Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 209
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Още в моя пост съм написала, че интензивната стая няма санитарен възел. Това е стаята срещу общата баня. В нея са родилките след секцио, които са с катетър в началото. Така обясни ст.акушерка. Останалите стаи имат санитарен възел.

# 646
Още в моя пост съм написала, че интензивната стая няма санитарен възел. Това е стаята срещу общата баня. В нея са родилките след секцио, които са с катетър в началото. Така обясни ст.акушерка. Останалите стаи имат санитарен възел.
ааааа то каква била работатаааа Joy hahaha

# 647
Skorpita много благодаря за информацията. Искам само да попитам, тъй като видях на първа страница-козметика на ХИП  newsm78, споменаха ли нещо за списъка. Аз трябва да отида с документите на 28-ми /понеделник/ за да ми определят дата за секцио и предполагам, че тогава ще ми кажат какво трябва да се носи, но все пак...актуален ли е списъка от първа страница.
  bouquet

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 21:31 от eva_bor

# 648
А най-готиното е след секцио като си в интензивната, като ти махнат катетъра и трябва да отидеш в общата тоалетна в която се кляка  Mr. Green ooooh!

# 649
  • Варна
Skorpita много благодаря за информацията. Искам само да попитам, тъй като видях на първа страница-козметика на ХИП  newsm78, споменаха ли нещо за списъка. Аз трябва да отида с документите на 28-ми /понеделник/ за да ми определят дата за секцио и предполагам, че тогава ще ми кажат какво трябва да се носи, но все пак...актуален ли е списъка от първа страница.
  bouquet

Актуален е. Единствената разлика, която виждам е, че за 3-те комплекта бебешки дрешки вместо бодита искат горна и долна камизолка, ританки, чорапки. Не знам ако се отварят бодитата отпред ще ги харесат ли (забравих да питам...) и за да си нямам разправии взех камизолки. Пелените не се перат - дават се както са опаковани.

# 650
  По принцип  е така, но зависи колко е пълно отделението. Когато аз родих в стаята бяхме настанени 4 момичета, всички бяхме родили естествено.

# 651
Санитарен възел нямат 5 стая срещу общата и 8 стая/и двете стаи са интензивни/
В 5 има 4 легла,а в 8 са 3 легла

# 652
Аз родих в ОБ през март. Нямах никакви притеснения, защото вече бях постъпвала в отделението (наложи ми се през 6ти месец, поради проблеми с бъбреците). Всички са учтиви и лекари и акушерки. Обстановката...няма какво да се лъжем, не е лукс, но за 3-4 дни се понася. Храната на мен лично ми хареса. Минават, казват ти какво има за ядене и питат дали искаш.
Моето бебче ми го дадоха около 12 часа след като родих. Раждах естествено. Дъщеря ми се роди в 06:20, а ми я дадоха чак към 18 часа. Основната причина беше, че нямаше свободни стаи и трябваше да стоя в интензивна стая, докато ме преместят в нормална. Бях много доволна от факта, че не е захранена през това време с АМ, това ми беше основното притеснение. След това си ме питаха как ще се храни - с кърма или АМ и след като казах желанието си, записаха го в картона й да не стават грешки. Консултант по кърмене при мен не дойде за нито един от 3те дни, през които бяхме в болницата. Аз ли трябваше да я потърся, така и не разбрах. Вероятно грешката е моя.  Thinking Като цяло доволна съм от това как протече раждането, благодарна съм, че и двете сме живи и здрави.
Успех на всички бъдещи майчета, бъдете спокойни и всичко ще е наред Wink

# 653
  • Варна
Аз родих в ОБ през март. Нямах никакви притеснения, защото вече бях постъпвала в отделението (наложи ми се през 6ти месец, поради проблеми с бъбреците). Всички са учтиви и лекари и акушерки. Обстановката...няма какво да се лъжем, не е лукс, но за 3-4 дни се понася. Храната на мен лично ми хареса. Минават, казват ти какво има за ядене и питат дали искаш.
Моето бебче ми го дадоха около 12 часа след като родих. Раждах естествено. Дъщеря ми се роди в 06:20, а ми я дадоха чак към 18 часа. Основната причина беше, че нямаше свободни стаи и трябваше да стоя в интензивна стая, докато ме преместят в нормална. Бях много доволна от факта, че не е захранена през това време с АМ, това ми беше основното притеснение. След това си ме питаха как ще се храни - с кърма или АМ и след като казах желанието си, записаха го в картона й да не стават грешки. Консултант по кърмене при мен не дойде за нито един от 3те дни, през които бяхме в болницата. Аз ли трябваше да я потърся, така и не разбрах. Вероятно грешката е моя.  Thinking Като цяло доволна съм от това как протече раждането, благодарна съм, че и двете сме живи и здрави.
Успех на всички бъдещи майчета, бъдете спокойни и всичко ще е наред Wink

Мерси за допълнителното инфо по захранването. И на мен това ми е притеснението - да не дадат АМ, докато успея да закърмя. Май майките трябва да търсят консултантката, с такова впечатление останах.

# 654
  • Варна
Аз родих около 19ч. и към 22ч. ми я донесоха за първото "кърмене". Ако всичко е наред с теб и бебето при първата възможност ще го доведат за кърмене. Аз в това отношение съм доволна, първите дни почти всеки ден ми правиха пробно кърмене, за да се уверят, че имам кърма и консултант по кърмене също могат да ти пратят, ако имаш проблеми, пък и ти сама можеш да идеш до него. Не се притеснявай, за болницата също е "по-изгодно" да се кърми. А иначе за консултанта по кърмене мисля, че е само в понеделник, за това има майки, които не са го виждали, но не съм сигурна в това

# 655
Искам да попитам за списъка на стр.1 дали е актуален?
Има 2 бр. пелени, които не разбирам какво представляват. Никъде не пише памперси за бебето...
Какви са тези чаршафи - 5бр.?!?

# 656
Искам да попитам за списъка на стр.1 дали е актуален?
Има 2 бр. пелени, които не разбирам какво представляват. Никъде не пише памперси за бебето...
Какви са тези чаршафи - 5бр.?!?

памперсите са написани над мокрите кърпи, чаршафите са еднократни подложки за легло, в която и аптека да влезеш ди има. От едната страна е с найлон, от другата е памучно. Пелените се продават в комплект по бебешките борси и магазини, включват 2 бархетни и 2 тензухени.

# 657
много благодаря Simple Smile нищо че остава месец, аз все още съм толкова неориентирана...

# 658
  • по пътя
Очертава се във Варна да раждам и се записвам да следя темата.Предишното ми раждане пак беше в окръжна, но предполагам ще има промени.

# 659
Здравейте  Hug Да попитам мамите който са раждали скоро дали искат сутиен за кърмене? Има ли някакви нови неща които ги няма в списъка от 1 страница? И дали нещо се плаща за нормално раждане?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт