Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 231
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 945
Радостина, разликата между 1 и 2 г. е по-голяма, отколкото между 30 и 40 г. А на 15 някои са по-зрели, отколкото на 18. А пък някои никога не узряват.

Сийо, терен за секс не съм предоставяла, а прецених, че след всичко, което е направил за дъщерята, мога да го подслоня, вместо да го пратя на хотел.
Контролът ми не се състои не в това да забранявам и ограничавам, а да съветвам. Обръщам внимание на дъщерята на някои негови действия, казвам според мен как е редно тя да постъпи в някои ситуации. Опознавам го и преценявам дали да допусна бъдеща среща или да се опитам да й обясня, че не е за нея. За момента той е вдигнал летвата много високо, в смисъл тя ще знае какво отношение да търси в евентуални бъдещи връзки.

Как разбра от толкова оскъдна комуникация? Хората се женят и след време разбират, че са попаднали на побойник, садист, надилник, ти правиш генерални изводи от еднократна среща.

Не го приемай като заяждане, а добре се замисли дали преценките ти са обективни. Ако наистина е така - чудесно, но винаги има едно "но".

# 946
  • Linz
Абе хора, помолих да не се коментира повече. Последните уточнения ги направих в отговор на кака Сийка и пак налетяхте като мухи на ла*но.
Каква сводница, толкова е нелепо, но нямам никакво желание да се обяснявам и оправдавам повече.
Характерните одумвания, клюкарстване и сеирджийство за нашите географски ширини... трудно е да изкараш селото от човека.
Има група потребители, които никога не споделят нищо лично, но ходят от тема в тема да се плюнчат като надушат нещо пикантно. Има и такива, които използват споделеното от някой за да мигат да блеснат с превъзходството си.
Ами всички сте прави, ама за себе си. Също като мен. И всеки има право на своите грешки. Аз не съм праволинейна, доста съм опака, безразсъдна, луда дори... и бихте ме разпънали на кръст, ако подам още. Но аз си харесвам живота такъв. Горките ми деца, не случили на майка.

# 947
  • София
няма нужда да минаваш в агресивна защита и да хвърлящ светкавици към "една група потребители". Такава група няма, така че е на халос цялата работа. И няма нужда да го играеш жеертва и да кокетираш с "аз не съм от стадото, разпънете ме на кръст, вие, овце прости". Възрастни хора сме, не в детската градина. Разговорът отдавна излезе от конкретния случай, той е само формален повоод, именно защото не е някакъв уникален, затова го и пострах линка с предаването. И друг път е ставало въпрос за подобни случаи.

# 948
palemoonlight, а не те ли е страх да пуснеш в дома си човек, когото познаваш само от интернет? Ами, ако се окаже психопат, убиец и т.н.?

# 949
Щерката до сега никой не е водила в нас, но предполагам, че го е правила докато ни няма с баща и. Когато съм я питала ми е казвала, че няма сериозен приятел. Но пък заваря ли я в къщи както каза Мели с някое момче, коленичила пред него...ще хвърчи яко перушина.

# 950
Мой приятел има 30 годишна дъщеря и ми каза (по повод моите размисли около гаджето на племенника ми), че никога не е допускал в негово присъствие да преспиват у тях гаджета на дъщеря му.
Коментарът му беше: "Тя може да има още гаджета, у нас няма да става бардак и хората да гледат разни мъже, които идват и си отиват.
Да ходят по хотели, по приятели, но у нас не."
Това е вече доста прекалено.
Защо да е прекалено?
Ако сменя гаджетата на няколко месеца, откакто е станала на 20 (например), преставяш ли си какъв разграден двор би се получил?

Това са си живи предположения, които не мога да обсъждам.
При такова отношение към един човек, който е вече към средна възраст по- скоро си представям не много, а никакви гаджета.
Когато възрастни живеят заедно следва всеки да има личен живот. В случая това очевидно не е така.

Проблемът в случая е, че въобще 30-годишна жена живее с родителите си.

Ще живее, като е държана на къс повод до голяма възраст. Бих се изненадала ако при този подход е станала самостоятелна. По- скоро тази последица си е нормална тук. Жалко. Много хора биват осакатени от родителите си. Не нарочно, разбира се.

# 951
      Може и да нямат материална възможност да живеят отделно хората.Нищо не означава живееща на 30 с родители. Може просто взаимно да си помагат и т.н. Време, място и начини за гаджета все ще се намерят.

# 952
      Може и да нямат материална възможност да живеят отделно хората.Нищо не означава живееща на 30 с родители. Може просто взаимно да си помагат и т.н. Време, място и начини за гаджета все ще се намерят.

Всичко може. Но ако е налице подобна рестрикция, която е несъвместима с посочената възраст, и човекът е достатъчно голям, е нормално да стане самостоятелен, което ще рече да се отдели най- накрая. Не само заради гаджетата. Дори не основно заради тях. Понеже, както пише един любим ми автор, то "време минава, време не са ...ва"- бързо си върви.

# 953
  • Linz
palemoonlight, а не те ли е страх да пуснеш в дома си човек, когото познаваш само от интернет? Ами, ако се окаже психопат, убиец и т.н.?
Мислила съм всичко.  За да го допусна, значи теоретично съм отхвърлила тази възможност.
За да стане човек мишена на такъв, не е нужно да поддържа дълги дистанционни връзки. Другото е излишна параноя.

# 954
Мислила съм всичко.  За да го допусна, значи теоретично съм отхвърлила тази възможност.
За да стане човек мишена на такъв, не е нужно да поддържа дълги дистанционни връзки. Другото е излишна параноя.

Много грешиш! Много. Добре че ти се е разминало този път.

# 955
  • волно калдъръмче
Мислила съм всичко.  ...  не е нужно да поддържа дълги дистанционни връзки.
Бог е казал "обичай ближния", че ако обичаш далечния, егасимуй транспортните разходи  Peace

# 956
  • София
От два дена по новините обсъждат един много хрисим, добър и разбран човечец според близките му, който изведнъж е решил да стреля по близки и непознати хора.

# 957
  • Linz
Добре, че майка ми навремето не знаеше какво свърталище на психопати и убийци е интернет.

# 958
От два дена по новините обсъждат един много хрисим, добър и разбран човечец според близките му, който изведнъж е решил да стреля по близки и непознати хора.
Именно. След като дори близките може да ни поднесат кофти изненада, още по-внимателни трябва да сме с непознатите.

# 959
Добре, че майка ми навремето не знаеше какво свърталище на психопати и убийци е интернет.

Наистина ли си наивна до глупост или се правиш на такава? Да, интернеТЪТ Е свърталище на психопати и убийци. радвай се, че не си попаднала на такива!

Общи условия

Активация на акаунт