150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 170
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • The QC to be!!!
Хиър, хубаво, че ти харесва. Дано цялото ти време мине там само в хубави моменти и после разкажи моля.  Praynig

Ванх, а ако Гери каже след 2-3 годни, че иска да се мести в Бг. - какво ще кажеш? Само се чудя де.  Thinking

АП  Joy ще знаеш, че мой сме от същото тесто замесени.  Wink Аз нескромно ще добавя, че в днешно време могат да се донейтват мили.

# 511
Бейби, казах й да учи в Европа, че не се плащат толкоз пари, но тя каза- а не, не, ще си уча в Америка и ще си идвам в БГ във ваканциите. Ако реши, че иска да се премести, освен да я подкрепя, друго няма да направя. След 2-3 години ще е 19- 20 годишна.

АП, хубаво нещо са билетите  Grinning Heart Eyes

# 512
аз пък с риск да прозвуча много 'дийп'  Laughing ще кажа, че България е една напреднала и чудесно уредена страна с образовани хора и бъдеще, голям процент от чийто граждани си нямат идея колко високо стоят в йерархията на световното богатство и относителна свобода. Покрай пътуванията напоследък все повече си давам сметка колко малко оценяваме (българите) това, което имаме.

Хиър, радвам се да го чуя, приятно прекарване и жалко, че пак се разминахме!

Ванх, и за Гери се радвам, тя няма емоционалният багаж на нашето поколение

Агент, ако чуеш някой да дава билети без пари, няма се стискаш, ще дадеш един на приятелче  Flutter

# 513
Дано да е права Джена.Аз видях с очите си това лято фиш за 1024лв месечна заплата на наонатален хирург в Пирогов.Нямам идея как в този контекст се възпитава уважение към образованост и обществено полезен труд,с всичко което произтича от горото за години напред.
@
Билети..шмилети...минало бешело,драги дами Heart EyesСега имате две седмици на година ваканция освен лятоска,ако се вместите-бива,ако не-обирате зли погледи от цялото учит.настоятелство,че видите ли,сте извадили детето през уч.година,то губи ценни знания и пр.бул..

# 514
Сакън, Анет, не говори така! Вече си правя сметката за зимата. Пише при нас, че може до 5 дни за семейни активитис да се отсъства.

# 515
Аз за първи път накарах мъжа ми да си вземе болничен. И мързелът е болест. Peace То бива работодателска несъобразителност, ама чак до такива граници да стига, вече е прекалено. А той толкова виновен се чувстваше...

# 516
  • The QC to be!!!
Ванх добре е решило детето, има време и да се премисли...  Simple Smile

ааааа Анет, молим, не всеки има само по 2 седмици пто в щастско.  Wink Пък и не всички мами ходят на работа/работят.

Лени, ти имаш на ум природни богаства нали? Като ти прочетох поста и идентифицирах написаното от теб с полемиките от страна на мм. Права си, зависи с какво сравняваме.

# 517
  • usa
ааааа Анет, молим, не всеки има само по 2 седмици пто в щастско.  Wink Пък и не всички мами ходят на работа/работят.

анет не говори за родителско пто, а за ваканционно време на учениците, ака децата в семействата ни, или наречени понякога `безобразници`... мога само да завидя и завидя на анет - благородно разбира се, щото тук всички сме благородни, че намира единствено училищните ваканции за препятствие за посещения на родните земи и образователни занимания от всякакво естество там. а въпросните билети, които аз и предполагам още поне две дами тук, смятам за реалния обстакъл във въпросното предтриятие, тя с пренебрежение нарича `шмилети`...

# 518
ние за нас искаме билетите, Анет, не за децата  Laughing

Бейби, изобщо нямам предвид природни красоти (България е богата с природно разнообразие, но чак не е уникално красива), сравнявам с останалия свят (не само с Европа или само с Америка), има няма 200 страни и отговорно мога да заявя, че сме от (много) в горната част на този лист по богатство (финансово) и свобода (на мисленето, изказа, действието и прочие). Ма човек трябва малко да види от първа ръка какво значи истинска бедност и безперспективно съществуване,  липса на образование, уреденост, корупция на килограм, беззаконие, за да разбере колко много има.

