Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 367
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 720
  • София - Рим и обратно
Моята на 15 е същата кипра - фон дьо тен, спирала, изправена коса - без тези неща не си показва носа навън. Ако трябва да излезе в 6.30, става се в 5, за да си изправи косата (измита задължително предната вечер), да се гримира и да пробва поне 5 варианта облекло (всеки един състоящ се от дънки, блуза и кецове), за да избере кое да облече. Аз спрях да се ядосвам. Освен това позната психоложка ме осветли, че това било знак за добро емоционално и психическо здраве. Обратното било по-тревожно Whistling Simple Smile.

# 721
  • Ямбол
Извинете, но това ми бие на обсесия. Да не излизаш без да си преобразен. Освен че е откровено казано кифленско.
Аз имах забрана за гримиране на училище и възнамерявам да ограничавам и дъщеря ми, но без да се заричам, че нищо не се знае.

# 722
  • София - Рим и обратно
Лиле, не е добре да я пречупваш силово. Обсесия е да се кифлее на 30-35. На 15 още оформят идентичност. Аз й говоря много на мойта (особено за фон дьо тена, който толкова мразя и в живота си не съм си слагала такова л...но), гледам, че лека-полека започва да оформя неин си вкус, който не е толкова лош и много далеч от кичозен. Така че, имам надежда, че нещата ще си се стабилизират. Не искам да я принуждавам да ми се крие по ъглите да се мацоти (както правех аз на нейната възраст), просто й давам да разбере, че се занимава с глупости.
Иначе пък виждам около себе си примери за насилствено пречупени девойки (вече стари увехнали моми), станали жертви на силните си майки с твърди морални принципи....еми не искам дъщеря ми да е в тази крайност. Нито в другата.

# 723
Дъщеря ми (на 14 години), не се гримира, освен леко спирала и гланц за устни. Дори и когато е леко пъпчасала не слага фон дьо тен. Мие си лицето с четка и специални измиващи козметики, крем и това е. Косата си я реши и подрежда сама;прави си опашки, слага си украшения, но отново, дискретни и подходящи за училище. Преди седмица за пръв път я заведох на козметик за веждите, но намесата беше много дискретна. Почти не си личи, че са пипани (това ни беше и желанието, и на двете); просто ги почистиха. Сигурно ще повторим. Това сутрин за училище. Инче ако ще излиза е същата като на кафе! Мери, облича, не харесва. Все няма дрехи! Но отново е скромна в облеклото си. Изобщо, не ми е кифла засега.

По повод ученето, на моменти е. Тъкмо имахме голям спор, зщото е в девети клас и сега е момента да се научи да учи като за гимназия. Малко подценява трудността на предметите. Но пък вчера ме помоли да и помогна по математика, че нищо не разбрала от урока. Та така. На моменти е.  

# 724
Лиле, не е добре да я пречупваш силово. Обсесия е да се кифлее на 30-35. На 15 още оформят идентичност. Аз й говоря много на мойта (особено за фон дьо тена, който толкова мразя и в живота си не съм си слагала такова л...но), гледам, че лека-полека започва да оформя неин си вкус, който не е толкова лош и много далеч от кичозен. Така че, имам надежда, че нещата ще си се стабилизират. Не искам да я принуждавам да ми се крие по ъглите да се мацоти (както правех аз на нейната възраст), просто й давам да разбере, че се занимава с глупости.
Иначе пък виждам около себе си примери за насилствено пречупени девойки (вече стари увехнали моми), станали жертви на силните си майки с твърди морални принципи....еми не искам дъщеря ми да е в тази крайност. Нито в другата.

Кафе, всичко е въпрос на пиър прешър (ех, че го написах!). Обкръжението на дъщеря ми е такова, че повече ги интересуват оценки, интересуват се от мюзикъли, от филми, такива неща. Приятелката и е в друго училище; там се контят, гримират и кифлеят, а ако не си като тях си лузър. Момичето си изскуба веждите (също дискретно, трябва да призная), още в шести клас. Дори когато ходят по партита и танци, дъщеря ми се гримира изключително дискретно, защото "така се прави" в нейното обкръжение. Което на мен ми харесва.  Wink

# 725
  • София - Рим и обратно
Ох, ми то пак си е до характер, тя се надушва с такива като нея, няма начин да се сближи с такива, които не отдават значение на външния вид, а на оценките. Такава си е просто. В същото време обаче има баланс - не обича кич, не обича зубъри, но и посредствени не харесва. Движи се с умни деца, от тия дето рядко отварят учебник, пък изкарват прилични оценки. Аз затова й казвам, че ако само маааалко учеше, щеше да е първа. Но тя просто бяга панически от това, да не би да изпъкне.  Дано го израсне.

# 726
  • Linz
Моята е същата.
Опитвала съм да я засегна на "кифла", но не минава- това бил външен вид и модел на поведение, от които тя рязко се разграничава, нейния стил бил незнамкакъвси метъл, слуша не чалга, а Рамщайн. За момента удържам положението да не си надупчи лицето, иначе много иска пиърсинг... "Толкова са сладки ейнджъл байтс"... ooooh!
Най-много ме дразни с гримирането, дори и да не излиза, пак пробва разни техники и се снима за инстаграм... аман!

# 727
Ох, ми то пак си е до характер, тя се надушва с такива като нея, няма начин да се сближи с такива, които не отдават значение на външния вид, а на оценките. Такава си е просто. В същото време обаче има баланс - не обича кич, не обича зубъри, но и посредствени не харесва. Движи се с умни деца, от тия дето рядко отварят учебник, пък изкарват прилични оценки. Аз затова й казвам, че ако само маааалко учеше, щеше да е първа. Но тя просто бяга панически от това, да не би да изпъкне.  Дано го израсне.

Аааа, не съм казала, че не отдават значение на външния вид.  Naughty Просто имат по-различен вкус. Не обичат да се гримират силно. Иначе външния вид е много важен!

# 728
  • София
Външният вид за всеки тийн е много важен. Някои полагат огромни усилия да изглеждат неглиже или пък да изглеждат като скитници Simple Smile

# 729
  • Linz
Този месец навърши 15. Позволих приятелят й да дойде за една седмица. Харесвам момчето, голяма любов са, ама ми е криво- държи се все едно не й трябвам вече. Чудя се кога мина това време, още ми е пред очите 2 кг. бебе, а сега я прегръща някакъв...

# 730
Този месец навърши 15. Позволих приятелят й да дойде за една седмица. Харесвам момчето, голяма любов са, ама ми е криво- държи се все едно не й трябвам вече. Чудя се кога мина това време, още ми е пред очите 2 кг. бебе, а сега я прегръща някакъв...

#Crazy #Crazy #Crazy
Дъщеря ми ще навърши 15 през октомври. Абсурд да позволя подобно нещо!

# 731
  • София - Рим и обратно
На мен също ми идва в повече да й позволя да афишира връзка на 15. Заедно ли спят?

# 732
  • София
На 15??? Сигурно се шегуваш  ooooh!

# 733
  • Бургас
какво значи да "афишира връзка",  то като има детето връзка, какво значение има кой знае и кой не знае
след 14-15г. е нормално момиче в днешно време да има връзка

# 734
какво значи да "афишира връзка",  то като има детето връзка, какво значение има кой знае и кой не знае
след 14-15г. е нормално момиче в днешно време да има връзка

Да бе, да. Да има връзка на тази възраст означава да се срещнат, да отидат заедно на кино, но да каня младеж вкъщи ми идва много вповече!

Общи условия

Активация на акаунт