Търся електронна книга - тема 5

• 138 096
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна

Благодаря за сайта, но нищо не излиза Sad

# 61

Излиза си книгата. Може би не си регистрирана? В предишната тема имаше потребителско име и парола за общо ползване, аз обаче не си ги спомням.

# 62
  • Варна
Здравейте момичета, търся две книги на Джоджо Мойс
1-Момичето което бях
2-Аз преди теб
До колкото ми е известно автора има 3 преведени на български книги, не зная коя е третата но бих била много благодарна ако някой ми подскаже.
Мейла ми е elena_karkeleva@abv.bg

# 63
1-Момичето което бях
2-Аз преди теб
До колкото ми е известно автора има 3 преведени на български книги, не зная коя е третата но бих била много благодарна ако някой ми подскаже.

Елена , "Аз преди теб" я има в rulit.net на български език

# 64
  • Разпиляна във въображението
Хванах ви  bouquet

# 65
  • Варна
1-Момичето което бях
2-Аз преди теб

demi70
до сега съм теглила книги само от читанката  Embarassed, пробвах да я потърся и изтегля от  rulit.net но не мога да се справя. Извинявам се ако досаждам, но не може ли някой да ми я изпрати?
Благодаря предварително.

# 66
1-Момичето което бях
2-Аз преди теб

demi70
до сега съм теглила книги само от читанката  Embarassed, пробвах да я потърся и изтегля от  rulit.net но не мога да се справя. Извинявам се ако досаждам, но не може ли някой да ми я изпрати?
Благодаря предварително.

http://www.rulit.net/books/az-predi-teb-get-296547.html

Заповядай Simple Smile само си избери форматчето в което ти трябва

# 67
  • Ямбол
......-Аз преди теб
...
http://www.rulit.net/books/az-predi-teb-download-free-296547.html

# 68
  • Варна
Enichka , Лилянa много ви благодаря   bouquet от два дена се ровя и опитвам да я намеря. Много ви благодаря още веднъж.

# 69
  • Сред мелниците
Цитат
В. Аз недоумявам защо е необходима тази нова интерпретация с Читанката. Не съм я пробвал, но ако разбирам правилно идеята, то тя е да получиш на екрана сайта на Читанка, с неговата система за търсене, обновяване и т.н., т.е. това, с което вече си свикнала. Затова ти трябва виртуална машина, разбирай инсталиране на Линукс-базирана виртуална машина, което изисква специфични знания. Цялата аритметика е простичка - Читанката заема под 6 ГБ, останалото място е за виртуалната машина (ако някой не знае какво е виртуална машина, ще се опитам да го поясня - работя с Windows 7, но имам една иконка, която ми стартира Windows XP в прозорец и с него си работя като с истински Windows XP, само че в прозорец - ето това му е виртуалното (дано съм бил ясен)).

Нормалният архив на Читанката съдържа папки с първите букви от азбуката, във всяка такава папка авторите са наредени по азбучен ред, вътре в папката на автора - произведенията му, които освен това могат да са разпределени в отделни папки, например "Романи", "Новели", "Разкази" и т.н. Единственото на пръв поглед неудобно нещо е търсенето по име на произведение - тук трябва да се използва вградената система на Windows за търсене - става много бързо, ако човек знае как или пък потренира малко. Аз от години си чета книги от Читанката и на лаптоп без мрежова връзка - просто всички книги са в него и каквото ми трябва си го отварям и си го чета. Няма браузери, няма офлайн четене. Какво значат тук някакви си 6 ГБ, за да държиш на компютъра си над 28000 произведения...

Просто трябва да се намери читав архив на Читанката, да се свали на компютъра, да се разархивира и... четеш на воля... Аз имам такъв архив, с валидност на книгите в него към 01.07.2013 г., който би трябвало да съдържа и премахнатите книги (по моите аритметики са над 200). Ако има много желаещи, ще го кача временно в DOX (не знам каква е версията в Замунда, нито колко е актуална).

B. Самоактулизирането не е особено добра идея във времена като днешните. Както махнаха куп книги от Читанката при самоактулизирането ще изчезнат и при теб (не знам дали е наистина така, защото не съм го пробвал, но е близко до ума). Ръчното актуализиране на Читанката не е трудно, но също изисква известни познания, затова за известно време мога да поддържам актуален архив в DOX и който иска, да си го тегли оттам - хубавото е: разархивираш, избираш, четеш... Имам известни идеи за книгите от Читанката, но нека най-напред станат другите неща..

PanJoro ,  нямаше кака да те цитирам от старата тема, директно.

Първо, ВСИЧКО от читанка го има във виртуалното копие, вкл.  спрените автори заради гонката в момента.
Не всичко, което го има във виртуалното копие го има в архива.  
При актуализацията не се премахват, а се добавят книги.
Актуализацията става автоматично на много кратък интервал, не помня 2 часа или 1 ден, нещо такова. Така всяка нова книга , която потенциално би те интересувала вече е достъпна за твоето търсене.

Естествено, че не чета всички налични книги, но искам като ми трябва определена книга , да си я намеря за 3 сек и да си я сваля.
Мога да търся и по жанрове, и така да попадна на нещо, за което не съм чувала. изобщо цялата функционалност на сайта.

И последно, цялата дандания около свалянето и инсталирането, отнема около половин час, като се прави като се следват стъпките описани повече от подробно
ТУК .

Описано стъпка по стъпка с текст+ Видео, което повтаря описанието с думи.
Просто няма начин да го сбъркаш.

Естествено, всеки решава кое му е по-удобно. Аз съм мързелива и вечно страдам от недостиг на време. За мен това е решението.

# 70
  • Сред мелниците
Ако на някоя книга от Читанка не виждате иконката за теглене, само в адреса добавете едно .epub, ако искате във вариант epub и съответно  с другите формати пак става - точкаформат. За тази специално книга ето линк за изтегляне в епъб: http://chitanka.info/book/4028-jazh-moli-se-i-obichaj.epub
   bouquet Ако форумът въведе скала за полезност на отговорите по теми, рейтингът на някои потребители ще хвъркне до небесата. А спамът като моя пост ще се разчисти.

# 71
# 72
Златни сте.   bouquet
Как не съм се сетила по-рано да потърся тук такава тема.  ooooh! Преди малко си направих регистрация във Флибуста и накачих няколко книги в таблета.  Simple Smile

# 73
Здравейте момичета, търся трилогията на Дарина Джоунс
Първият гроб от дясно
Втория гроб от ляво
Третият гроб отсреща

Мног още съм благодарна
lantonova@abv.bg

# 74
  • В две мънички очи...
Здравейте момичета, търся трилогията на Дарина Джоунс
Първият гроб от дясно
Втория гроб от ляво
Третият гроб отсреща

Мног още съм благодарна
lantonova@abv.bg

http://free.yudu.com/item/details/475146/ - избираш VIEW чете се онлайн - Първият гроб от дясно
http://free.yudu.com/item/details/477207 - Втория гроб от ляво

Общи условия

Активация на акаунт