнителни документи. Служителките бяха ужасно учтиви, не мога да повярвам направо. Документите са само тези, които са изброени в официалната декларация. Въобще не ме гледаха накриво, въпреки, че им казах, че сега ще се записвам да уча, а отдалече се вижда, че не съм много на студентска възраст  Simple Smile. Даже ме питаха кой ще ми плаща майчинството, аз казах - НОИ, а те - добре, щом сте осигурена. Ние сме длъжни да ви информираме за всяка помощ, която имате право да получавате от СП (имаше предвид социалното майчинство).  Flutter Ако и получаването на помощта мине толкова гладко, ще е супер.

# 371
Вчера минах през районната дирекция Социално подпомагане и изрично ги питах какви документи ще ми трябват за студенстката помощ, защото имах информация, че искат допълнителни документи. Служителките бяха ужасно учтиви, не мога да повярвам направо. Документите са само тези, които са изброени в официалната декларация. Въобще не ме гледаха накриво, въпреки, че им казах, че сега ще се записвам да уча, а отдалече се вижда, че не съм много на студентска възраст  Simple Smile. Даже ме питаха кой ще ми плаща майчинството, аз казах - НОИ, а те - добре, щом сте осигурена. Ние сме длъжни да ви информираме за всяка помощ, която имате право да получавате от СП (имаше предвид социалното майчинство).  Flutter Ако и получаването на помощта мине толкова гладко, ще е супер.
Кои документи ти искат по официална декларация?  bouquet

# 372
1. Копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта
2. Уверение от ВУЗ, че си записанееа в редовна форма на обучение
3. Лична карта.
Сега, може да има някакви уловки, като например, кога да ти е издадено уверението, но на мен нищо повече от горните изисквания не ми казаха.

# 373
3. Лична карта.
Сега, може да има някакви уловки, като например, кога да ти е издадено уверението, но на мен нищо повече от горните изисквания не ми казаха.
Аз знам, че е добре да се подаде в месеца, когато сме получили уверение от университета. Затова и на 25ти отивам да си го получа и после в социалните ще подавам.
Към момичетата от Варна - къде подадохте вашите документи - на кой адрес са социалните? Защото за еднократната помощ ме пратиха някъде зад Медицинския университет. newsm78 newsm78 newsm78

# 374
3. Лична карта.
и документ за банковата сметка

Общи условия

Активация на акаунт