ЯНУАРСКАТА дружина в 5-ти месец вече влиза :-) Тема 8

• 26 876
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Бейбифейс- тези питки са доста лесни, не месиш с ръце. Само леко оформяш. Пробвай.

Иначе аз домакинствам отккто съм женена. А докато съм на работа доста сладкиши правя. Мразя да ям сандвичи нонстоп, а нямаше от къде да се вземе готвено. Та тогава си правях сладкиши и кисело мляко, солени кексове и т.н. Аз по принцип много ям, но рядко качвам.

От мен за днес толкова, лека и мека Hug

# 256
# 257
  • София
tonniny, на мен кръвната група ми я изследваха миналата година преди операцията, а и двамата сме с положителен резус фактор. Чудя се тогава дали да не питам джи пи-то за кръвни изследвания - така или иначе, тя трябва да ми даде направление. Поне хемоглобин да си пусна.
Нели, здравей. Ти си много активна във фейса, веднага се сетих коя си Simple Smile
Елг, ще ги пробвам:) Иначе като малка много ме биваше в баниците. Баба ми даваше да точа баница заедно с нея. Разточвах с един молив  Laughing След това ми я изпичаше заедно с нейната в една малка паничка и ВИНАГИ казваше, че моята баница е станала по-хубава. Grinning

# 258
Ето ме и мен Simple Smile

Перо много се радвам, че всичко е наред. И да ти кажа пак преди мен ще разбереш гащите Simple Smile аз съм чак на 11. 09 Sad

Иначе чакам с нетърпение отпуската. Ще ходим до САЩ и както можете да си представите ям критика всеки ден от майка ми..къде съм тръгнала, сега ли точно трябва да летя и още куп такива. Аз питах лекаря и ми каза ... Няма проблем, това ти е времето да летиш, след 28г.с. По добре да кротуваш. Кажете момичета какво мислите? Някой летял ли е в 4-5 месец? Мислите ли, че има проблем?

Честито на всички мами видяли вече гащи Simple Smile

Лека и мека от мен 😘

# 259
Бейбифейс, хубаво е, че си наясно с кръвната група - това всеки човек трябва да знае и дори да носи документ в себе си /аз така правя/, че никога не се знае ... Да чукна на дърво!!! Пълната кръвна картина обаче включва много важни показатели за един лекар - ето линкче http://www.medicine.bg/izsledvaniya/palna-kravna-kartina-pkk И както Яни май беше писала - на всеки три месеца трябва да се прави. Та общо взето това си е основно изследване и ми е много чудно как може да бъде пропуснато от който и да било лекар.
За Васерман и ХИВ също трябва да се пуснат, но там лекарите се разминават в мненията, както установихме тук, във форума - половината ги правят в началото на бременността, другата половина - в последните месеци, защото трайността им е 6 месеца и някои болници те карат да ги повториш преди да те приемат, ако е било в началото. На мен още не са ми ги пускали.

# 260
кръвната група я пускат задължително при моя доктор, въпреки че си я знаете и имате картонче. Тя така или иначе се полага при бременност по ЗК и всички доктори я пускат още с първите кръвни изследвания, за да се потвърди, защото понякога стават и грешки..има доста такива случаи.  Rolling Eyes

# 261
  • София
tonniny, zuzi_79 , аз моята кръвна група съм си я изследвала сама, като студентка на упражнения (имахме си такова упражнение) и миналата година ми я потвърдиха от лабораторията. Имам документ с печат, но той остана при док заедно с разни докумети около операцията ми. Сега пак при него ще раждам, така че да вземе да си ми я изнамери  Naughty. Като се върна ще говоря с него за кръвните изследвания.
Rosi4kaS, на мен на всеки преглед ми казват пола и колкото повече време минава, толкова е по-несигурно, че е момче:)))))))) Но да е живо и здраво, пък каквото - такова.

# 262
. Сега се чудя тя ли се заблуди за бройката им в кутия или аз не съм разбрала, че трябва да си купя 2 кутии. До 19 август има доста време, дори сега хемоглобина да ми се е покачил, дотогава може пак да падне (нямам представа, само си гадая тук)

Пий си ампулите, за да се коригира железен дефицит, трябва 3 месеца стабилно пиене на желязо, за да се попълнят и железните депа.
Така направих. Благодаря!

Пандичка, не съм работодател, просто предпочитам хората около мен да са щастливи и ако аз мога да помогна за това - супер!

# 263
Rosi4kaS, за пътуването единствено мисля, че няма да ти е комфортно толкова време в една поза. Аз като летя на дълги полети и едва издържам чепатейки се във всевъзможни пози, които сега определено няма да са възможни.  Grinning Аз лично отказах пътуване заради това.

# 264
Babyface76 успокои ме Simple Smile май вместо да мрънкам е по-добре да си чакам за по-сигурно. За мен няма никакво значение...само да живо и здраво, но ММ май иска момиче,въпреки че всеки път казва че няма предпочитания:)

Хубаво моренце babyface76 и се наслаждавай на медения месец...и аз си чакам моя...7 дни и после...ваканция здравей ххх

# 265
Яни_Ди мислех си го и аз, но сега съм нащрек за upgrade. Имам много мили и се надявам да успея та да летим в бизнес класа Simple Smile стискайте палци Simple Smile

# 266
  • Близо до морето (200 м)
Rosi4kaS, аз с предишните бременности точно в тези месеци летях. Но полетите ми бяха несравнимо по-къси от предстоящите за теб  Thinking Честно да си призная, повече ме притесняваха проверките им по летищата с тези рентгеновите джаджи, не знаех дали е възможно да навредят на бебето. Винаги отказвах да минавам през тези металотърсачи, и не давах да ме облъчват и с пръчките дето пиукат. Не навсякъде ме отразиха, между другото. Може да е смешно, ама аз като си внуша нещо  ooooh!

# 267
Нелиииии  sohappy

Включвай се по- често   bouquet

# 268
  • София
Rosi4kaS, забравих да ти кажа, че моя колежка летя в началото на 7 месец за Великобритания и то с 1 прекачване - първо София- Лондон и после Лондон-Белфаст. При нея всичко беше ок. Доста хора я съветваха да не рискува, но тя е работохолик и "шило в торба не стои". Доколкото я познавам, изобщо не е искала разрешение от лекар. Относно медения месец, не знам дали може да се нарече такъв  newsm78. Просто това ни е първата почивка, откакто знаем за бебето. Благодаря ти:)
А за пола, лекарите не рискуват толкова рано, но аз моят док го тормозя всеки път, като сме с уговорката, че не е сигурно и може да се сменят гащите по-натам Naughty.
Момичета, вие имате ли отоци? На мен от 2 дни пръстите на ръцете са ми като кебапчета. Имах много тънки пръсти и не можех да си намеря пръстен, а сега....... Sad Краката по същия начин. Донесох си едни миналогодишни сандали на морето, които са ми по крака и сега не мога да ги нося вече.

# 269
  • София
Привет!

Благодаря за хубавото посрещане и отговорите ви!

♥Пандичка♥ Точно Марковс  ми бяха препоръчали. Днес звънях, но ми казаха че чак в 20 седмица трябва да отида, още 3 седмици...

Rosi4kaS, аз мога да добавя че някой авиокомпании правят проблем при по-напреднала бременност, но на нас сега едва ни личи  Wink

Поздрави на всички!  55

Общи условия

Активация на акаунт