ЯНУАРСКАТА дружина в 5-ти месец вече влиза :-) Тема 8

• 26 876
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Краката по същия начин. Донесох си едни миналогодишни сандали на морето, които са ми по крака и сега не мога да ги нося вече.

За всеки случай няма да е зле да си следиш кръвното и да си изследваш една урина за белтък. Не знам другите как са, аз нямам никакви отоци, и не са типични за този срок на бремеността. (Отоци се получават както при високо, така и при ниско кръвно.)

# 271

Здравейте,
аз снощи искарах една прекрасна бъбречна криза  Confused Сега съм ок.

Rosi4kaS, аз с предишните бременности точно в тези месеци летях. Но полетите ми бяха несравнимо по-къси от предстоящите за теб  Thinking Честно да си призная, повече ме притесняваха проверките им по летищата с тези рентгеновите джаджи, не знаех дали е възможно да навредят на бебето. Винаги отказвах да минавам през тези металотърсачи, и не давах да ме облъчват и с пръчките дето пиукат. Не навсякъде ме отразиха, между другото. Може да е смешно, ама аз като си внуша нещо  ooooh!

имаш право да откажеш проверка с рамковдетектор, с ръчен, но не и физическа. Т.е или те поопипват или отиваш в една стайчка, там се събличаш почти гола и ти проверяват дрехите без да те пипат. Принципно рамновия и ръчния детектор няма как да навредят на бебето защото са магнити. Рентгена е с йонни лъчи и там е вредно. Така че летящите мами - не стойте близо до ренгена.
И друго, което е важно- на по- висока надморка височина радияцията е повече. Но тя няма как да навреди, защото не живеем на небето.
Аз имам 2 години работа до ренгенов апарат и всеки месец ни изследваха за радиация, така че споко.

аз с предната бременност се подувах от 6 месец. И както е казала Котанка- къвно. Просто изведнъж го вдигнах и така до края.
Сега ми е супер различно, корема ми е горе долу добре, но кг никакви- 55,9 в момента. До сега с Елия бях 59кг, като тръгнах от 49. Не че искам пак, ама се притеснявам дали бебо е ок.

Н 19 съм на доктор и ще го поразпитам. Това бебе си седи в малкия таз и това е. А след 22ч е весело- ритане, поскоци. Та така поне 2 часа. В колата същото. Кака беше така, явно и на това му е забавно в колата.

Пожелавам ви прекрасен ден   bouquet

# 272
Нели. А. и на мен тръпката да видя как шава ми е по-голяма, отколкото да разбера пола. Иначе днес пак ще си я видя Simple Smile, ако е тя изобщо и ще ни кажат по-точно, ако бебчо позволи. Simple Smile ММ много се вълнува за пола. Той иска момиченце.

Babyface, а аз пък се чудех защо не ме пращат на ФМ. Няма да се повтарям от предния ми пост, иначе в допълнение ми казаха, че по-програма за майките по ЗК (Здравната каса) се полагат за трите триместъра 3 изследвания, с които ти следят показателите и 2 видеозона (,а на мен днес ще ми е 4-ти  Grinning ).  За отоците... Аз не се отичам, но когато се върнах на работа краката и ръцете ми започнаха да се отичат. Когато излезнах в болничен, пак се оправих. Предполагам, че една от причините са горещините, а другата, че непрекъснато съм в едно и също положение - предимно седнала 8 часа. Друго обяснение, което съм чувала е, че сега поради приема на повече течности и в частност течностите, които се образуват се натрупват от самата бременност, могат да бъдат причина. Как си с уринирането/бъбреците? Иначе за облекчение, не съм обърнала внимание откъде си, но ако си покрай морето, в по-хладните часове на деня можеш да си облекчаваш краката в морската вода. Ако не или ги обливай с хладка вода вкъщи, или си прави разтвор с морска сол и хладка вода в леген и ги потапяй. А майка ми като беше бременна с брат ми си спомням, че лягаше на леглото/дивана и си вдигаше краката на стената. И можеш да си правиш по-някоя друга разходчица по време на работа, ако ходиш.

Въпрос към Панди или някой от модераторите. Попаднах на една оферта за гинекологичен преглед в София, който включва преглед, ехограф и видеоколапоскопия. Отстъпката от цената е на половина. Разрешено ли е да сложа линк към офертата, ако има интересуващи се?

# 273
Добро утро! На мен днес ми е едно поспаливо, кисело и съм на работа! Crossing Arms Имам и някакви опити за гадене, мисля че са от големите страшни витамини, които пия всяка сутрин. Sick Не можах и да се наспя, беше ми задушно и горещо, на всичкото отгоре вечерта се бях натупкала с китайско и не можех да дишам.
Оф, измрънках се! Дано днес се пооправи дереджето, че....

Елг, надявам се да си по-добре след снощи Hug Да не би да си се претоварила нещо, вчера компоти, питки...? Аз също обичам да си домакинствам, но не постоянно. Трябва да ме е споходила музата. Най-обичам да правя кексчета, сладкишчета, тортички Embarassed

Бейбифейс, надявам се си изкарваш супер на моренцето. Малко завиждам Grinning Това с подуването не може ли да е и от жегата. Аз лятото не смея да нося високи обувки и сандали с много каишки, че после не мога да ги събуя.

Нели, радвам се че отново си тук! Hug

Честито на всички, които са разбрали гащите и добре дошли на новодошлите!

# 274

hahaha шпионираш само а или чакаш някой да изписка от нещо.. пиши ти как си, моля те...

Марион не се шашкай, но и аз съм малко лудичка. В учлището на детето, където бе и детската градина има засилена охрана, доста по-сериозна от на останалите учлища в града. Освен през кордона полицаи се минава и през един праг и не го знам магнит ли е ренген ли е, не съм технически на ясно, но голям страх брах и срам не срам си намерих една странична дупка и минавах от там като заобикалях нещото. Не ме отразиха защото никак не приличам на терорист, но един ден и от въпросната ниша изпиука и... ooooh! и стигнах до извода, че заради мен са сложили и там каквото са сложили. При условие, че не разбирам, а и няма кой да попитам за своя собствена сигурност опитвам да избягвам такива неща.

Росичка колкото до полета си мисля, че ти лесно ще идеш, ама как ще се върнеш. .. Outta Joint Mr. Green

babyface76 аз нямам такива неща още. Ние с теб сме с един термин май. Ако ти трябва тайна рецепта - аз правя най-хубавата русенска баница в света. Потвърдено е многократно!  Peace Ама ще ви дам рецептата на всички по празниците, от вас само късметите.

Яни ди ти само като летиш ли се гърчиш в разни пози? Аз и като лежа място не си намирам, а е още рано да пускам парния локомотив  Flutter

А бре аз писах ли как мина прегледа?  newsm78 Раз - два и това беше. Добре сме.
Някой ме пита дали усещам вече бебето - да , всеки ден. Но понякога ми е трудно да го отлича от червата, а друг път е съвсем ясно то, особено като легна на ляво и се почват едни шутове за секунди. На мен корема вече ми тежи да ви кажа, усещам го. Освен това двама души ми казаха, че и ми личи..

# 275
Elg, аз като ходих да си взема талон за ЛКК последно от личната и ме питаха къде го крия това бебе, Simple Smile а тогава бях в средата на четвъртия месец  Laughing . Като забременях, започнах с тегло 50 кг. На първата ЖК в третия месец ме притеглиха 52кг. и 700 гр. При ръст 175 см. на мен лично ми се видяха малко, но като попитах ми казаха, че съм в норма. Но се радвам, че изобщо качвам, защото по принцип качвам много трудно. И слава Богу, не съм губила килограми откакто съм бременна. Сега вече почва да се забелязва коремчето. Ще видим днес колко ще ме притеглят. Иначе сигурно 1 кг. от теглото ми са само прелестите  Laughing . Другото околоплодни течности и +25% обем на кръвта и едва около 50-80 гр. бебе.

# 276
  • София
Котке, моето кръвно беше нормално към малко ниско, колкото и пъти да съм го мерила. Не по-ниско от 100 на 60, но повечето пъти 110 на 70, което си е съвсем в нормата. Може да се в вдигнало сега, знам ли... Веднага щом се върна обаче, ще се обадя на джи пи-то да пуснем изследване.
Catseye, на мен също ми се струва, че съм увеличила течностите. Иначе преди, когато имах миома, коремът ми беше точно толкова голям, колкото е и в момента, а тогава също получавах отоци. Често се събуждах с подути крака. Чудех се дали не е нещо свързано с щитовидната жлеза, но щом махнаха миомата, отоците спряха. Ето че сега пак се появиха.
Елг, лошо с тая криза Sad Дано не се повтаря.
Деси, аз отдавна не нося високи обувки, случва се 1 път на 2 седмици. Не се тъпчи вечер преди лягане. Аз пък забелязах, че не мога да ям много, противно на това, което казват за бременните, че имали вълчи апетит. От поне месец се насилвам на моменти да ям. Вчера на обяд с една супа преядох. Вечерта хапнах купичка и половина таратор и не можех да дишам. Странна работа. За разлика от мен, ММ, който беше полузлояд и ядеше по веднъж на ден, сега е доброто прасе и хапва като бременна жена. Смеем се, че сме си разменили симптомите. Той яде нервничи, сякаш той носи бебето:))))
Въскресителнице и аз усетих бебето вчера. Таман се бях притеснила защо не мърда и хоп - веднага се обади:)

# 277
  • София
А относно питките, ММ много обича прясно изпечени тестени неща, а мен никаква ме няма по тестото.

Аз пък не пипам брашно и олио. Тесто - много трудно. Затова просто си взехме машина за хляб - много съм доволна. Ако нямаш проблеми с пипането, ти спестява време и сили за месене, пък ти после си оформяш и печеш каквото-там  Peace

Няколко пъти виждам в темата реплики, насочени към модератор. То ние едва насмогваме да следим нашата си тема, па камо ли модераторите - целия форум. При нужда се цъка на "Информирай модератор"  Peace

# 278
Здравейте и от мен.

зелено човече виждам, че имаш много опит в кърменето, аз кърмих дъщеря си почти година и беше само на кърма. Много искам и сега да е така, но изпитвам ужас и нямам никаква идея как ще се справя с 2 бебета. Искам да ги кърмя заедно, а не едно след друго, че денят и нощта ще ми отива в кърмене само. Решила съм като наближи времето, да посетя няколко курса, така че може да те търся за съвет и помощ.

Elg мерси за рецептата, аз правя нещо подобно но не ги пека, а пържа, като бухтички моите хора много ги харесват, но ще пробвам следващия път твоята рецепта. Аз нямам рецепта слагам всичко на око и стават много вкусни  Hug Това с бъбречните кризи е кошмар, аз поне веднъж годишно правя по една такава и сега треперя докато съм бременна дано да ми се размине, ужасно е - надявам се всичко да е наред и бързо да се оправиш  Hug

# 279
И моето коремче усещам, че ми натежава вече. Simple Smile Дори сутрин като стана до тоалетна и се усещам как ходя на оверлог  Crazy .

Дано е нещо нормално Babyface!  Praynig Имам една книжка за бременността, в която пише, че при отоци трябва да се информира гинеколога. Моята баба, лека и пръст, живееше с половин бъбрек. От бъбреците много се подуваше, но май-е различно подуване, защото образуваше вода в колената и глезените. При първа възможност най-добре се косултирай с твоя следящ д-р.

# 280
  • Близо до морето (200 м)
Добро утро, момичета!
~Elg~, съжалявам за кризата - да не се повтаря Naughty И моето бебоче го усещам много ниско долу. Вчера на ФМ-то ми казаха, че матката е разположена добре за тези седмици и няма от какво да се притеснявам. А бебчо го видяхме, че си е поседнал засега (седалищно имам предвид) и барабани с крачуните точно долу.
имаш право да откажеш проверка с рамковдетектор, с ръчен, но не и физическа.

Да де, аз исках да ме поопипват  Mr. Green навсякъде, обаче едни нацупени лелки в Русия си ме прекараха най-нагло през всичките машинки.

Възкресителница с Перо, аз все си мисля, че като си слагам по-широки дрехи, че почти не ми личи - вчера в препълнения автобус кондукторката се развика: "направете място на бременната жена!". Аз се опулих, поогледах се и тогава проумях, че има предвид мен  Laughing

# 281
Добрютро!  wavey Снощи с ММ "Ергенуване 2"  Laughing Гледайте филма Върколак, звучи ужасно, но е страхотен! И НЕ гледайте Z-война с брат ви пит, ужасен и тотално не за бременни! Аз след малко тръгвациус на лекарциус. Нямам търпение да видя беба, която и снощи и днес е доста активна.  Heart Eyes От излседванията - желязото е тръгнало да намялява, а СУЕ да е твърде видока, та ще видим какво ще каже док днес.

Нелка, браво, пиша ти 6!  Mr. Green Как се радвам като ти видя именцето тук!  Hug

Роси4ка, пак предизвика лееееека (благодродна) завист.  Heart Eyes Миналата година в края на август с ММ бяхме в САЩ 8 дни, нещо като закъснял меден месец. На мен лично ми беше мечта да видя Ню Йорк и Вашингтон. Толкова ни хареса, че тази зима много сериозно бях започнала да правя itinerary за друга дестинация в САЩ. Уви, разбрах, че отново ще ставаме родители и това дълго направлeние отпадна. Тамън снощи с ММ с умиление се сетихем и той ме бъзика "какво ще кажеш да те изненадам в края на месеца с билет до..." Казвам супер, но първо нямам отпуск, второ толкова часове с корема абсурд. Снпщи в киното едвам издържах 2 часа! Та много ви се радвам и ви пожелавам незабравима почивка!  Hug  bouquet

Елг, аз като бях по майчинство много се бях зарибила специално по тортите и сладкишите. Вкъщи направо пищяха от мен, че през няколко дни трябваше да се изяде цяла торта.  Laughing А интересното беше, че аз най-малко ядях, защото в този момент трябваше да отслабва, но и не се изкушавах. Приемах го като спорт, хахаха. После като ДОотслабвах много готвех, тъй като правех 90-дневната диета, която изисква всеки ден да си приготвяш подходящата храна. Като се върнах на работа зарязах всичко от липса на време и енергия. Sad Като сме си сами да сготвя веднъж-два пъти в седмицата. Но специално тортоправенето много ми липсва и се надявам като изляза пак по майчинство, отново да се захвана.

Catseye, хехе, не съм модератор или подобие на такова, но много сладко го беше написала.  Mr. Green Hug Пробвай да сложиш линка, най-много да изпише "рекламен спам" и да не можем да го видим.  Hug

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 09:45 от ♥Пандичка♥

# 282
Панди, това си беше цяла реклама! Е, сега ще видиш като завалят поръчките за торти за новородени! Wink

Ето и линка, ако успея да го сложа изобщо:
http://www.grupovo.bg/index.php?p=offer&id=13644

За тези, които са пропуснали, това е линк за гинекологичен преглед в София, който включва преглед,ехограф и видеоколапоскопия. Намален е от 65 лв. на 29 лв.

# 283
Загорих си закуската в увлечението си да ви следя.  food002  #Cussing out

# 284
Здравейте,
Цоп от мен в темата Simple Smile Загубих се, но бяхме на почивка в Бургас при майка и татко Simple Smile Сега сме малко на планински въздух Simple Smile Много сте изписали, сега ще се върна да изчета темата Simple Smile
Целувки на всички и един слънчев ден от мен!

Общи условия

Активация на акаунт