Дюкан все още ни зове да ходим на море - 271

• 34 894
  • 604
  •   1
Отговори
# 330
  • Плевен
Привет от мен!
Днес - нищо! Нито надолу, нито нагоре! Пак добре. Вчера не стигнах до фитнеса, че трябваше да се осъществи един гроздобер. Там пък не изразходих кой знае колко енергия и така и не успях да преборя плюсището! Днес съм на едни разкрасителни процедурки, утре пък съм канена на един РД след работа...Може и да се напъна след него все пак да вляза във фитнеса. Наливам се тук цял ден със зелен чай и съм на чисти протеини - белким-чунким утре да видя един голяям минус на кантара. Мисля, че като си свикна тялото на по-голям разход на енергия, то за да отслабва ще иска още и още натоварвания... Ама - колкото - толкова! Не мога да се пребия пък сега! Стига ми и режима за тази цел.
Алекс и Ферия - браво, момичета! Страхотни сте!     bouquet Дано всички да се заразим с твоето настроение, Александра!
Цветенце, хубава подсетка! Да считаме, че трето- и четвъртофазничките си го спазват този максимално чист протеинов четвъртък!
Мамче, да не си счупила днес на мъжо главата?!? Къде се загуби???
Стайкооо, какво правиш? Сядаш ли от време на време на балкона? Как си, друже!
Поздрави на всички! Hug

Бобии, виждам теее! Давай по едно кафе да пием, сладурче!

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 15:22 от ArhMih

# 331
Здравейте и от мен,днес както обещах направих изследванията,но резултатите не са особено добри  Cry Кръвна захар:6,85! при положение ,че съм на подсладител от месец и половина близо!!!
Завишен холестерол ,с малко беше над нормата не помня точно колко ,че личната ми взе изследванията,но пише "риск" и най лошото пикочна киселина 435 като горната допустима граница ако не се лъжа беше 300.
Питах я какво следва ,каза да повторя кръвната захар тия дни,и понеже е ясно че пикочната к-на е от режима ,а и казах ,че още доста време ще го спазвам(поне месец до достигане на желаните килограми и  после захранване няколко месеца),и не ми се иска да го спирам. Каза след месец да повторя и пикочната,ако не е спаднала на хапчета минавам.Аз я питах не може ли да си пия хапчетата и да си спазвам режима,но се намръщи и каза ,че всяко пиене на хапчета си има страничните ефекти ....... и тн. И сега незнам какво да правя , водата ми на ден не пада под 2,5 литра да я увеличавам ли и до колко? В книгата за триците пише ,че понижават холестерола и кръвната захар,та се чудя да вдигна ли и количеството на триците и колко????А бе с две думи дайте да поразсъждаваме и помагайте .
Не искам да спирам режима ,знам,че ще кажете здравето е по- важно,но все има някакъв вариант да си дойде всичко на мястото.

# 332
Заповядайте, дами! Килограми 66.700, на 15.09. ще направя 3 месеца и ще видим резултата какъв е! Дотук не прегреших! Изобщо! Дори вече в мислите си не греша! Някак привикнах кое е за мен и кое не! Желая ви прекрасна вечер! Чета ви редовно! И се радвам на успели момичета, на тези, които се стараят и полагат усилие!  Hug Hug Hug

# 333
  • Испания
mamaMiq, съжалявам, че резултатите от изследванията ти са те разтревожили.  Hug

Личен опит не мога да ти споделя, защото след започване на режима, показателите ми влязоха в нормата и не съм имала подобен на твоя проблем.

Единствено мога да ти припомня от книгата на Дюкан какво пише за пикочната киселина:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22878845#msg22878845

За триците: в последните години Дюкан казва, че може да се увеличи дозата от 3 с. л./дневно, но във втора и трета фаза това увеличение трябва да се третира, като толериран продукт. Т. е. в твоя случай, ако увеличиш дневния прием трици, вече си консумирала 1 толериран продукт през деня и имаш право на само още един /обезм. сухо мляко или какао, или царев. нишесте и т. н./, тъй като във втора фаза са разрешени 2 толерирани продукта/дневно.

Надявам се, че бързо всичко ще отмине.  Hug

# 334
Аз това намерих

Скрит текст:
ЛЕЧЕБНА ДИЕТА ПРИ ХИПЕРУРИКЕМИЯ
За да се на­ма­ли об­ра­зу­ва­не­то на пи­коч­на ки­се­ли­на и да се по­мог­не за из­хвърлянето є от ор­га­низ­ма, трябва да се ог­ра­ни­чи упо­тре­ба­та на про­дук­ти, съ­дър­жа­щи пу­ри­но­ви ос­но­ви.

От ме­ню­то трябва да се из­клю­чат:
би­ра­та и друг ал­ко­хол (рядко се до­пус­ка мал­ко ко­ли­чес­тво су­хо ви­но);
тлъс­ти­те мес­ни и риб­ни су­пи;
пър­же­ни, за­пе­че­ни, за­ду­ше­ни мес­ни и риб­ни блю­да;
че­рен дроб, бъб­ре­ци, сър­це;
пу­ше­ни хра­ни, кол­ба­си, кон­сер­ви;
бо­бо­ви хра­ни - соя, фа­сул, грах.
Да се ог­ра­ни­чи упо­тре­ба­та на: ла­пад, спа­нак, цвет­но зе­ле, ряпа, каш­ка­вал, шо­ко­лад, ка­као.

