ЯНУАРСКАТА дружина в 5-ти месец вече влиза :-) Тема 8

• 26 876
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Панди, отивай на лекар да те видят. Сигурна съм, че всичко е наред, но нека лекар да го потвърди!  Hug

Babyface76, да остава срещата. Може при аптеката да се чакаме. Аз мога да взема трима с мен. А ако има някой с кола може също там да чака. Има къде да се спре преди аптеката.

# 136
  • София
Привет от нас - живи сме! Вчера хазяинът изпълни обещанието си от зимата и сменяха дограмата. Цял ден обикалях с децата по жегите, направо се скапахме. Оказа се, че нещо допълнително разбивали и се наложи над 10 ч. да сме навън... Важното е, че мина, а днес вече има и нет  Mr. Green

Добре дошли на новите попълнения   bouquet Лека и успешна на всички ни!

Никой не отрази, че от вчера съм с първокласник. Ми мерси. Crossing Arms

Направо ме разбиват схемите при вас - не стига, че посред лято почват, ами и в петък  Joy
Ама ти не се сърди, ето аз, например, ако не си запиша - дати хич не помня...

# 137
Много ви благодаря! Пратила съм смс на моя наблюдаващо дали ще може да ме вземе понеделник/вторник, че помня, че тази седм. съмна преглед, но забравих кога, и листчето съм си изгубила. Срам, не срам, писах му. Ако не ми отг. до 13.00 може би ще отида до Щерев.

Възкресителнице, оффф много извинявай!  Confused Сигурно си страшно развълнувана!  Hug Честит първокласник, да ти е жив и здрав, да носи много шестици и да ви кара да се чувствате много горди! Най-вече бързо да се адаптира детето!   bouquet

Малчо  Hug дам, мен не ме вбеси това, че съм си дошла на работа в 5.45, както винаги досега и както смятам да си идвам, въпреки "лятната схема", а това, че въобще не са счели за необходимо да кажат на тези, които сме на смяна. Колежката, с която точно 3 дни преди това го обсъждахме, и я помолих ако има яснота да ми каже, разбрала и понеже 1 ден почивах, а на следващия явно сме се разминали в смените, просто решила, че няма да си мърда пръста дори да попита яна и еди кой си знаят ли за промените. И оправданията... направо обидно, това е.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 11:58 от ♥Пандичка♥

# 138
  • София
Здравейте и от мен. Днес цял ден се занимавам със себе си - приготвах багажа, епилиране, лакиране и т.н.
Панди, иди на спешен кабинет, недей да чакаш до другата седмица! Много е кофти с такива колеги в работата, разбирам те!
Елг, добре дошла! Жалко, че днес няма да дойдеш на срещата. За възглавниците - аз още не съм си купила, чудя се.
Росичка  Hug
Деси, а имаш ли някъде кройка или схема (не съм наясно с плетките) за пашкулчето, или се плете на око? Аз си харесах много едно и мисля майка ми да го оплете. Лошото е, че тя е малко суеверна и както не дава да се купува нищо за бебето преди раждането, така сигурно няма да иска и да започне да плете предварително.
Малчо, мерси!  Hug
Яни, ок, 16.55 пред аптеката.

# 139
babyface,моята майка не го раздава суеверна и още като разбра за бебо ми купи доста полезни неща. Свекито за сметка на нея е доста суеверна и не приемаше изобщо да се купува нещо предварително,но щерката на една нейна приятелка като я метна вчера на къс пас и като й каза,че това са отживелици и доста неща трябва да се купят още преди раждането,нашата поклепа малко и сега само пита:"Я ми покажи каква количка си си избрала?","Я да видя леглото какво ще е?". Не зная как го направи тази мацка това нещо,но имаше страхотен ефект върху свекито.
Пандичка,аз зная много добре какво е да имаш такива колеги,понеже съм имала такова чудо на главата си. Не стига,че са нагли,ми и имат често срещано наличие на едни гадни,мазни усмивки,които ти идва с мерак да изтриеш...

# 140
ей здравейте пак

Сега ви поизчетох.

Панди- дано мине бързо Hug Аз колко пъти се ударих не е истина.
Ама все си мисля, че това бебе много ниско седи newsm78. Сега на 19 ще питам за това. Дано не е проблем, че аз все нещо правя. Не мисля, че ти е станало нещо, но едно успокоение от доки не пречи.
И да запитам, какво имате в Казанлък? Може да си спретваме догодина среши там. ММ има баба от едно близко село, но аз защото ми е скучно ходя много рядко.

Много мило посрещане  Hug Липсвахте ми

Възкресителница- не съм те забравила, но линковете с плетките са ми на другия компютър, а той е настолен и не ми се сядаше тези дни. Ще ги изровя и ти пращам. Лесно е.
И честит ти първолак. Интересно ми е как е там обучението. Да споделяш от време на време за трепетите.

