Лято в Албена 2013г. - (Тема 4)

• 29 660
  • 385
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да, и аз си помислих дали говорим за едно и също място?!
Забравих да спомена аниматорите, които бяха страхотни и те грабват веднага!

# 211
и аз не съм съгласна с коментарите за храната на Магнолия - и само да попитам - вие били ли сте досега на ол инклузив - _мариана?!? или просто ядете като наши приятели - пиле, пържени картофи и бял ориз?
Ние бяхме в началото на август и имаше огромно разнообразие на храна. За 7 дена на обяд и вечеря не съм повторила ядене - имаше свинско, телешко, пилешко, 10 вида риба поне - (2 дена имаше аншоа на скара), скумрия, бяла риба (панирана, пържена). Да не говоря за плодовете - диня, пъпеш, круши, грозде, праскови, сини сливи. От десертите - да има пастички, но на 30 градусова жега, нали не очаквате торти със заквасена сметана?!? И имаше десерти - мляко с грис, с ориз, елда с мляко, нишесетн крем. 2- вида супи на ядене (силно впечатление правеше и агнешка супа). Имаше дори 3- вида кисело мляко - таратор, чисто кисело мляко и кисело мляко с школад. И готвено имаше - чушки в доматен сос, кюфтета в бял сос, патладжани в доматен сос. И на последно място - дали сте обърнали внимание месото колко вида беше - напр. ако дават пилешко - то е във вид на ядене, на скара (пилешки крилца) бяло месо със сос, отделно пиле на грил, което реже главния готвач. Същото беше и при свинското. И да по-добре е да са неподправени храните - картофи, ориз, броколи, брюкселско зеле, зелен фасул, грах - аз не ям солено и люто и си ги овкусявам както искам. И на последно място пастата - запечени макарони, варени макарони, спагети (това на всяко ядене!), плюс качамак и елда.

Ако на това му кажете еднообразно - незнам какво трябва да е разнообразно hahaha

Ще ме извините, но Вие в същата Магнолия ли бяхте?
Ние бяхме от 12-ти до 17-ти и нищо такова не е имало. Точно каквото е описала Мариана това имаше. И, ако обичате, не определяйте хората и това какво консумират без да ги познавате. Мога и си позволявам Скариди, Калмари и каквото поискам, но буламачите на Магнолия и еднообразието е точно описано от дамата.
Кой какво яде в къщи не ме интересува, но когато си плащам за Ол инклузив искам хубава и разнообразна храна. Не съм от село и не ям доматите от колчетата. Не съм доволна и това е. Не знам освен големият басейн кое му е хубавото на хотела, а и той плаче за ремонт. Тишината си е супер, но пък е много далеко за малки деца в колички. Марианка, едно към едно е и моето мнение за този хотел и ако не бяха страхотните аниматори бих си тръгнала на следващия ден. Това е.
значи аз не определям кои какво да яде вкъщи, но от това, което пишете става ясно какво ядете вкъщи - т.е. 2-3 неща. не твърдя че трябва да ядете черен хайвер (аз не го обичам например, дори и да е 5лв килограм), но поне основни неща - картофи, ориз, зелен фасул, грах, тиквички, патладжани... Аз понеже ям всичко изброено за мен не се повтори обяд и вечеря за 7 дена. Наши приятели ядат вкъщи (и не че не могат да си го позволят  hahaha а просто не обичат гореизброените неща) картофи и ориз, и от време на време спагети еми няма как да има разнообразие за тях. Дори и в 5- звезден хотел няма да предлага толкова плодове.
Точно както го е описала Sveltesse    bouquet като се сравнява с турския ол инклузив (все пак те са го измислили) доста очарована останах за 3 звезден хотел. Дори гледайки обяда в Доростор - еми там нямаше нищо освен 4- вида пица.
За аниматорите - еми нищо не струват пред турците пълна скука, за басейна - доста е мръсен, не почистени плочки около него, детето ми падна на няколко пъти. За стаите - имахме късмет падна ни се поне такава дето не мирише канала, но отдавна не е реновирана, да не кажа от соц време.
Но за храната не мога да не я защитя, много много повече от колкото очаквах   bouquet
А и не мога да разбера, защо всички говорят за стълбите - никои ли не ползва абтобусчето (макар и без климатик) - ние нито един път не слязохме по стълбите  newsm78

# 212
Аз пък съм от село (както и всички останали, всъщност) и определено предпочитам да си хапвам доматите, че и краставиците направо от колчетата  Laughing Това е предимството на качествените хотели - предлагат храната в полусуров (да не кажа - директно суров) вид, за да избере всеки как да  я подправи  и с какво да я съчетае. Наистина - всеки си има различни вкусове, предпочитания и критерии, но щом става въпрос за ол-инклузив, както е навсякъде по света - критериите са единни. И готвачите на Магнолия определено ги следваха, независимо дали това се е харесало на българските туристи, свикнали с обилно подправени и богато поляти с мазнина ястия. В най-добрите хотели храната не се преварява, нито препържва или препича, оставя се в полусуров вид (доколкото това е възможно). За любителите на по-пикантното си имаше оливерници, сосове и скари, на които да се доопече нещо - например сандвич или филийка. В този смисъл - кухнята там беше превъзходна, именно защото беше поднесена по здравословен начин. Затова и хотелът е идеален за малки деца. Наистина е странно - дали сме били в един и същ хотел  Thinking Може би има значение и часът, в който се посещава ресторантът. Рано сутрин, както и в първите часове на обяда и вечерята си изобилстваше от разнообразни блюда. Peace

