ВМ-НВХ, част 62

• 42 323
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Негативна, направо ми направи не само деня, но поне седмицата! Simple Smile)))
Невероятни сравнения! Благодаря ти! Simple Smile

# 436
  • SA
Ами ето какво разбира например моят мьж под вегетарианство:
Скрит текст:

Това му беше храната по време на пости и смяташе, че се храни здравословно. Това в кутийката омега 3/6 е маргарин, а на едната снимка даже си е поставил кутийка с вит.С  Joy Вижда се сьщо, че пепсито е light, а хлебчетата са "черни", каквото и да означава това.
За "меденият месец" - определено си права в наблюденията си. Винаги, когато човек започне да отслабва, се наблюдават положителни промени както вьв вьншния му вид, така и в здравето му. Това задоволство може да трае дори година-две, та и повече, особено ако човек е млад. Оттам нататьк вече започват да изпькват недостатьците в храненето. Дори и да си запазил нормално тегло с ограничителни диети, то започват да се появяват симптоми на различни недоимьци - било суха кожа, падаща и лишена от бляськ коса, проблеми сьс зьби, недостиг на енергия, умора... Разбира се, много от желаещите да отслабнат хич и не ги интересуват тези проблеми. Те целят някакво конкретно тегло и сантиметри, пьк ако може и да го постигнат с ежедневно ядене на сладолед- още по-добре.

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 00:19 от kameloth

# 437
Скрит текст:

И аз да се намърдам, като "видна" вегетарианка...   Laughing
От нещата на снимките, ще си взема само плодчето от чинията, лимона, яйцата, чат-пат картофките, ама домашно приготвени (между другото, винаги съм обичала картофки, изпържени в мас, страхотни стават) и боба, ако правилно оприличавам.Като уточнявам, че боб, леща и подобни у дома се ядат горе долу веднъж месечно, а сега лятото и по -рядко.То от толкова зеленчуци няма ред за бобови и зърнени.Сега, с 5 кг картофи например изкарваме 3-ма души един месец....най-често ги правя "пържени" на Airfryer-а, когато сме решили това да ни е вечерята, с по чаша бира.    LaughingОбичаме ги с мноооого настъргано сирене отгоре...
Ако разделя 5 кг на 3, се получава по 1,700 на човек, разделено на 30 дни, е по 60 гр картофи на ден.Като въглехидрат не знам колко е, на мен ми се вижда пренебрежимо малко.

Определено хора-вегетарианци, които се чувстват зле, или не се хранят правилно, или този начин на хранене не им понася.Не всеки режим е приложим за всеки.Аз съм писала достатъчно колко добре се отразява и на мен, и на съпруга ми.Но също така съм писала, че ако в един момент се почувстваме зле, или започнат да се появяват проблеми, ще търся причината и ще променям.
Не съм вманиачена в никой начин на хранене, просто търся своя, който мога да спазвам без психическо напрежение и вреди за здравето.Засега съм го намерила.Не се виждам да проям месо, след всичко, което знам за добиването и обработката му, но ако ми кажат "Или месо, или умираш!" не мисля, че ще избера второто.   Laughing
Скрит текст:
Понеже при мен съображенията са в голям % и етични, купувам само био яйца или такива от свободно отглеждани кокошки, с идеята минимален тормоз над животинките.Също купувам козето мляко от човек с козички, отглеждани естествено, пак с идеята минимален тормоз на животните.Сирене, извара, кашкавам или взимам пак от него, или ако има повече мляко, си ги правя сама.Но аз съм предприела като цяло един нов подход към здравословен начин на живот, като храненето е само една част от това.Както съм писала, това за мен е основно, свалянето на кг (макар че има какво да се сваля и свалям, макар и бавно) като самоцел, никога не ми е било приоритет.
Та, вегетарианството, поне за мен, е и по-щадящ природата начин на живот.
Сори за отклонението.

# 438
Аз да ви се пооплача. Тази седмица ще станат 2 месеца от сериозното ми завръщане към режима (преди доста му изпусках края на моменти). Резултатите, не много задоволителни. Вчера реших да си сметна пак процентите, защото вече сериозно се бях зачудила какво става. Ограничила съм много въглехидратите (не ми липсват) до 10гр на ден. Въпреки това няма резултати. И вчера разбрах защо. Аз папам като за културистка. 60% протеини 30% мазнини. doh Кога съм му изпуснала така края не знам. Направо се сащисах и сега с Прасчо ще си имаме работа само по веднъж на ден.

kameloth, това вегетарианството ми прилича като най-бързият път до болницата. Само комбинацията от маргарин, чипс и газирано ми докарва свиване на стомаха.