За пашкулчето- на гости на тази баба като бяхме се разбрахме тя да го направи официалното. За изписването ще сме с плетено пашкулче, шапчица и пелена.
Деска- мойте ще са бели и с окантване в розово или синьо.
А иначе аз сега довършвам едно одеало за каката ( надявам се да го направя до края на другата седмица) и започвам едно пашкулче за количката.

Ние бяхме на РД до 13ч, но ММ е в Казанлък и съм бз шАфьор.
Много ми се идваше на срещата, но се надявам скоро пак да си спретнем.
Да се забавлявате днес   bouquet

# 141
Здравейте,

Добре дошли на новите, привет на завърналите се Simple Smile

Честит ученик на щастливата мама! Много 6-ци да носи!

Исках да ви пожелая и много весело да си изкарате на срещичката, мили мамчета!

А тези одеалца и пашкули звучат страхоооотно. Даже вече имам в главата си модел за одеалце, но май ще почакам малко да се позахлади временцето, че в тези жеги нищо такова не ми се бара Simple Smile Да видим дали ще се справя с тази задача, че от дете, както се казва, не съм пипала плетките Simple Smile А мама каза, че ще ми изплете пашкулче за количката Simple Smile

Хайде, аз изчезвам, че днес като по чудо ММ е свободен и ще ме води на разходка и после на гости на кумовете Simple Smile До скоро

# 142
  animal037

Бейбифейс, За пашкулчето, модел и схема нямам, разчитам единствено на бабето и на няколко снимки от нета. Аз се запалих по тях от ей тази снимка, която Доци, беше публикувала във форума.

Ето още няколко сладурски.

Възкресителнице, забравихме те! Извинявай!  EmbarassedЧестит ти първокласник, да бъде много здрав и послушен и да носи само шестици вкъщи! Simple Smile
Панди, и аз ще те посъветвам да си вземеш болничния и да си свиркаш. Щом те не могат да са съпричастни с теб и ти не си им длъжна да си колегиална с тях. Сега най важна си ти и бебчо, така че направи каквото е най добре за теб! Hug

# 143

Бърборан4е, (преди моят ник беше Бърборанка  Mr. Green ) добре си дошла!   bouquet Я кажи как се гледа януарско бебче. В началото беше ли ти депресирано от повечето време, прекарвано вкъщи или използваше да почиваш когато бебо спи? Излизахте ли често? А от къде си донесохте бебчето казваш? Simple Smile Една позната от предната отчетна, която сега е при декемврийките, си го донесоха чак от Занзибар - еххх  Heart Eyes и аз искам, ама няма. Simple Smile

Хаха, Пандичка от има няма 10 години все се пиша Бърборанка,но не помня защо в БГ мама реших да си с "4е" накрая:) Може да е било заето от теб  Joy Joy Joy Прекрасна среща:)
Бебчето си го донесохме от Австралия, какато отдавна искаше бебе,но все не идваше точният момент...ако не беше се получило така спонтанно сигурно още поне година щяхме да чакаме:) Господ си знае работата!
Да си призная не помня дали ми е било депресирано заради сезона...аз имах доста нервна бременност (мисед аборт с усложнения преди нея) и дали това,дали защото ми беше пъро дете имах доста "интересна" първа година като цяло. Трудно започване на кърменето, многократни неуспешни желания да го прекратя (наддаваше малко), постоянно измъчване добре ли е, яде ли...защо е толкова по-дребна от останалите и още куп други неоснователни съмнения Simple Smile Просто аз бях доста неуверена, обиколихме по лекари,които са за  #2gunfire , а накрая се оказа,че дъщеря ни (Петя) просто прилича на всички в семейството ни (колко шокиращо  Joy Joy Joy Joy) и е доста по-дребна от останалите дечица.  Но в България нали най-много обичаме да си сравняваме кой,какво,как...и не винаги отчитаме,че всеки човек е уникален по свое му и няма как да влезнем всички в "таблиците".
Свободно време май имах чак като пропълзя  Joy Joy Joy беше ми нон стоп на ръцете или на гърдите. От малка я научихме да пътува и във всеки свободен ден тръгвахме на някъде или просто двете обикаляхме София с количката.

babyface76, както казах през цялата бременност каката вървеше с 3 седмици назад....тогава се измъчвах защо е толкова малка  Joy, сега съм решила,че няма да мисля защо е толкова голямо. Господ си знае работата, а и екографите няма как да са на 100% точни. Приятно море:) Къде отивате?

♥Пандичка♥, аз си шофирам с нормален колан. Много тъпо за работата и за болките...За лекарят може да отидеш направо в Майчин дом,малко се мръщят,но винаги има кой да те прегледа.

Възкресителнице, аз не съм ви чела,но ми стана интересно. Къде започват училище през Август? Сигурно е страхотна емоция! Пожелавам на малкия ученик да срещне прекрасни приятели и добро учители,които да го научат да търси и обича знанието във всичките му форми   bouquet

# 144
Аз пък толкова да обичам да съобщавам добри новини, били те и такива обикновени като да дойде някой по-късно на работа. Някак като чуя щастливата реакция отсреща, се ощастливявам и аз самата. Не разбирам хората, които умишлено се лишават от това.
Пандичка, свиркай си и хич да не ти пука.

Аз съм в чуденка. Споменах, че преди малко повече от  десет дни на изследванията хемоглобина ми беше много нисък. Та докторката ми изписа едни ампули и каза да пия десет дни на ден по 2 и после другите на ден по 1, докато не ида при нея на 19 август на ЖК, като преди това си пусна ново изследване. Е, хубаво ама те са 20 бр. и днес свършиха. Сега се чудя тя ли се заблуди за бройката им в кутия или аз не съм разбрала, че трябва да си купя 2 кутии. До 19 август има доста време, дори сега хемоглобина да ми се е покачил, дотогава може пак да падне (нямам представа, само си гадая тук)

Другото, което ми прави впечатление е, че дори не си направи устата да си даде телефона, ако имам спешен въпрос да звънна. Това още преди да стане дума, че ще излиза в отпуск. Някой тук беше споменал, че иска да се изнесе да живее в София, докато роди. И аз съм вече така.

# 145
Im So Excited ,бях гледала някъде в Мамата една тема за Бургаските гинеколози,там имаше имена и телефони на лекарите. Ще погледна и дано сред тях е твоята лекарка. Peace Ти при коя си? newsm78
Ето линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=390948.1020

# 146
Благодаря! Аз телефона го намерих, просто ми направи впечатление, че още когато се записвах на ЖК и я питах ако имам някакви въпроси... тя не ми даде телефона си.
При Братова ходя на ЖК. Не е най-добрия избор, но хич не ми се занимава да я сменям, освен ако много не ме издразни нещо. Като се знам обаче как напоследък хич не си ги слагам нещата, трябва наистина мнооого да ме ядоса, но се надявам да не се стигне дотам. Да пуска там всички изследвания  и туй то. И без това не разчитам само на нея.

# 147
. Сега се чудя тя ли се заблуди за бройката им в кутия или аз не съм разбрала, че трябва да си купя 2 кутии. До 19 август има доста време, дори сега хемоглобина да ми се е покачил, дотогава може пак да падне (нямам представа, само си гадая тук)

Пий си ампулите, за да се коригира железен дефицит, трябва 3 месеца стабилно пиене на желязо, за да се попълнят и железните депа.

# 148
Привет и от мен!  Hug

Панди, успя ли да отидеш на преглед? Как се чувстваш?
Относно колана, аз си шофирам нормално, без проблем. С баткото шофирах почти до край и също не ме е стягало или нещо подобно.
За колегите е много неприятно, но както и другите са те посъветвали игнор и по-бързо да излизаш в болнични да не те ядосват. Още повече сега покрай бременността сме по-чувствителни. Аз и по себе си съдя. За най-малкото нещо рева - било то хубаво или лошо.. Хормони  Crazy

Зузи, и аз съм при Славчев. При първата бременност бях при друга, на частно, но сега реших да избера него, още повече че е по ЗК, а и много го хвалят. Simple Smile
Хриси       , да разбирам ли, че и ти си при него?  Laughing
Да не се окаже, че тук сме отбора на Славчев?  Peace

Бейбифейс  , приятно изкарване на почивката.  Hug

Възкресителница, честито и от мен за първолака. Наистина е любопитно къде започват училище по това време?

Десита Бонита, прелестни пашкулчета.. направо се влюбих. Могат ли да се поръчат от някъде?

# 149
Хриси       , да разбирам ли, че и ти си при него?  Laughing
Да не се окаже, че тук сме отбора на Славчев?  Peace

Да,при него съм  Grinning и наистина ще се окаже,че сме отбора на Славчев  newsm44

Хриси, теб май съм те засичала в темата за д-р Славчев, ако се не лъжа  Thinking Mr. Green

Не съм била в тази тема  Wink

Панди как си?  Hug

Бейбифейс приятна почивка. Утре и аз съм на моренце   grinning039

За коланите,аз като шофирам първо закачам колана,после сядам и прекарвам само горната част  Mr. Green

Перо,честит ти първолак  smile3529

barboran4e, Ivon Nikolova,renigu,S@NDR@ и останалите нови, добре дошли и успешна бременност  Simple Smile

Ох,как ми се иска и аз да мога да плета,какви хубави неща показвате  Cry

Общи условия

Активация на акаунт