Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 322
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 780
Не схващам логиката да не забранявам на децата си неща, които аз самата правя. Има си възраст за всичко и точно някои вредни навици трябва да се преследват в пубертета, за да не станат трайни. Пушенето е такова нещо, няма как да го позволя. А пиенето пък съвсем - дори не би трябвало да може да си купи алкохол преди пълнолетие. И ако аз и баща им в събота вечер си наливаме малко ром и си разделяме една пура за кеф, не означава, че забранявайки пиенето и пушенето, съм лицемер.
За секса - не виждам как ще го забраня, но терен няма да осигурявам. Да дебнат кой кога се прибира и излиза и да рискуват ако им стиска.

# 781
  • София
о, започна се с "а пък, моят дядо пуши по две кутии на ден и доживя до сто години".  Joy та, да си поговорим за лузърите и отворените!

# 782
  • Linz
Янечек, ти може и да забраняваш, но детето ти да си мисли, че е много яко, щом го правиш. Какъв е шансът да не пробва?!
На много от съучениците й (тя е с една година по-голяма), родителите им купуват цигарите. Ето това е нещо, което аз не мога да приема. Но тук родителите поначало са ми по-странни.

# 783
о, започна се с "а пък, моят дядо пуши по две кутии на ден и доживя до сто години".  Joy та, да си поговорим за лузърите и отворените!

А, анджак точно туй почна......
Аз искам да запазя доверието на детето си, успяла съм и се радвам. Дори това да е било платено с цената на 17 да посрещам приятелката му вкъщи. Пък кой каквото ще, туй да си забранява на децата.....

# 784
Ами то е много яко, щом го правя, но за разлика от него, аз съм пълнолетна и имам пари, за да си угаждам с тях. Но, както казах, всяко нещо с времето си. Какво сега, да взема да му сипя и на него едно малко, вместо да го пратя да спи?

# 785
  • Linz
Не да му сипеш, а да не се изнанадваш, ако разбереш, че той го прави в твое отсъствие.
Това за личния пример.

# 786
Ами за мен не е точно така, Янечек. Това че съм пълнолетна и имам пари, не променя какво е правилно и какво не. Или е правилно да се пуши или не е - няма средно положение... Давам го само за пример.

# 787
  • София
На много от съучениците й (тя е с една година по-голяма), родителите им купуват цигарите.

То това е горе-долу същото като 'родителите им осигуряват терен с гаджето'.

Динчо - да посрещаш гаджето на 17 е мноооооого по-различно от на 15г.

# 788

За мен не беше....  Laughing но го предпочетох пред това да изгубим доверие помежду си.
Понякога е толкова откровен в споделянето (утре става на 20) , че се налага да напусна стаята, казвайки, че все пак съм жена и да ги говори тези на баща си само  Rolling Eyes
Е, баща му после ми споделя, така че все съм в час.....

# 789
Динчо, аз не пуша, цигари не съм пушила никога. Но със скъпа пура ми е приятно да разпусна веднъж седмично и не ме е срам, както и не съм пияница, но пия алкохол за удоволствие. Не в компанията на децата, разбира се, те нямат място при забавленията за възрастни, но са наясно, че ги има.

# 790
  • Linz
На много от съучениците й (тя е с една година по-голяма), родителите им купуват цигарите.

То това е горе-долу същото като 'родителите им осигуряват терен с гаджето'.

Нищо подобно. Цигарите вредят при всяко положение. За теренът съм преценила, че мога да й вярвам, че ще го ползва разумно. Тя знае категорично, че това изключва секс. Запозната е с всички последствия, което носи нейното решение. Нямам съмнения, че е разумна и отговорна.

Някои подрастващи и на 17 не са ментално готови.

# 791
Янeчeк, ако не искаш децата ти да пият, не пий и ти. Няма значение на колко години са, това се опитвам да кажа.....Ако ти пиеш и пушиш пури за удоволствие, очаквай същото и от тях. Няма значение какво показва календарът, на колко години са....

# 792
  • Ямбол
Ако родителят пуши, детето може да пропуши по негов пример, но ако родителят не пуши, няма никаква гаранция, че и детето ще остане непушач.

# 793
Янeчeк, ако не искаш децата ти да пият, не пий и ти.
Е дай по тази логика да спра секса, защото държа 10-годишната ми дъщеря да не прави секс поне в близките 5-6 години.

# 794
Янeчeк, ако не искаш децата ти да пият, не пий и ти. Няма значение на колко години са, това се опитвам да кажа.....Ако ти пиеш и пушиш пури за удоволствие, очаквай същото и от тях. Няма значение какво показва календарът, на колко години са....

Янечек, ако не искаш децата ти да правят секс, преди да са узрели за това, спираш секса и ти.
Като навършат 18, вече може да пуснеш мъжа си да ти обере паяжините.
Така де...
Съвсем изтрещяхте. Родители, спокойно приемащи гаджетата на децата си да гостуват с цел секс в тяхно присъствие, размахват пръст на родителите, които пият и пушат.
ЖДНБ!
Че то по тази логика какво да си мислим за майките, чиито деца рано-рано почват със секса?

Общи условия

Активация на акаунт