150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 090
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Елате във Вашингтон, много вали, но всичко друго е супер, а летата са рай Simple Smile Във Финикс работа няма, един приятел на мъжа ми година и половина си търси работа. Сега май е малко по-добре, то никога не знае човек.
Нюйоркчанките, да ви попитам как са заплатите при вас. Съпругът ми беше получил предложение да кандидатства, и мина през един сайт, за да определи каква заплата да си поиска, за да запази стандарта, излезе 300к+  Mr. Green Посмяхме се и отложихме проект "Ню Йорк" и се съсредоточихме върху проект "България". Но ми е любопитно, реалистични ли са подобни суми.  Сега погледнах, май не са. Защо толкова народ се бута да живее в НЙ?! То култура, култура, ама .... с една култура Simple Smile))
Бенсън, скоро ви чакаме в Сиатъл Wink
Леле Руми, съчувствам ти, и мен това ме чака ....

# 136
Аз ще ти кажа защо живея в Ню Йорк Laughing-не ми се живееше на село. Като се замислиш всичко е пропорционално-заплатите, наемите, храната. На село по-малки заплати, но цените на имотите са също сравнително по-ниски, училищата са не по-лоши, и като тръгнеш да сравняваш сигурно и животът е по-спокоен. В големия град големите възможности са съпроводени с повече пари, повече стрес и по-ранна смърт  Laughing Повярвай ми, не си струва.

# 137
  • USA
Жълта роза, в кой град сте?
Много съм доволна, че се чувствам точно на мястото си. Надявам се още дълго време да съм така. Simple Smile
Бих пътувала или живяла за малко навсякъде, но са малко местата, където ми се живее за по-дълго.

Атланта, и аз съм на Лаваца, но в черна кутия. Синята не ми харесва. При възможност ще пусна линк. Машината ми е полуавтоматична швейцарска (сега ми бяга името), доволна съм.

# 138
С удоволствие бих поживяла в Ню Йорк, ако нямах деца, или поне бяха малко по-големи.
Цонне, не е задължително да си на село, пак казвам, ела в Сиатъл Wink Центърът си е хубав, кажи речи и океан си имаме. Цените са значително по-ниски, възможности за работа-бол. Разбирам дилемата село-град, но Ню Йорк не е просто град.

# 139
Атланта, и аз съм на Лаваца, но в черна кутия.

И аз за черна говорех. Синя май не сме пробвали. Има и едно кафе Davidoff, което също е много приятно.

За град vs. събърбия зависи от много неща. Както къде точно в града си/ на какво разстояние от местата, които те интересуват, така и какъв точно е събърба и дали има живот, или е просто спалня. Ние сме си избрали да живеем в китно оживено градче с приятен даунтаун и възможности за разходки и придвижване пеша или с колело. Чикаго е много красив също, но ако не си на пешеходно разстояние от местата, които обичаш да посещаваш, няма голяма полза да си в града.
Предполагам, че и Ню Йорк е така. Никога не ме е блазнил. Виж, за Кали имаме големи мераци, но вероятно само с тях ще си останем.  Laughing

# 140
Ето гледам сега реклама в  едно списание моят приятел Далай Лама ще бъде на посещение в Ню Йорк. Ако живеех в Бенгор, Мейн щеше да ми бъде по-трудно да го видя. Laughing А сега ми струва 2.50$ за да стигна до него. Като с всяко нещо има си плюсове и минуси. Дано да съм жива и здрава да се осъществи срещата.

# 141
 Като пиех силни кафета си купувах Сегафредо http://www.enjoybettercoffee.com/category-s/95.htm&Click=138 … LgCFUkS7AodZFkAHw, много ми харесва вкусът на Или.

Сипируми, жега ти дават твоите момчета Laughing

Цонна, на къде ще местиш Златко & Со ?

# 142
Засега на никъде. Мечтаем си. Laughing

# 143
  • У дома
Аз се прибрах от сватбата и съм безкрайно очарована от младежите. Млади, очарователни, интелигентни, каймака на обществото. Дай боже всеки му такива деца  Simple Smile Обаче реших да сложа един спандекс под роклята, талия да подчертая и ми смаза ребрата  ooooh!

