Съхранение и организация на козметиката

• 6 892
  • 16
  •   1
Отговори
Дами, живо ме вълнува този въпрос.
Особено сега като гледам петдесетина лака за нокти как се въргалят до един куфар...
Аз винаги с най-добри намерения и с огромна мотивация се заемам да подреждам, организирам и оптимизирам конфигурациите на козметиката си. Тъкмо въведа някакъв ред и след 3 дни пак се възцарява изначалния хаос Praynig, като обърна всичко с краката нагоре. (В търсене на това дето 6 месеца не съм го пипала, ама сега много ми трябва, не мога без него, закъснявам повече от обикновенно!)
Ограничавате ли се само с една стая, или заразата е обхванала цялата къща, държите ли козметика в банята, а грим? Имате ли си... тоалетна масичка Hug
Аз нямам и мечтая за това:

... но кой знае кога ще се сбъдне тази мечта.

# 1
Запис ,полезна тема ,и при мен е хаос ,всичко е по кутии ,на една етажерка ,но скоро ще се местим в къща,и се надявам и аз за такова подобно като показаното от теб   bouquet

# 2
Аз държа козметиката и парфюмите в пластмасови прозрачни кутии, така че всичко е на показ и имам бърз достъп до каквото ми трябва. Често преглеждам с какво разполагам и раздавам ненужните продукти, защото имам блог и постоянно купувам нова козметика, а мястото вкъщи е ограничено. Гримовете държа в два несесера - единият е с гримовете, които използвам ежедневно, а другият - с не толкова използвана декоративна козметика. И аз си мечтая за тоалетка с много чекмеджета, а мъжът ми ми е обещал в новия ни апартамент да ми осигури такова кътче с добро осветление за гримиране  Flutter

# 3
Уау, много готин блог, а цвета И прическата са страхотни! Сещам се за Чарлийз Терон, искат много грижи и поддръжка...

А междувременно да помечтаем...

П.П. От къде са пласмасовите кутии?

# 4
Благодаря за коплиментите  Hug Кутиите са от магазин за един лев.

# 5
Моята хубаво си беше подредена на няколко рафта и чекмеджета в стаята ми, но се гримирам само в банята и обикновено като бързам да излизам си остава там    Sad. Само парфюмите ми са си винаги на мястото и се радвам всеки път като ги погледна Heart Eyes

# 6
  • в 1001-та нощ
мечтая си за будоар  Blush и вярвам, че ще го имам, в моминските ми години цялото ми жилише бее това, сега се налага да се сбутвам между всичко  Blush

и в будоара - ще си е цялото мое царство  bowuu

лаковете са ми подредени по марки, в кутии - около 200 бр., козметиката за коса и аромати - на отделни рафтове в гардероб в коридора срещу банята,  козметиката за лице и тяло е на друго място, бижутата на трето място, грумовете пък съвсем другаде  Cry ...... всичко е "разхвърляно" ....насам-натам в жилището, според мъжа ми съм го превзела, но ако измеря - той и малкият по отделно разполагат с повече площ от мен  Mr. Green при мен всичко е повече - но много подредено и оптимизирано на единица площ  Peace

# 7
При мен проблема е, че "далеч от очите - далеч от сърцето" и нещо ако не го виждам, не го ползвам. Лаковете в кутии, не ми харесват, дори и да са прозрачни, искам някакъв дисплей за стена да си намеря или измайсторя, като това:

или това

Преди имах и хубави акрилни поставки за червила, но при последното преместване не можах да ги взема. Някой да знае в България къде се продават? Мисля, че съм чувала, че в Джъмбо има такива.

И аз наскоро организирах парфюмите и се радвам като ги видя как козируват. Grinning
Но бижутата (особено колиетата са ми голям проблем, най-накрая, ще взема да ги накова по стените и това ще е. Все се оплитам и нямам време да ги разплитам преди да иляза...

# 8
  • в 1001-та нощ
за червилата за първи път го виждам, моите са в прозрачни кутии - подредени по цветове - лилави, кафяви, червени, корал .......

би било супер да се ползват тези кутии  Peace

# 9
Да, много е практично, цак, цак и готово, за червила, стик коректори.
Даже, в тези които са разположени "амфитеатрално", задните гнезда са по-високи и слагах гланцове, спирали, моливи.
Хубавото е, че всичко се вижда и не се преорава чяло козметично чанте заради един дребосък.
Ако не намеря скоро в БГ, ще поръчам от e-bay пластмаса от Хонг Конг, какво да правя.

# 10
  • в 1001-та нощ
сподели къде са в джъмбо или ако видиш оферта - линка  Peace  bouquet

# 11
сподели къде са в джъмбо или ако видиш оферта - линка  Peace  bouquet

боби,  има ги в byincons  Peace, но аз не съм фенка на такъв тип подреждане- много се прашат нещата...и аз си мечтая за едно женско кътче, даже го обмсилям по-точно- за пролетта...засега държа гримовете в куфар до скрина, в който са ми и другите щуротии и огледало, и където се мацотя всяка сутрин...за всякакви кзометични глупости съм отделила най-горното чекмедже( другите са ми за бельо и тн), но когато поръчвах скрина , си измислих много хитра" кройка", която ми събира цялата бяла козметика и парфюмерия. в опитите си да я опиша, реших да разровя и намерих едни стари снимки, които добре онагледяват скритото , но лесно достъпно пространство
Скрит текст:
тази снимка публикувам, за да се види,че влизайки в  стаята , нищо от данданията отстрани не се вижда...
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 10:19 от te_dda

# 12
  • в 1001-та нощ
аз имам куфарче - знаеш - но нали се сещаш - колко е примамливо за малките ръчички  Blush

мен ме спира и прашенето и това, че са ми много червилата - и ще ми трябват примерно 4-5 поне  newsm78 а  такива стативчета искам, но си ги представям,  като чекмедженца  Blush

мисля го как да го направя, за сега съм се спасила, но още мисля как да действам  Blush

при теб идеално е станало - при мен все още всичко е на високо и скришно (недосегаемо - за малък хищник с метър ръст  Mr. Green )

# 13
аз имам 2 куфара, в другия са ми нещата за ноктите, но и двата имат ключалки, предполагам- и твоят Peace

# 14
  • в 1001-та нощ
как не ми е хрумнало  Joy hahaha има разбира се Simple Smile сега остава да се обясним, че не е камион и няма колелца и да не го сурка и ще сме на 6  Party

Общи условия

Активация на акаунт