# 213
Аз пък съм от село (както и всички останали, всъщност) и определено предпочитам да си хапвам доматите, че и краставиците направо от колчетата  Laughing Това е предимството на качествените хотели - предлагат храната в полусуров (да не кажа - директно суров) вид, за да избере всеки как да  я подправи  и с какво да я съчетае. Наистина - всеки си има различни вкусове, предпочитания и критерии, но щом става въпрос за ол-инклузив, както е навсякъде по света - критериите са единни. И готвачите на Магнолия определено ги следваха, независимо дали това се е харесало на българските туристи, свикнали с обилно подправени и богато поляти с мазнина ястия. В най-добрите хотели храната не се преварява, нито препържва или препича, оставя се в полусуров вид (доколкото това е възможно). За любителите на по-пикантното си имаше оливерници, сосове и скари, на които да се доопече нещо - например сандвич или филийка. В този смисъл - кухнята там беше превъзходна, именно защото беше поднесена по здравословен начин. Затова и хотелът е идеален за малки деца. Наистина е странно - дали сме били в един и същ хотел  Thinking Може би има значение и часът, в който се посещава ресторантът. Рано сутрин, както и в първите часове на обяда и вечерята си изобилстваше от разнообразни блюда. Peace
напълно подкрепям всичко горе (особено текста в болд)  bowuu  bouquet
И не не е проблем в различните часове - точно това ми направи впечатление, като свършеше нещо, непрекъснато се изнасяше нова тава

# 214
  • София

Откакто чета темата по-голяма глупост не бях чела и хайде стига не се чувствайте длъжни последната дума да е ваша  Stop

# 215

Откакто чета темата по-голяма глупост не бях чела и хайде стига не се чувствайте длъжни последната дума да е ваша  Stop

Нямаш никакви проблеми Joy Joy Joy

dona_78, жалко че не сме се засекли, щяхме да си паснем в много  отношения и да си изкараме страхотна почивка заедно  Hug

# 216
определено да  Hug Sveltesse Peace
надявах се, че доводите ми говорят сами за себе си, но уви...   Tired ще си останеме неразбрани...

# 217
Хей, ама вие ще вземете да се изпокарате заради тази Магнолия. Нормално е да имаме различни виждания и мнения. Аз бях в хотел Магнолия от 27 юли до 05 август 2013 г. включително. Понеже ходя в Албена от 2003 г. все в различни хотели, моето мнение е, че храната беше ужасна. Всичко друго много ми хареса - стаята беше страхотна, почистваха я всеки ден, кърпите се сменяха всеки ден, спалното бельо на 5-ия ден го смениха; басейна /2 + детския/ - супер, един от най-хубавите в Албена - раздвижен, хареса ми, персонала - контактен, общителен, внимателен. Всичко много ми хареса с изключение на храната. Е по-отвратителна храна в нито един хотел в Албена не съм виждала. Дори на 6-ия ден си позволих и питах хората в ресторанта нормално ли е шести ден да ядем едно и също. Те вдигнаха рамене и толкоз. Еднообразие до безобразие. Най се дразнех като видя в тавата, над която пише "свинско с..." саламът, останал от закуската нарязан в свинското. Е то бива икономии, бива, ама толкова грозно.... Не ходя на почивка заради храната, обаче изключително много ме дразнят подобни подигравки. Не може човек да даде 2000 лв. за почивка и да не може да яде нормална храна - не искам специалитети, просто нормална храна. Самите служители в хотела казваха, че тази година нивото на храната било спаднало - тези, които отсервираха, барманите, та дори и аниматорите също го казваха - те се хранеха с нас.
Другото нещо, което не ми хареса бяха стълбичките към плажа ... 165 на брой. Исках да ходим пеш до плажа - да се разхождаме, обаче то се оказа цяло "спортуване".
Била съм два пъти във Вита Парк, който е по-далеч от плажа, обаче се ходи по равно и някак не се усеща разстоянието. Тези стълбички лично на мен ми идваха в повече.
Това са моите впечатления от 10-дневната почивка в хотел Магнолия, това е и моето мнение за хотела. Всеки сам решава кое му харесва и кое - не.

# 218
Няма такова нещо  Peace Агресията си остава за нейния автор  Naughty Както беше писал някой по-рано този форум е по-скоро извор на забава, отколкото на информация  hahaha Аз лично много се забавлявам като чета различни коментари, те разкриват много от личността на тези, които ги пишат.
Дали ще може да дадеш по-подробно инфо за храната във Вита парк. Изхранването на плажа е ясно: р-т Рай, който е супер като разположение и като асортимент. Но в самия хотел как стоят нещата?

# 219
Във Вита Парк бях на почивка 2009 г. и 2011 г. и мога да кажа, че всичко си беше перфектно. Храната в ресторанта е много и разнообразна, много съм доволна от всичко в хотела.
Тази година ходих специално до ресторанта на Вита Парк /понеже през 2009 г. се запознах с едно от момичетата, което е отговорник там и поддържаме връзка от тогава/ и да ти кажа нищо не се е променило - ресторанта си е лъскав, чист, някак е уютно, а храната - все така много и разнообразна.
Замислям се за догодина дали отново да не отидем там...обаче така ми се иска да посетя повече хотели в Албена...не знам, има време.
За мен Вита Парк си е чудесен избор за пълноценна почивка /от горските хотели/. Wink

# 220
Според мен, тази година храната в Ралица/Вита Парк беше по-добра откъм разнообразие от 2011 г. Но скромното ми мнение е, че Ралица е по-удачния избор заради по-големия басейн и по-малката леглова база и следователно по-малка "пренаселеност" в ресторанта и снек бара. Но пък във Вита парк я има опцията за къщичка, което за по-големи семейства или с баба, примерно, е по-удобно и по-изгодно финансово. От горските, тези два хотела, според мен, са най-добрия избор) изключвам Ралица Супериор, разбира се, където цената е друга, а и до миналата година се водеше 4-звезден). Догодина, живот и здраве, пак в Ралица, ако почиваме в България.

# 221
Еее, момичета, направо ме навихте да резервирам и аз в тези хотели  Hug Даже може да ги пробвам още есента, за някой уикенд  Thinking Единствено ме притеснява отдалечеността на плажа...Този проблем го няма в Магнолия и Орхидея, например, а стъпалата до центъра даже са ни  забавни на цялата фамилия   Wink  Ако все пак решите да резервирате там догодина, свиркайте от рано, може да се засечем нейде из хотелите  Simple Smile

# 222
Според мен, тази година храната в Ралица/Вита Парк беше по-добра откъм разнообразие от 2011 г. Но скромното ми мнение е, че Ралица е по-удачния избор заради по-големия басейн и по-малката леглова база и следователно по-малка "пренаселеност" в ресторанта и снек бара. Но пък във Вита парк я има опцията за къщичка, което за по-големи семейства или с баба, примерно, е по-удобно и по-изгодно финансово. От горските, тези два хотела, според мен, са най-добрия избор) изключвам Ралица Супериор, разбира се, където цената е друга, а и до миналата година се водеше 4-звезден). Догодина, живот и здраве, пак в Ралица, ако почиваме в България.
Не съм била в Ралица и нищо не мога да кажа. Моля те, сподели къде все пак се намира басейна на този хотел. Къде е и ресторанта?
Гледам, че под ресторанта на Вита Парк /където е и ресторанта на някоя от Ралиците/ има басейн...
Струва ми се далеч сградата на Ралица от който и да било басейн, да не говоря за този ресторант.
Оставам в очакване Hug

# 223
Не съм била в Ралица и нищо не мога да кажа. Моля те, сподели къде все пак се намира басейна на този хотел. Къде е и ресторанта?
Гледам, че под ресторанта на Вита Парк /където е и ресторанта на някоя от Ралиците/ има басейн...
Струва ми се далеч сградата на Ралица от който и да било басейн, да не говоря за този ресторант.
Оставам в очакване Hug
Ресторантите на Ралица и Вита парк са с обща кухня, да кажем огледални. От едната страна на кухнята изкарват манджа за единия, от другата за другия ресторант. Пиците на терасата ги редуват по една за двата ресторанта, също. Входът за ресторанта е по дълга рампа и стълби, успоредни на улицата.
Басейнът, който се вижда от ресторанта, е на х-л Лора.
Басейнът на Ралица е заключен между улицата и сградите на Ралица и Ралица Супериор горе-долу. На 30 м. от входа на х-л Ралица е. Пред басейна е първата спирка на шатъла за плажа (втора спирка - ресторанта на Вита парк). В Ралица има и закрит басейн, между другото - беше ми резервно решение единствения дъждовен следобед от почивката.
Снек барът на Ралица е с поне 4 пъти повече седящи места, все пак обслужва и Ралица Супериор. Освен обичайните скара, картофки, пица, спагети, салати, плодове и т.н. там предлагат дюнери, палачинки и гофрети, което си е приятна екстра за чревоугодници  Embarassed

# 224
  • София
Ние бяхме в Ралица.Има доста кусури,но като цяло не е зле.Точно до нашата стая имаше други бълг.туристи,които не бяха хич доволни и напуснаха след два дена.Лукс не е,като обслужване от страна на персонала нулево,хигиена трагична.Но ние бяхме с приятели които за първи път са на инклузив и за тях всичко беше перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт