Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 283
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Защо смятате, че тези, които възпитават децата си по определен, да речем "умерено консервативен" начин Simple Smile, нямат добра доверена връзка с тях?
Защото, когато 14-15 годишната дъшеря доведе у дома намерен в нета 18-20 годишен загорял батко, който обещава, че не търси секс, положението трябва да се рационализира. И започват песента за доверието като техен изключителен приоритет.
Точно.

Не знам как ще постъпя в такава ситуация. На първо четене, може да идем за един уикенд в неговия град, да излязат на разходка и кино два пъти.

И това не ми звучи особено добре, ама пак е по-добре от преспиването.
Аз изобщо не мога да си представядлри синът ми да попита за такова нещо.

# 871
  • Linz
Радостина, нали за това споделих историята?

Краси, мисля, че е достатъчно, че е девствена.

Бърди, мислила съм го и това. Но смятам, че е негова работа да дойде, не мен да ме вкарва в разходи и да ми създава притеснения, той проявява интерес. Иначе дъщерята ме врънкаше година и половина да отидем.

# 872
На лекар ли я води, за да потвърди, че е девствена?

# 873
  • София
Ти вече си постъпила така, както си постъпила. Каквоо значение има дали някоя тук ще е ок или не? В крайна сметка всеки решава индивидуално за детето си. Ти няма даси промениш решението, сама каза, че затеб е ок, ако ще 99 човвека тук да напишат, че не е ок.

# 874
И аз за момента съм твърдо НЕ, защото... не са ме питали.
Но си давам сметка, че засега минаваме между капките, и че детето ми е по принцип лесно и добро. Никак не се лаская, че ако беше с труден характер, само с великото си възпитание бих постигнала големи успехи. Родителите далеч не сме всесилни, до голяма степен е въпрос на късмет.
Ако се наложи, пак ще кажа НЕ. Но все пак зависи от конкретната ситуация. Човек не знае какви компромиси е готов да направи. Имам позната, която започна да пуска зетя у тях. С мъжа й решиха, че е по-малкото зло. (спирам да пиша, защото хем историята е чужда, хем не искам да давам идеи на други тийнове. Mr. Green)

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 22:40 от biborana

# 875
  • Linz
На лекар ли я води, за да потвърди, че е девствена?

Предстои да отидем и тя предложи да вляза с нея за да се уверя сама.

Ти вече си постъпила така, както си постъпила. Каквоо значение има дали някоя тук ще е ок или не? В крайна сметка всеки решава индивидуално за детето си. Ти няма даси промениш решението, сама каза, че затеб е ок, ако ще 99 човвека тук да напишат, че не е ок.

Въпросът беше как намират другите, че е редно да се постъпи в конкретната ситуация, а не да се правят оценки на моето решение. Ето, Бърди го направи- това очаквах, въпреки, че не намирам за уместно на мой гръб да се осъществи срещата и да му ходим на крака. Това е работа на мъжа, не жената трябва да гони.

# 876
  • София
Че то, всеки в темата го направи - каза си дали е ок или не е. Предполагам, че си изчела постовете на включилите се в темата. За мен е недопустимо 15-годишна да поддържа виртуална връзка от поне една година с младеж, който поне към момента на срещата е пълнолетен млад мъж, да не говорим да има совалки в едната или ддругата посока, а съвсем пък, да го пускам под покрива си. За мен аргументи от вида "да ми е под око" и "всиччки така правят" са детински. Ми, да правят каквото искат, тяхна си работа!

# 877
Че то, всеки в темата го направи - каза си дали е ок или не е. Предполагам, че си изчела постовете на включилите се в темата. За мен е недопустимо 15-годишна да поддържа виртуална връзка от поне една година с младеж, който поне към момента на срещата е пълнолетен млад мъж, да не говорим да има совалки в едната или ддругата посока, а съвсем пък, да го пускам под покрива си. За мен аргументи от вида "да ми е под око" и "всиччки така правят" са детински. Ми, да правят каквото искат, тяхна си работа!

