Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 163
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Не съм била във ВИП стая, но съм влизала в такава. За един човек е, има климатик и хладилник, храната е на кетъринг и роднините могат да влизат  по всяко време. Е, не през ноща де  Mr. Green

# 496
То гледам вече са дали инфо ама аз да си кажа.  Laughing
Аз бях във ВИП стая. Беше ми много удобно. Роднините ми можеха по всяко време да идват на свиждане. Храната беше отлична.

# 497
Аз бях във ВИП стая. Беше ми много удобно. Роднините ми можеха по всяко време да идват на свиждане. Храната беше отлична.
Цената каква е? Доколкото знам е около 50 лв. на ден.

# 498
  • Някъде там
Цената каква е? Доколкото знам е около 50 лв. на ден.

45 лв. на ден  Peace

# 499
  • Варна
На мен ми харесваше храната, питат те какво искаш ястие+десерт или ястие+салата. За закуска носят нещо леко(филийки хляб, кашкавал, ябълки, такива неща) и чай, и обядът и вечерята (пълнени чушки, пилешко с ориз, кюфтенца и т.н.) са с десерт (веднъж само съм искала и беше крем брюле) или салата каквото си избереш. Не знам дали храната е по-различна като меню от другите стаи, мисля, че разликата е в това, че ти я носят в стаята, а другите се хранят на столовата. Аз съм много доволна от нея, най-вече, че могат да те посещават по всяко време, а и си сам в стая (за мен е много важно, защото не мога да заспивам на шум и да се съобразявам с други хора)

# 500
Всички се хранят в стаите си. Разликата е, че ВИП-овете са с кетъринг от вън. На разположение има и столова, до колкото си спомням там имаше и микровълнова.  newsm78. Единственият проблем е, че не може предварително да се запази ВИП стая. Ако имате късмет да е свободна, когато раждате, ще бъдете настанени в нея.

# 501
Искам да попитам знае ли се кога ще има ден на отворените врати?

# 502
Когато беше грипната епидемия се обаждах и казаха, че последния четвъртък на месеца ще има. Часа май беше от 14.00 до 15.30. Някъде по страниците имаше и телефон за контакт.

# 503
Здравейте и аз раждах в ОБ преди 4 години със секцио тъй като дъщеричката ни така и не се обърна.Сега пак бих желала да родя там, но ми се иска този път да е нормално и се чудех дали има мами които са минали по пътя секцио-нормално, при кой доктор и дано да не се повтарям с темата, че доста рових и не открих нищо.

# 504
PMark, за мое съжаление, в ОБ нямат практика да израждат нормално след секцио. За второто ми раждане (преди 7 мес.) опитах да обсъдя, но не се получи (бях с избор на екип).
Първото ми секцио (през 2009 г.) също се наложи заради седалищна позиция на бебето.
Ако държиш на нормално раждане, може да говориш с лекари от АГ или МД.

# 505
Здравейте и аз раждах в ОБ преди 4 години със секцио тъй като дъщеричката ни така и не се обърна.Сега пак бих желала да родя там, но ми се иска този път да е нормално и се чудех дали има мами които са минали по пътя секцио-нормално, при кой доктор и дано да не се повтарям с темата, че доста рових и не открих нищо.

Ако искаш разговаряй с д-р Папазов - в момента мисля, че е завеждаш на отделението. По принцип не е привърженик на секциото, преглежда на ехограф и преценява.

# 506
Аз също раждах секцио преди 6 г. На една от лекциите на 9 месеца имаше среща с акушерка от ОБ и разговарях за същото с нея. Тя каза, че по-принцип е възможно, но всичко зависи от последния месец на бременността (какво ще е крайното заключение на лекарят ти) - да ли бебето се е обърнало, да ли е нормално по големина, да ли няма някакви усложнения с майката. Най-важното каза, че винаги може от нормално раждане да прибегнат към секцио. Вече въпросът е да ли ще можеш да се подготвиш за всичко това псикически.

# 507
А защо не искат да израждат нормално след секцио?

# 508
Благодаря за отговорите момичета. След първото ми раждане доктора каза че живот и здраве за второ след 2 години може да се пробваме нормално ако всичко е ок. Е минага 4 години и сега изчакваме да вляза в 9ти месец, както каза noykova и да преценим, за сега всичко е ок, бебка е с главата надолу, размерите са нормални. Проблема е от евентуална руптура-разкъсване на шева, което се случвало мнооого рядко и поради това не могат да ти слагат окситоцин и всякакви средства ускоряващи раждането, абе трябва да си родиш напълно нормално....без никакви 'спомагателни средства'. За това естествено на повечето лекари не им се рискува...да видим при мен дали ще има повече смелост:-)))

# 509
  • Варна
Да, риска е руптура на матката, което е страшно. Не съм чула във Варна все още, някой да е родил нормално след секцио  Rolling Eyes Просто на лекарите не им се рискува  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт