Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са различните мнения относно прегледите при различни лекари и методи за преглед?
Как се наблюдава плацентата и шийката на матката по време на бременност?
Как се прави преглед за скъсяване на шийката на матката?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са различните мнения относно прегледите при различни лекари и методи за преглед?
Форумът съдържа разногласия по отношение на прегледите при различни лекари. Някои хора споделят положителен опит с определени лекари, като оценяват тяхната грижа и внимание. Въпреки това, има и оплаквания от грубост и незадоволителни грижи от други специалисти. По отношение на методите за преглед някои жени предпочитат коремни или вагинални ехографии поради по-добра видимост и по-изчерпателно изследване.
-
Как се наблюдава плацентата и шийката на матката по време на бременност?
Плацентата и шийката на матката се наблюдават по време на бременност чрез вагинален ултразвук, ръчен преглед и коремен ултразвук. В началото на бременността вагиналният ултразвук се използва за определяне позицията на плацентата и оценка състоянието на шийката. Ръчният преглед се използва за проверка на състоянието на шийката и проверка за разкритие. Разкъсването на шийката се наблюдава с помощта на вагинален ултразвук, като се измерва дължината му. Тези прегледи обикновено започват от определен момент в бременността и се извършват при необходимост.
-
Как се прави преглед за скъсяване на шийката на матката?
-
Какви са разликите между вагиналния ултразвук и вагиналния преглед?
-
Как се наблюдава шийката на матката за скъсяване?
Честно да си призная, повече ме притесняваха проверките им по летищата с тези рентгеновите джаджи, не знаех дали е възможно да навредят на бебето. Винаги отказвах да минавам през тези металотърсачи, и не давах да ме облъчват и с пръчките дето пиукат. Не навсякъде ме отразиха, между другото. Може да е смешно, ама аз като си внуша нещо 
, ако е тя изобщо и ще ни кажат по-точно, ако бебчо позволи.
). За отоците... Аз не се отичам, но когато се върнах на работа краката и ръцете ми започнаха да се отичат. Когато излезнах в болничен, пак се оправих. Предполагам, че една от причините са горещините, а другата, че непрекъснато съм в едно и също положение - предимно седнала 8 часа. Друго обяснение, което съм чувала е, че сега поради приема на повече течности и в частност течностите, които се образуват се натрупват от самата бременност, могат да бъдат причина. Как си с уринирането/бъбреците? Иначе за облекчение, не съм обърнала внимание откъде си, но ако си покрай морето, в по-хладните часове на деня можеш да си облекчаваш краката в морската вода. Ако не или ги обливай с хладка вода вкъщи, или си прави разтвор с морска сол и хладка вода в леген и ги потапяй. А майка ми като беше бременна с брат ми си спомням, че лягаше на леглото/дивана и си вдигаше краката на стената. И можеш да си правиш по-някоя друга разходчица по време на работа, ако ходиш.
Имам и някакви опити за гадене, мисля че са от големите страшни витамини, които пия всяка сутрин.
Не можах и да се наспя, беше ми задушно и горещо, на всичкото отгоре вечерта се бях натупкала с китайско и не можех да дишам.
Да не би да си се претоварила нещо, вчера компоти, питки...? Аз също обичам да си домакинствам, но не постоянно. Трябва да ме е споходила музата. Най-обичам да правя кексчета, сладкишчета, тортички
шпионираш само а или чакаш някой да изписка от нещо.. пиши ти как си, моля те...
Ама ще ви дам рецептата на всички по празниците, от вас само късметите.
Раз - два и това беше. Добре сме.
Дано не се повтаря.
.
Имам една книжка за бременността, в която пише, че при отоци трябва да се информира гинеколога. Моята баба, лека и пръст, живееше с половин бъбрек. От бъбреците много се подуваше, но май-е различно подуване, защото образуваше вода в колената и глезените. При първа възможност най-добре се косултирай с твоя следящ д-р.
И моето бебоче го усещам много ниско долу. Вчера на ФМ-то ми казаха, че матката е разположена добре за тези седмици и няма от какво да се притеснявам. А бебчо го видяхме, че си е поседнал засега (седалищно имам предвид) и барабани с крачуните точно долу.
Снощи с ММ "Ергенуване 2"
От излседванията - желязото е тръгнало да намялява, а СУЕ да е твърде видока, та ще видим какво ще каже док днес.