Аз харесвам големи градове, но да живея на половин час от тях, а не да се блъскам в навалицата. За две седм с малката в СА брахме такъв студ в дните, които ходихме до Сан Франциско, а спахме в силиконовата долина, където беше просто разкошно. Ако нямах деца сигурно щях да съм на друг акъл.
Днес се озовах в Грийк таун и аха-аха да купя гръцко кафе, но реших да мина с медно канче за кафе и бутилка Метакса. Не помня от кога не съм опитвала.
BTW като се прибрахме баткото бейбиситър спеше славно, а малката ни чакаше  Rolling Eyes

# 144
Жълта роза, в кой град сте?
Winx, в момента живеем в Glendale,CA. Градчето е предградие на ЛА.
А вие къде сте? Къде е мястото където се чустваш на място и ти се живее по-дълго?

# 145
Някой с акъл за флор мат за високо подстриган мокет? Трябва ми не за предпазване на мокета, а за да могат да се движат офис столове. Всички матс, които намирам са подходящи за хардууд и/или обикновени остригани килими (flat-woven rugs). Мерси!

# 146
Някой с акъл за флор мат за високо подстриган мокет? Трябва ми не за предпазване на мокета, а за да могат да се движат офис столове. Всички матс, които намирам са подходящи за хардууд и/или обикновени остригани килими (flat-woven rugs). Мерси!

В Staples май имаха такива, а може и в другите офис вериги да се намират. Водят се за high pile carpet и изглеждат като обикновените пластмасови, но не са плоски от долната страна.

# 147
Румка, защо са ви зяпали? Защото си го кърмила ли?

Аз искам да живея там, където имам общност и лесно мога да се срещам с хора и да си виждам приятелите. Всеки си има приоритети и за мен това е един от тях. Затова не се и навивам да се местя пак. Иначе, че е скъпо, скъпо е. Натъпкано е, тясно е, но засега сме ок.

Терминатор, да, има такива заплати и много отгоре. Проблемът е, че са само в някои индустрии - финанси, медицина, висша администрация на университети, IT, право. Много хора се опитват да живеят на 50 -100 и е трудно.

# 148
  • WA, USA
Зяпаха ни защото не се спряха да беснеят. После на водните лилии искаха да пипат листата и аз им дадох само по веднъж ама имаше едни пенсионери - изследователи дето явно си бяха платили за гайдед тур и им дадоха да пипат и миришат наред, и моите как ще останат по - назад, че дойдоха да ми се скарат.
Опитваше се всяко езерце и фонтан, а накрая за капак се подгониха в кортярда и стана една криеница в храстите дето ги бяха подрязали като животни. Аз тогава седнах настрана и се преструвах че не ги познавам Simple Smile
За кърменето се разминахме без коментари, но той вече е голям и никой не предполага че суче като дойде при мен и се гушне.

# 149
Зяпаха ни защото не се спряха да беснеят. После на водните лилии искаха да пипат листата и аз им дадох само по веднъж ама имаше едни пенсионери - изследователи дето явно си бяха платили за гайдед тур и им дадоха да пипат и миришат наред, и моите как ще останат по - назад, че дойдоха да ми се скарат.
Опитваше се всяко езерце и фонтан, а накрая за капак се подгониха в кортярда и стана една криеница в храстите дето ги бяха подрязали като животни. Аз тогава седнах настрана и се преструвах че не ги познавам Simple Smile
За кърменето се разминахме без коментари, но той вече е голям и никой не предполага че суче като дойде при мен и се гушне.

Ами деца са. Не може да се очаква, че ще седнат мирно и ще кимат в съгласие. Понякога не е весело чужди деца да ти крещят и търчат, но това е животът. Не си го слагай на сърце. Утре ще са тийнове и няма да можеш да ги измъкнеш от стаите им  Hug

Общи условия

Активация на акаунт