Krasi, и аз искам да имам някой дядо, от който да купувам. На същото мнение съм за животните, въпреки че не се отказвам да ги ям. Поне краткият им живот да е нормален. Вчера ми донесоха 15 яйца от дворни кокошки и няма такава радост. Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 09:45 от hot tea

# 439
kameloth Laughingвегетарианство да видиш. И аз в моя период,преди години,залагах на такива храни- ,бобче,черно хлебче,плод. Като се сетя,как бягах  от месото ,заради някакви мои убеждения. Радвам се,че промених нагласата си.Много ми е добре така. bowuu
Сега не мога без свински пържолаци Heart Eyes Не ям често,но поне  два пъти седмично-да.

Това с варивата ,май от 90 дневната. LaughingЦял един ден издържах на нея Sunglasses Грах ,пак грах и вечерта се отказах,щото стомаха ми бе празен и стържещ. Именно тогава се насочих към тая тема  bouquet

Домашни яйчица и аз имам. От утре ,започвам да пия по три сурови /и преди съм го правила,нямам проблеми/,но за да не са ми гадни,ще ги бъркам с пасатора и съвсеем мъничко стевия.

Мерси за отговора за Вигантола  bouquet

# 440
Скрит текст:

Това му беше храната по време на пости и смяташе, че се храни здравословно. Това в кутийката омега 3/6 е маргарин, а на едната снимка даже си е поставил кутийка с вит.С  Joy Вижда се сьщо, че пепсито е light, а хлебчетата са "черни", каквото и да означава това.

Ауу! Камелот, дано успееш да го превъзпиташ!
Дано не си е мислил, че пости  Laughing
А Пепси Лайт (и еквивалентната аспартамова Кола) и на свеки съм забранила да я пие - добре, че ме слуша вече  Crazy  Последните години съм се отдала изцяло на просветителска дейност относно храненето и здравето, та взеха да ме чуват вече за някои неща...

# 441
  • SA
Цитат
Ауу! Камелот, дано успееш да го превъзпиташ!

Едва ли. Не се поддава той на превьзпитание.  Simple Smile А така ядеше по време на пости,да, в началото им беше изключил само месото, та затова се виждат там яйца, мляко. После и тях беше спрял, та наблягаше на разни теста, брашна, боб, картофи и маргарин.
Но примера с него го дадох за да демонстрирам колко погрешно е да се правят изводи за даден режим само по лични разкази на хора, които смятат, че са на него ( това вьв врьзка с линка на Аги).
Krasi ***, аз сьщо сьм на мнение, че човек трябва да се отнася внимателно кьм всичко, което го заобикаля. Но според мен, искаме или не, всички живи сьщества са свьрзани в т.нар. хранителна верига и мястото на човек в нея не е сред тревопасните. Просто живота така е устроен, че някои животни трябва да се хранят с други, това е естествената им храна. Иначе, разбира се, че е по-добре храната ни да идва от расли на воля животни, стига да може да си осигурим такава.
Йо, и ти на варива си била май с граха hahaha.

# 442
Red tree Hug Радвам се.

kameloth, много впечатляващо веге-меню.tooth И аз съм се хранила така едно време.  Embarassed

Имах доста млади колежки в България (20-22) и те буквално си живеят на подобни неща - солети, бейкролс, вафли, шоколади, чипс, теста (форнети, купешки тутманик). Май излиза по-евтино, а това си е фактор. Confused Навремето нямаше много информация, нямаше Интернет, сега уж има море от знания за здравословно/нездравословно, не знам защо хич не умеят да се хранят добре тези деца...

# 443
Дано не е ходил да се причестява, че е грехота  Laughing
Всъщност поста е въздържание също от сладко, от лоши помисли, изобщо - каляване на волята...
Е, аз също доста излязох от режима по време на пости, но при наличието на толкова много зеленчуци този сезон, направо се чудя защо им е на хората да тъпчат бобови, картофи(варива, де  Laughing) и тестено. Пък майка ми каква разкошотия прави от печени патладжан и чушки - нещо като кьопоолу  Crazy
А за превъзпитанието - май наистина първите 7 са много важни. Детето изцяло възприема хранителните навици на родителите си. С мен също е така, въпреки че като тийн съм имала доста сериозно залитане към вредните храни - може би е един вид бунт някакъв... Но е факт, че в повечето семейства хлябът и тестените са на голяма почит, пък да не говорим за прословутата бг гордост - баницата. Въпреки, че моя мъж доста си промени храненето покрай нас с щерката - яде много по-малко хляб и млечни, масло вместо маргарин, месце си обича и през ум не му е минавало да пости.
Иначе с този маргарин... Свекървата все купува някакъв дето го рекламират за полезен заради омегите  Rolling Eyes  Опитваме се да я отучим - поне добре, че на малката не дава от него.

# 444
  • SA
Еее, Фата, ти пьк сега и вьздьржание от сладко чак.  Shocked Това за пьрви пьт го чувам. Иначе аз не сьм много компетентна какво трябва да включва поста, де. Ама мьжьт ми е завьршил духовната семинария и вярвам, че уж ги поназнайва тези неща.  Simple Smile
Негативна, да, и сред моите колеги масово се ядяха подобни неща. Изобщо в Бьлгария тестените закуски са си класика. За евтино- едва ли е по-евтино да си купиш една баница, или кифла от например 3 яйца.

# 445
Защо трябва да ядем хляб Laughing
http://try.bg/n-4444-%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE_%D1%82%D1%80%D1%8F … D0%B2%D0%BD%D0%BE

Частта с "Ако изцяло игнорирате хляба, това може да се отрази негативно върху състоянието на вашите кожа и мускули. " Crazy

Кам,представи си цели 10 часа успях на тези варива.  chef

Постила съм,много отдавна-като по-малка. Сряда и петък,както и малко по-дълъг,преди да се изповядам.
Спомням си ,че и червено не трябваше да се яде.Тогава ми бе лесно-не обичах месо,сирене и такива неща. Карах на хлебец ,плодове,зеленчуци,много спагети,че ми бяха  слабост.

fata_morgana,кьопоолу Heart EyesОмитам за секунди от него,големи количества.

# 446
Изобщо в Бьлгария тестените закуски са си класика. За евтино- едва ли е по-евтино да си купиш една баница, или кифла от например 3 яйца.
Не е само до евтино, а и до достъпност май...
Живея до пешеходния мост в Пловдив.От нас до Джумаята има 6 обекта, от които можеш да си купиш тестена закуска/пица/дюнер.Това за разстояние от около....500 м.
А обект, от който можеш да си купиш прясно направен сок например има един до нас  и един до чешмичката в центъра.И не говоря за портокал, който ти цедят в почти всяко кафене, а за сок от моркови, цвекло, ябълки, краставици и подобни.
То и да иска човек , няма откъде да си купи нещо, което става за ядене.Затова си нося пликче с ядки, ако случайно прегладнея.

# 447
Постът включва въздържание от пороци - за мен пристрастеността към сладкото си е точно порок. Този пост разрешаваше олио и готвена храна например, но има и по-строги, които са без мазнина и на сухоежбина. Постната храна също трябва да е в умерени количества. Аз пък не съм чувала това за неяденото на червено  newsm78 - Ioanna82, би ли обяснила?
Не съм специалист - баба ми спазваше всички пости и каквото съм запомнила е от нея. Сега има достатъчно информация по въпроса.
Скрит текст:
Тя също си хапваше постно маргаринче. Почина от рак на дебелото черво - съжалявам за лиричното отклонение  Hug
Иначе това за хляба - изключително малоумна статия на фона на реклами на продукти за отслабване - разбирам посланието: "Яжте си полезно бяло хлябче и каквото ви душа иска, пък ние ще ви помогнем да отслабнете с вълшебни хапчета!"

# 448
Така е,съгласна съм с Краси. Peace
И аз се въоръжавам за следобедите с някоя ядка или семе,зеленчук ,парче кашкавал. А за обяд, си нося от нас,че в близост до мен само тестени закуски.

fata_morgana
,бях малка, /това бе лагер ,в един манастир,с деца от цяла България,за духовно учение/ ,та ми се губят доста неща.
Именно за червеното съм го запомнила,защото една сряда/петък/, ни дадоха диня за десерт и монахинята ни обясни,че по принцип не се яде червено по време на пости,но за децата е направила изключение.

# 449
По мои спомени не се яде червено, защото то символизира кръвта на Исус. Аз не постя и не мога да бъда на 100% сигурна, но такъв спомен имам.

Общи условия

Активация на акаунт