В ме­ню­то да се вклю­чат:
ве­ге­та­риан­ски су­пи или пър­ви блю­да, сва­ре­ни с лек ме­сен или ри­бен бу­льон;
ме­со от пуй­ка, заек, ме­со от ко­кош­ка (с не­го се за­менят го­веж­до­то, свин­ско­то, ов­че­то);
всякак­ви млеч­ни и млеч­но-ки­се­ли про­дук­ти;
пло­до­ве, зе­лен­чу­ци, зе­ле­ни са­ла­ти, зър­не­ни пло­до­ве.

От пло­до­ве­те, зе­лен­чу­ци­те и зе­ле­ни­те са­ла­ти най-пред­по­чи­та­ни са те­зи, в кои­то има мно­го ка­лий (тик­ва, пат­ла­джан, тик­вич­ки, зе­ле, мор­ко­ви, крас­та­ви­ци, зе­лен грах, чер­вен сла­дък пи­пер, ряпа, маг­да­ноз, це­ли­на, кай­сии, ба­на­ни, прас­ко­ви, ябъл­ки, кру­ши, ди­ни, гроз­де).
От зър­не­ни­те пло­до­ве осо­бе­но по­лез­ни са те­зи, кои­то има­т яркочер­вен, тъ­мен и син цвят - виш­на, че­ре­ша, къ­пи­на, глог, бо­ро­вин­ки, френ­ско гроз­де, ка­ли­на. Всич­ки те са бо­га­ти на ве­щес­тва, по­ма­га­щи да се на­ма­ли ни­во­то на пи­коч­на­та ки­се­ли­на в кръв­та.
При хи­пе­ру­ри­ке­мия трябва да се пият по­ве­че теч­нос­ти - 2-2,5 л во­да на ден: гол­ямо­то ко­ли­чес­тво теч­ност раз­реж­да ури­на­та, пред­паз­ва от об­ра­зу­ва­не­то на бъб­реч­ни ка­мъ­ни. По­лез­но е във во­да­та да се до­бавя мал­ко ко­ли­чес­тво ли­мо­нов сок, от бо­ро­вин­ки или аро­ни­я. Те­зи на­пит­ки по­ма­гат за из­хвърлянето на пи­коч­на­та ки­се­ли­на от ор­га­низ­ма. Ос­вен то­ва съ­вет­вам да се про­веж­дат вед­нъж сед­мич­но раз­то­вар­ва­щи дни. Из­пълн­явай­ки те­зи пре­по­ръ­ки, мо­же­те да из­бег­не­те раз­ви­тие­то на бо­лес­ти, свър­за­ни с по­ви­ше­но ни­во на пи­коч­на­та ки­се­ли­на в кръв­та.
Освен да се съобразявам с тези препоръки и да ги нагодя към режима.
Някой правил ли е изследване на пикочна киселина по време на 2 фаза и какви са били резултатите?
smileys Млииий Колко полезности си написала в темата ти  smile3501
Аз поразрових натука -  натам в нета и до какъв извод стигнах :значи повишава се пикочната киселина освен от протеиновата храна и от витамин С ,гъби,какао,аспирин и тн...
Какво вечеря mamaMiq снощи преди изследването :пилешки бут обезкостен с гъби и тиквички задушени в тиган с вода и малко вино,за десерт мляко с извара и какао,отгоре на всичко незнам какво ме накара ма боднах и 2 хапчета витамин С (други витамини не съм взимала по време на режима) Не съм лекар просто така лаишки си обяснявам завишението.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 19:59 от mamaMiq

# 335

mamaMiq
,  правила ли си си изследвания преди режима? защото тези за жалост не добри резултати може да се по - добри от преди месец примерно....  намали гъбите, какаото и подсладителя даже ( не знам   Cry  )и след месец задължително си направи нови изследвания и дано всичко е на ред  Praynig

# 336
  • Испания
...
smileys Млииий Колко полезности си написала в темата ти  smile3501
...

smile3521 с искреното желание да съм полезна. Само да има кой да чете.  Wink

Виждам, че си избистряш нещата за себе си. Пуснах ти линка на цитата от книгата, защото Дюкан е писал и за пикочната киселина. Ама човек, като чете книгата, не винаги може да обърне внимание на всичко.

Ще се справиш, сигурна съм.  Hug

# 337
alexaandraa Точно преди режима не, не съм правила изследвания.Иначе правя само задължителните там пикочната к-на не се включва.Именно тя ме притеснява най -много .Холестерола  очаквах да е завишен малко и така си беше.Кръвната захар мисля тия дни да я изследвам в друга лаборатория и ако пак е завишена ще направя профил.А за киселината не знам сигурно след месец,ако е от вчерашната храна не знам колко време е нужно за да влезе в норма(в случай,че няма други проблеми де) И голямото чудене е в следствие на повишения прием на протеини до каква степен се увеличава.
 ooooh! да бях учила по сериозно биохимията сега нямаше да се чудя.
smileys книгата съм чела няколко пъти(първата ,защото разбрах,че има следващо издание с подобрения) знам за пикочната к-на специално внимание съм и обърнала,ама като ти дойде до главата.... аз се поушашках  Wink, иначе от полза ми беше линка доста други неща научих ,за калия и тн...   bouquet

# 338
    Добро утро! Спокоен и слънчев ден от мен! Малко грамчета нагоре, въпреки, че е последен протеинов ден! Но явно вълкът в мен е проговорил - изяла съм 4 бр. печени долни бутчета, и кисело мляко - една кофичка.  Hug Hug Hug
ПП - това за вечеря само.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 09:25 от bobi-an

# 339
Боби -Ан благодаря за кафето Simple Smile
Мама мия -надявам се че нещата няма да се окажат така сериозни и няма да се налага твоята лекарка да се мръщи отново.
   За себе си се чудя ,защо на мен такива изследвания не са пускани ,ходих на преглед -профилактичен ,но само кардиограма и тегло ,изследвания -съвсем  не -ще се поинтересувам  newsm78 м да . Поздрави на всички и много "-" ви пожелавам  bouquet
п.с май се включих за да питам  нещо ...но  newsm78

# 340
Здравейте и от мен, нова съм в тази тема, но ви чета отдавна - бях 3-4 години на Дюкан, свалих 28 кг  още в първата година и половина след което продължих да се храня по неговите принципи, но все пак върнах 8-9 кг и  от няколко месеца се храня на друг режим да разнообразя /Гайдурков/, но тези проблемни кг се връщат и пак и пак и питането ми е - има ли някой който за втори път минава на режима на Дюкан и има ли ефект - трябва да се преборя с тези излишни кг, като макар и за 4 години кантара не мръдна под 60 кг и това си е.......

# 341
Здравейте, отново здравословни проблеми при мене,ходих при хирурга днес и се оказа,че не е хемороид ,а фисура  Sick Проблема е ,че ми препоръча да консумирам по две лъжици зехтин на ден  Cry за да избегна операциата ако може.И така май за сега трябва да поприключа с режима ,а хич не ми се иска .Отивам да чета за трета фаза (до сега не съм я чела подробно защото не съм стигала до нея) понеже  има доста по запознати от мен  с режима,моля давайте съвет има ли някакъв вариант да продължа и да включа зехтина!?!?!?Или поне как да задържа постигнатото докато се пооправя и да продължа до крайната цел.

ПП Явно няма начинннннннн и в трета са забранени мазнините... ooooh!
дайте тогава съвет за нещо режимно което действа разхлабващо.Някъде бях чела нещо за ленено семе?

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 20:12 от mamaMiq

# 342
В аптеките има много продукти на билкова основа, които имат разхлабващ ефект - потърси!

# 343
Здравейте, отново здравословни проблеми при мене,ходих при хирурга днес и се оказа,че не е хемороид ,а фисура  Sick Проблема е ,че ми препоръча да консумирам по две лъжици зехтин на ден  Cry за да избегна операциата ако може.И така май за сега трябва да поприключа с режима ,а хич не ми се иска .Отивам да чета за трета фаза (до сега не съм я чела подробно защото не съм стигала до нея) понеже  има доста по запознати от мен  с режима,моля давайте съвет има ли някакъв вариант да продължа и да включа зехтина!?!?!?Или поне как да задържа постигнатото докато се пооправя и да продължа до крайната цел.

ПП Явно няма начинннннннн и в трета са забранени мазнините... ooooh!
дайте тогава съвет за нещо режимно което действа разхлабващо.Някъде бях чела нещо за ленено семе?
Замести зехтина с течен парафин. Ползвах го във втора фаза по аналогични на твоите причини. Не е най-хубавото нещо на света, но е поносим. Има го в аптеките. Бабето ти е казала за билковите препарати. Спри да правиш чисти протеинови дни. Яж всеки ден зеленчуци, особено разхлабващи от рода на чушки. Вечеряй възможно рано, като на вечеря се ориентираш към протенови храни. Ако е необходимо, включи плодове ' но за закуска-две ябълки, нектарини, круши ,без банани и грозде. Ако го спазваш, гарантирам ти поне запазване на кг. Храня се така от години. Сутрин пия чаша топла вода с фибри за разхлабване. Ако може да ти се размине оперативната намеса, то това е начина. Успех Peace

# 344
  • София
mamaMiq,  spoko spoko много ти съчувствам.  Hug
Скрит текст:
Имах подобен проблем, когато бях в деветия месец бременна с третото дете. Помня, че ме правиха манипулацията по отстраняване на хемороида без упойка заради бременността.  Twisted Evil
Не знам къде са те преглеждали, но в Он Клиник ми дадоха нещо за разхлабване, което подейства много бързо и ефикасно. Те си го продават в клиниката. Препоръчвам ти да го пробваш. Мен направо ме спаси.
Успех.

Общи условия

Активация на акаунт