Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 194
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
И двете ми раждания са секцио. И двата пъти операцията беше сутринта (10ч), а на следващата сутрин (8-9ч) се бях раздвижила - сама. Не ми е предлагана помощ при раздвижването. И наистина, най-гадното е, че като махнат катетъра в 6ч, щеш-не щеш, можеш-не можеш: трябва да посетиш тоалетната (с дупка).
Помощ със бебето не ми е предлагана; добре, че бяха момичетата в стаята за първите часове.
С второто ми дете веднага след раздвижването ме покаяниха в бокса да опитам да го накърмя, защото още не ме бяха преместили в нормална стая. Отивам в бокса и виждам, че няма стол. А аз съм родилка на няма и 24 часа, току-що станала. Помолих акушерката и тя с неохота отиде да ми донесе стол. Оказа се, че вече имам коластра и детето си засука без проблем (при 1-то раждане коластрата ми тръгна на 3-я ден).
И двата пъти бях с пълна упойка; друга не ми е предлагана. И двата пъти се възстанових доста бързо, но особено след второто секцио - няколко дни след това бях забравила за операцията.
Първият път ме оперира д-р Скочев, а преди 7 мес. - д-р Славчев.
Изключителен доктор е и анестезиологът - д-р Хаимов. Вторият път ми беше по-спокойно вече познавайки професионализма и прекрасното му отношение към пациента.
И двата пъти ме изписаха на 5-я ден от операцията.

# 481
благодаря за споделеното, за мен е важно да знам какво да очаквам. аз съм от хората, които ги е страх от болка, свързана с всякакви медицински интервенции, рани, операции. от неизвестното. търпя болка, но такава, която ми е позната. тази ми особеност ме прави не особено добър пациент в очите на претръпналите, видели какво ли не доктори и сестри. аз ги разбирам и се старая, но страха ми е по-силен. направо незнам как ще се оправя, как  ще оцелея:) крепи ме факта, че няма как да не родя, все ще стане и ще мине:)
дано да срещна човечност и добро отношение:) пожелавам го на всички - и смелите, и по-страхливите, всички го заслужаваме. 

# 482
дано да срещна човечност и добро отношение:) пожелавам го на всички - и смелите, и по-страхливите, всички го заслужаваме. 
Много хубаво пожелание! Дано се сбъдне! От отношението не мога да се оплача. По може време имаше много стажантки и бяха толкова мили момичетата. Няма какво да се лъжем. Болка има. Това си е операция все пак. За мен ключът е да не се фокусираш върху болката, а да си насочиш към бебето цялото внимание, не че по-малко ще боли де, но като мислиш само колко те боли и то си те боли  Grinning Мен ме съветваха да се движа колкото се може повече и така правех. Без да се претоварвам, но непрекъснато вървях, опитвах се сядам и да ставам. На 4тия ден можех да клекна и да се изправя без никакъв проблем.

# 483
Много хубаво пожелание! Дано се сбъдне! От отношението не мога да се оплача. По може време имаше много стажантки и бяха толкова мили момичетата. Няма какво да се лъжем. Болка има. Това си е операция все пак. За мен ключът е да не се фокусираш върху болката, а да си насочиш към бебето цялото внимание, не че по-малко ще боли де, но като мислиш само колко те боли и то си те боли  Grinning Мен ме съветваха да се движа колкото се може повече и така правех. Без да се претоварвам, но непрекъснато вървях, опитвах се сядам и да ставам. На 4тия ден можех да клекна и да се изправя без никакъв проблем.
Наистина когато мислиш за бебето си, особено когато си го/я видяла болката се притапява. Успех с раждането.

# 484
Искам да помоля някоя мама, която е била с планово секцио и избор на екип,да разкаже каква е процедурата. В смисъл такъв- предният ден ли те приемат в отделението или в деня на секциото.

Правят ли някакви изследвания преди секциото, нещо изискват ли от нас- като закупуване на някакви консумативи за операцията ( примерно конци ) и всякакви други подробности относно подготовката преди самото секцио.

bouquet

# 485
Здравейте, момичета. От доста време ви следя и заради вашите споделени мнения реших да раждам и аз в ОБ без избор на лекар/екип. Пиша ви сега с надеждата поне някоя от вас да ме успокои. Днес ми беше терминът. Наблюдаващата ме лекарка установи доста намалели води и старееща плацента. Бебчето обаче е още високо и според нея няма намерение да слиза. Посъветва ме направо с багажа да отивам в понеделник сутринта и да настоявам да ме приемат за предизвикване, защото смята, че е опасно да стои повече. Това, което ме притеснява е, че една наскоро родила там моя приятелка с избор на лекар ме увери, че ще ме върнат, защото практиката била да се приемат преносващи на 5-тия, 7-мия ден. И сега съм в чуденка дали да не ангажирам някой лекар оттам, дори и в последния момент, за да съм сигурна, че ще ми обърнат внимание. Ще се радвам да чуя мнения, защото уикендът за мен ще е мн напрегнат в това чакане. Благодаря предварително и желая от сърце на всички ви мн здраве и късмет Simple Smile

# 486
Здравей ..кога ти беше 1 ден на последната менструация?принципно аз съм определена за 10.02  а когато ходих на частен лекар ме определи зза днес ...е и аз чакам но бебето неизлиза...първият ми ден на последната менструация е 03.05

# 487
Първият ден ми е 30.04. Терминът ми е изчислен на база от тази дата плюс 9 месеца плюс 7 дни, но при продължителност на цикъла средно 28 дни, което също е важно. Мен ме следят 2-ма лекари, и двамата ми го определиха по тази формула, не са ми променяли термина според видеозона, както правят някои лекари. А мен не ме притеснява, че не бърза да излиза, а че явно средата вътре няма да издържи още дълго да си стои. Нямам никакви контракции или белези за скорошно раждане.

# 488
Първият ден ми е 30.04. Терминът ми е изчислен на база от тази дата плюс 9 месеца плюс 7 дни, но при продължителност на цикъла средно 28 дни, което също е важно. Мен ме следят 2-ма лекари, и двамата ми го определиха по тази формула, не са ми променяли термина според видеозона, както правят някои лекари. А мен не ме притеснява, че не бърза да излиза, а че явно средата вътре няма да издържи още дълго да си стои. Нямам никакви контракции или белези за скорошно раждане.
   То и  моята менструация е 7 дни по принцип и аз изчислявам 10 ...как ми го изчислиха 7 незнам ..ама аз смятам да изчакам до 10 и си вземам сакчетата и влизам какво да правя и аз незнам ...

# 489
Здравейте, момичета. От доста време ви следя и заради вашите споделени мнения реших да раждам и аз в ОБ без избор на лекар/екип. Пиша ви сега с надеждата поне някоя от вас да ме успокои. Днес ми беше терминът. Наблюдаващата ме лекарка установи доста намалели води и старееща плацента. Бебчето обаче е още високо и според нея няма намерение да слиза. Посъветва ме направо с багажа да отивам в понеделник сутринта и да настоявам да ме приемат за предизвикване, защото смята, че е опасно да стои повече. Това, което ме притеснява е, че една наскоро родила там моя приятелка с избор на лекар ме увери, че ще ме върнат, защото практиката била да се приемат преносващи на 5-тия, 7-мия ден. И сега съм в чуденка дали да не ангажирам някой лекар оттам, дори и в последния момент, за да съм сигурна, че ще ми обърнат внимание. Ще се радвам да чуя мнения, защото уикендът за мен ще е мн напрегнат в това чакане. Благодаря предварително и желая от сърце на всички ви мн здраве и късмет Simple Smile
galinkaa според мен, единствените, които могат да преценят правилно твоето положение и да дадат адекватен съвет са лекарите. Според мен послушай лекарката си. Иди в болницата (може и без багаж) обясни си подробно състоянието, какво ти е казала наблюдаващата, носи ако има някакви документи. Ако те върнат се свържи пак с наблюдаващата и ако трябва тя пак да те погледне. Ако ти каже да настояваш - настоявай. Дано се наредят по най-добрия начин нещата и едно здраво и кротичко бебе на финала!

# 490
Споделям мнението на  Bad Diddy. Иди в болницата, поне ще те прегледат. Ако действително плацентата е вече много зряла, едва ли ще те върнат заради това, че не си избрала екип.

# 491
Отивай и не чакай. А ако искаш избор на лекар, винаги можем да ти препоръчаме. Друг е въпросът, дали в последния ден, без уговорка ще имат възможност да те поемат. Но мисля, че и без избор прегледът ще мине добре и ще ти обърнат внимание в ОБ.

# 492
Важни са водите и плацентата и да не страда бебето,остави термина.Няма какво да се чака,отиди да прегледат.Успех!

# 493
  • Варна
Абсолютно. Какво значение има дали терминът е сметнат правилно, щом водите са намалели и плацентата е презряла? И аз бих отишла в болницата колкото може по-скоро, нека погледнат и преценят за там ли си или не.

# 494
Някой бил ли е във ВИП стаите на болницата? Може ли роднини да влизат? За колко души е стаята?

Общи условия

Активация на акаунт