Съгласна съм.
В казус като този с виртуалното гадже -НЕ.
Но никога не казвай никога. Видях как една позната поддаде. Хич не е щастлива, казва, че искрено мрази приятеля, но с мъжа й решиха, че е по-малкото зло. (Не искам да пиша по казуса и от това обяснението е мъгляво).

# 878
  • Linz
Радостина, не четеш какво пиша, а си намилаш по инерция.
Няма значение вече. Достатъчно.

# 879
  • София
кое точноне прочетох?
От сума време предлагам при пускане на питане, авторът да сложи в края на поста си или в началото на темата с големи червени букви предупреждение да се включват само потребители, които са съгласни с неговото мнение, решение и прр. Така авторът ще полуучи потвърждението, което търси и ще спи спокойно.

# 880
Радостина, нали за това споделих историята?

Краси, мисля, че е достатъчно, че е девствена.

Бърди, мислила съм го и това. Но смятам, че е негова работа да дойде, не мен да ме вкарва в разходи и да ми създава притеснения, той проявява интерес. Иначе дъщерята ме врънкаше година и половина да отидем.
Т.е., 13 годишна хлапачка иска да ходи на среща с гадже в друг град?    На разстояние 10 часа пътуване?
Аз спирам да пиша, защото .....
Как пък няма да ме разиграва една пикла.Свършили са момчурляците в града й, та ще хукна на майната си, за да й угодя на кефа.
Ами ако утре се "залюби" с някой от Нова Зеландия?Или ЮАР?

# 881
Разбрах, повечето предпочитате да не знаете с кого се срещат децата ви и какво правят във ваше отсъствие. На мен аргументите за това ми идишат, но си направих необходимите изводи. Смятам, че съм истинска късметлийка с това дете, както и тя с този приятел (и определено бих насърчила бъдещите им взаимоотношения).
Може да спрете да коментирате конкретния случай.

Що за глупави изводи? За да валидираш неправилния (според мен) избор, който си направила изкарваш МЕН лош родител, защото НИКОГА не биха разрешила на 11 годишната си дъщеря да води кореспонденция с непознати, нито бих поканила 18 годишен мъж да спи вкъщи. И лошовъзпитаната ми дъщеря, която според теб ме лъже и крие, заяви същото. Но какво разбирам аз от възпитание!

# 882
  • София
Мислиш ли, че знаеш с кого кореспондира? Да не би да шпионираш телефона и чатовете й в нет-а?

# 883
  • Ямбол
Нали ѝ има доверие, но пък ще я води на лекар.

# 884
Разбрах, повечето предпочитате да не знаете с кого се срещат децата ви и какво правят във ваше отсъствие. На мен аргументите за това ми идишат, но си направих необходимите изводи. Смятам, че съм истинска късметлийка с това дете, както и тя с този приятел (и определено бих насърчила бъдещите им взаимоотношения).
Може да спрете да коментирате конкретния случай.

Не коментирам конкретният случай. Той може да е примерен само. Заради боровинките.  И заради лекаря. Sunglasses
Но пък не е нереалистичен.
Аз предпочитам да знам.
Имам роднина, който на 16-17 някъде се запозна с момиче по интернет от Щатите. Гостуваха си през лятото. Той и майка му ходиха на гости. Момичето, съответно, също гостува тук. Никакъв проблем не виждам. Къде да се видят, щом искат да се запознаят лично, ако не на гости? На хотел ли да се изпратят?
След това моят роднина замина да учи като студент в чужбина, момичето- също. Едното лято обикаляха из Европа двамата.
Честно казано наистина не виждам проблем.
Бих имала такъв, обаче, ако ме интересуваше наистина какво мислят по въпроса непознати хора из някакъв форум или комшиите. Но нямам такъв, за радост.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт