Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 350
  • 1 172
  •   2
Отговори
# 765
  • София
Аз лесно мога да забраня и огранича, но мисля, че това ще я отдалечи от мен и ще изгубя контрола така.

Ами не е така. Особено ако си си свършила добре работата дотук.
Аз също се притръшках вътрешно първият път, когато трябваше да наложа по-сериозна забрана на сина ми - ще се крие, ще спре да споделя, ще го изгубя ... няма такова нещо.
Азбучна истина е, че колкото и да им се иска да са големи и колкото и да го играят колко големи са, дълбоко в себе си те очакват и се надяват на нашето Не, когото е необходимо.

Dincho, а ти как разбра, че ние пушим и пием? Това първо.
И второ, очаква ли се един пубер да прави всичко, което 40-годишните му родители правят? Би било доста смущаващо, ако е така.

# 766
  • София
Да се крият, бе! Който си има брада, да си търси и гребенче! Дори за криенето трябва акъл, а ако е готов да посвети толкова време и усилия, за да измисли начини да се скрие, ззначи поне десет неврона работят координирано, макар и на инат. Преепятствията са измислени, за да отказват хората да прескачат оградата - който иска да я прескочи, да си размърда мозъка и да си носи последствията. Като се дава бллагословия, после като стане белята се започва с ох и ах, каква я мислихме, а тя каква стана.

# 767
Зрели на 15 години??? Shocked
Не мога да повярвам, че майка може да напише подобна глупост!

За личния пример - спрях да пуша, след като забременях.
Алкохол не пия по принцип.

# 768
  • София
Скрит текст:
Леле, колко сте изписали докато отговоря на последния пост. Ясно, не се приема добре моята линия на родителско поведение... Времето ще покаже дали съм била права или съм сгрешила. Но си познавам детето и се водя от истинкта си.

Води се от инстинкта си, няма да сбъркаш.
Сигурна съм, че отявлените противнички си пишат ей така само на теория.
Когато се отнася за теб и твоето дете, става различно.
Минала съм през това и изключително много се гордея, че запазихме много близка връзка с порасналото ми вече дете.
Да забранявам нещо щото така било редно ми супер лицемерно. Нещо от сорта мама пуши и пие, обаче "детето" трябва да се крие ако иска да прави тези неща. Щом не ги смятам за редни, първо аз не ги правя. Личен пример се нарича......
А ако мама не пуши и не пие може ли да го забранява?

# 769
  • София
и аз тъкмо това щях да питам.

# 770
  • Бургас
Зрели на 15 години??? Shocked
Не мога да повярвам, че майка може да напише подобна глупост!

сегашните тийнейджъри са много по-зрели от нас навремето
физиологично на 15-16г.  са напълно зрели да правят секс, всеки лекар ще ви го каже
другата зрелост идва с опита

# 771
  • Linz
Благодаря Динчо, радвам се, че не съм единствената майка, която приема детето й да се крие и лъже, вместо да споделя всичко без задръжки. И да, разбира се, че очаквам да ми каже когато загуби девствеността си и знам, че ще го направи.
Защо се правите, че не разбирате, че това за пушенето и пиенето е един банален пример?! Разбира се, че най-важно от всичко е личния пример.

Ася, абсолютно е така.

# 772
Че то и по мое време имаше такива, които правеха секс на 15.
Моя съученичка дори роди на 15.
И какво? Нормално ли е?

# 773
Може и да не се случи на всеки 14-15-16 годишен/годишна, но едно 90 % си патят от родителското "приятелство".
Децата си имат приятели, от родителите си очакват първо да са им родители, после приятели.
Объркването на ролите никога не води до нещо добро.
Ти сигурно имаш свръхестествен слух и си ме чувала как ръмжа на моите деца:"Не съм ти приятелка, а майка. Ясно!"
Относно връзките по интернет, дъщеря ми е на 10 и изобщо не съм ОК с идеята след 1-2 години да се обзаведе с интернет-гадже. Май най-добре ще е да купя една лека картечница и да я връча на 23-годишния ѝ брат.

# 774
  • София
тогава да чакаме бременни десетокласнички и абитуриантки, обсъждащи пюретата и кашите? Важното е колко е зряло зад челото.

Както се вижда, вместо да се кррият, направо да им постелем спалнята, да им сложим два лебеда и бутилка шампанско?

# 775
  • София
Остави я физиологичната зрялост, за друг вид говорим тук.

Ах, пак личният пример. Аз, като на 40 правя секс, значи, че и синът ми на 15 може да прави ли? Или да спирам секса, докато и малкото стане на извънпрокурорска възраст?

# 776
Е как ще се сравнява пълнолетен и женен човек с едно 15 годишно дете?
На каква база?

# 777
  • Linz
Бърди, примерът ти знаеш, че е неуместен. Защо 15, и на 7 знаят как се раждат бебетата.
Става въпрос, че децата попиват от родителите си.

# 778
Не е лошо да знаят.
Но не им е времето още да се занимават с това.

# 779
  • Бургас
имам познато семейство с над 20 годишна дъщеря, задръстена до ен-та степен, никога нямала гадже,  само ако й споменеш за момче, ще се разреве, да не говорим за друго....е за каква зрялост говорим, въпреки, че е на 20 г., моят син на 14г. е по-зрял определено
един е зрял на 15, друг на 17
любопитно ми е за вас каква е подходящата възраст дететео ви да прави секс

Общи условия

Активация на акаунт