Повечето хора имаме навика да се сравняваме с първенците и в това няма нищо лошо, градивно е даже. Но когато се набляга на мрънкането и самооплакването (за това коооолко е зле в България), трябва да се слагат нещата малко в перспектива останалия свят, не само първите в листата на уреденост.

Анет, съчувствам на твоя неонатален хирург, но на мен пък обикновената гинеколожка ми взима 50лв за преглед без това да включва студентски заем за мед образование от 300хил долара, и лайабилити иншуранс. Отдавна мина времето на ниско платения докторски труд в БГ, болшинството вече са качени на бандуагъна наречен 'частна практика' или в по-лошия случай 'пари под масата'.

Иначе Бистра да влезе да каже за държавни мед фасилитийс в Югоизточна Азия и изобщо навсякъде по света освен Сев Ам и Европа.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 13:48 от Лeни

# 519
AЗ не разбрах идеята на Джена,простете.Сравнено с Танзания наистина Бг е приемлива опция.Аз гледам от моя балкон и как бих се справила да възпитам децата си в ценностите,които са ми важни, при положението което описах,но както всегда-колкото хора,толкоз балкони Peace
@
Дайте ноу хау-кой гледа децата докато летим с билетите или шмилетите или каквито дават оттам дето АП черпи благини?'Щото моята конфигурация иска поне 4 билета ,пък били те и за рейс,и това по официалните ваканции не е постижимо,но другарката учителка слабо се вълнува и много лошотия обирам  всяка зима..

# 520
Изпитвам странно чувство понякога, когато гледам нископрелитащи пътнически самолети.  Безобразно ми се пътува нанякъде и на мен. Точно сега. И с две деца съм съгласна.

# 521
AЗ не разбрах идеята на Джена,простете.

Не разбра, щото много и беше дълъг пътя на мисълта на Джена - тръгна от това, как на Гери и се видяла хубава БГ, при което се сетих как ми се виждат хубави страни, които на практика са доста поизостанали, при което разбира, че в БГ не било толкова лошо, изобщо това ми е на дневен ред, може и малко извън контектс да е прозвучало, извинете ме за което  Grinning

Ники, разсмя ме за нископрелитащите самолети Simple Smile
аз пък се опиянявам от миризмата на летище

# 522
Прелитам през темата....  Crazy

По темата - Бубка отдавна го е измислила - на ваканция се ходи сама, а бащата на децата си ги гледа... после е негов ред  Heart Eyes
(като се сетя как ММ прелетя океана с 6 часа предизвестие, като чу, че тръгвам сама за Лондон едва ли скоро ще ме огрее точно тази схема, освен ако не съм супер убедителна)  smile3511

И с 2 бр деца пътувам, вие само ми дайте билетите... и вашите ще взема ълонг!
Онази вечер едно приятелче ни убеждаваше колко достъпна е ЮАмерика за деца, но при заплатата му от четвърт милион и без моргидж и семейство съм склонна да не му вярвам много... малко ни се разминават дефинициите Wink

Клати и се 1-ви зъб на момата! Вчера пихме и плакахме с баща, че останахме без бебета!

# 523
  • USA
Лени, много добре ти разбрах мисълта! И съм на същото мнение. В Бг ходя с удоволствие, но се моля родителите ми да са живи и здрави по-дълго време, не мога да си затворя очите за тамошните проблеми. Същевременно, там си има голяма доза култура на оплакване и мрънкане за щяло и не щяло.

Бубка много добре го е измислила, наистина!

# 524

Клати и се 1-ви зъб на момата! Вчера пихме и плакахме с баща, че останахме без бебета!

винаги може още едно бебе Grinning

Общи условия

Активация на акаунт