150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 184
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Имам сериозен въпрос: Имате ли вие или мъжете ви застраховка живот?

Докато работех с нормална заплата, имах (още нямахме деца). В момента не мога да си го позволя, буквално, въпреки че работя повече от преди. Мъжът ми е категорично против да си направи застраховка живот или злополука, въпреки че при предишния му работодател беше безплатно, а при сегашния е с много изгодни условия - за него това било дърпане на дявола за опашката.

За мен е ужасно важно, ужасно, особено когато има деца. В момента, в който престана да си давам цялата заплата за ясли и гледачки, това ще е първият ми разход.

Уинкс, честит племенник, да е здравичък!
Со уот, много хубав хляб. Дете не видях, ама съм сигурна, че и то е хубаво.

# 481
Повечето работодатели предлагат безплатни застраховки в размер на една годишна заплата, но с някакъв лимит отгоре. 
Накара ме да си проверя плана.При нас са два вида- застраховка свързана с бизнес пътувания - до 10Х годишната заплата или 1 мил) - тази е напълно безплатна + нормална застраховка - покрива до около 300К, ако искаш за по-висока сума си доплащаш ( за всеки 1К например се заплащат центове).

Winx, честит племенник, здраво и послушно дете да е.
На започналите училище- честито.

На палатка ходехме докато живеехме в Канада, тук(ТХ) освен да ни изядат комари, алигатори и змии не виждам какво може да ми се случи на палатка....или да получа топлинен удар.

# 482
Имах предвид допълнителната застраховка, тази към работодател я имаме, даже се оказва, че имаме и допълнителна до 550 000 + 1 годишна заплата, но аз това сега го разбирам. Според вас до каква сума е разумно да се направи?

(и завещание, след раждането на бебе 2).

И за това щях да питам, като под завещание разбирам най-вече да се уточни къде да отидат децата, ако не дай Боже и с двама ни се случи нещо. Вие такова ли направихте? За мен това е доста проблематичен избор, струва ми се, че ще имаме разногласия със съпужието по този въпрос  Thinking .

# 483
Клер, не е толкова страшно на палатки с деца/бебета. Не ти пука къде мажат и цапат, яденето става за 5мин на грила и си лягат като се стъмни. Според мен може даже и по-лесно да е, отколкото вкъщи.

Да, застраховки и за двамата, само основните, допълнителните ми се сториха много бумащина. За другото се консултирай с адвокат.

# 484
Клер, за нас разумна сума е ипотеката + 1 годишна заплата.

# 485
Клер, за нас разумна сума е ипотеката + 1 годишна заплата.

и при нас това е случая. Освен застраховка живот от службата на мм.

Клер, нямаме разногалсия за завещанието. Кръгът ни е ограничен. Избрали сме млад човек, роднина.

# 486
  • WA, USA
Засега не можем да си позволим още един месечен разход, застраховка имам само от работата ми, която е доста скромна като цяло, може би не повече от 60 хил. Ако ще се плаща определено има смисъл да е в размера на цялостния дълг на семейството. Има и едни срочни застраховки, да речем за 10, 15, 20 години, т.е. докато децата ти поотраснат, по-евтини са и биха подкрепили живия родител с разходите докато децата са малки.

Засега нашите сметки без сносна застраховка живот са такива. Ако някой се гътне, другия аплайва веднага за стейт асистънс и соушъла на другия, това ще отнеме няколко месеца, но доколкото знам пак за толкова могат да се замразят и плащания по кредити в случай на смърт, развод и прочие. После ще го мисли оцелелия колко работи ще захваща или директно на самолета при баби и място за живеене без ипотека за изплащане.

За завещание сме решили скоро да направим - само относно къде да отидат децата. На първо време ще са при едни американски приятели докато не дойдат бабите да си ги приберат.

# 487
СоУпот - признах те Simple Smile)) от самолета та на чина, евала!

Уинкс, честито ви бебче!

На добър час на всички ученици! От мен 2 броя - К и Pre-K...

# 488
Уинкс, честито!   Hug Party

На добър час на всички ученици!    bouquet

Агент, много хубави тея два броя!   Mr. Green Hug

Соу, разбрах аз чия е рецептата, ама не я стискай.  Давай насам, освен ако не е държавна тайна.   Laughing  Аз експериментирам с хляб без месене, но с пълнозърнесто брашно не е същия ефекта.  Не се надува и коричката не е така хрупкава.  Имам и една рецепта за бял с майонеза.  Хем хрупкава коричка, хем се топи в устата, прекрасен просто.

За застраховките и аз съм с подобни настроения, не искам да дърпам дявола за опашката.  Мъж ми му направиха служебна за 400К, но работата му явно го изисква.  По-натам може и на друг акъл да сме.

# 489
Аз май проспала порастването на Крис. Пре-к? Shocked

# 490
Аз май проспала порастването на Крис. Пре-к? Shocked
И аз така  Shocked
Кога мина това време???  Rolling Eyes

# 491
Не се хващайте за думата де, тръгва чавето на детската, в която беше и сестра му (прискул ще е!)... 2 год 8 мес ще направи дребното, на ръст е като някои 4 год  #Crazy

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 17:46 от Agent Provocateur

# 492
  • USA
АП, страхотни деца и снимки! Много да са успешни и двамата! Крис много ми харесва с момчешката прическа.  Нека е високо детето (не че няма на кой да се метне  Mr. Green).

# 493
Изплаши, бре, жено. Laughing Чак сега след като прочетох зацепих за 11111. Laughing

# 494
 Уинкс, честит племенник, да е жив и здрав!
Агент, много хубави ученици! Как улови Анджи в акция?

Пействам оригиналната рецепта на Фея:

900 гр. брашно
900 мл. вода
2 ч.л. суха мая
Разбъркват се до хомогенна смес и се оставя да втаса. Повърхността на сместа трябва да се покрие с хубави мехури. Аз обикновено слагам покрития с фолио съд в мивка с гореща вода, за да ускоря процеса. Така закваската е готова за 2-3 часа, иначе отнема 8-12 часа...

Към закваската добавяш
340 мл. топла вода (да ти е приятно топло на пръстите, като ги мушнеш във водата)
4 ч.л. суха мая
4 ч.л. сол
900 гр. брашно или колкото е нужно за получаването на тесто с плътност като мекичкото на ухото ти.

За по-лесно месене разделям тестото на две. Като го оформя на хлябове, го слагам в тава, покрита с алуминиево фолио. Слагам купичка с вода във фурната. Докато тя се загрява (до 480 Ф), хлябовете втасват втори път. Слагам хляба във фурната, без да вадя купичката с водата. След 10 мин. намалявам температурата на 420 Ф. След още 10 мин. вадя купичката и пръскам хляба и фурната със студена вода. До пълно опичане са нужни още 15-тина - 20 минути.
Фурната ми е обикновена, електрическа, без вентилатор"

дано Фея не се сърди, че и поствам рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт