Отговори
# 675
Днес, Денис е именник!   bigdance2При нас са традиция партита и купони с повод и без, но сега ще сме си само петимата, момчетата още не са се възстановили напълно след боледуването, вчера спряхме анти бионика и предпочитам да са в изолация още известно време. Оплаках се в ОДЗ-то и уж обещаха да затегнат контрола и да не допускат сополанковци, да видим.
За слагането на гърне аз не съм привърженик, като по отрасне още малко директно във WC-то. Каката и баткото така бяха. Ако пък смятате да пускате бебоците на ясла хич не го и мислете това с памперсите там за два дни ще са научени.
За кърменето по време на бременност споделям мнението на angels_zg.

# 676
Мамчета, моля да ми препоръчате някое гелче да мажа зъбите, защото мойта госпожица почна да се буди много през нощта и плаче много. Кърмя я и продължава да плаче. Снощи се е будила n-брой пъти, заспа в нейното креватче, после спа в количката, после пир мене в леглото, после в нейното креватче. Направо съм като зомби.  Shocked Аз имам дентокинд, но не знам до колко ще й помогне.  newsm78

# 677
  • В къщурката на хълма на феите
аз много файда от тия гелчета не видях .. ние ползвахме на Бочко, ама Ема в един момент почна да го яде като десерт, та го спрях ..

# 678
maminka_yoan И аз какви ли не купих не смених, но пак нямаше облекчение. Най- много ми помагаше мазането с панадол или каквото имаш за облечаване на Т. Капчица на пръста и мажа. На нас ни изби първото зъбче преди 3 дни и понеже 2 дни вдигаше висока Т и мазах венеца с капчица Хексалгин, та поспиваше повече. Знам че не е много препоръчителен, но след като не беше спала повече от 40мин без прекъсване 3 дни мнооого помогна. Стискам паци да отмине вързо при вас  Peace

# 679
Вечер толкова ми се спи като се събуди да я кърмя, че почнах и легнала вече. Понякога спя и кърмя, честно. Обаче тя като се насуче от едната и иска другата, и аз трябва да седна. имаме 8 зъба, единия е набождащ, може и от него да е. И аз съм чувала, че от тия гелчета май много няма файда.

# 680
  • В къщурката на хълма на феите
една приятелка ми сподели, че от Калгел била много доволна, ама аз изобщо не стигнах до него, та не мога да ти кажа лични впечатления, но ако искаш опитай Peace

# 681
За кърмене по време на бременност само за контракции съм чувала, това за психични отклонения при децата за мен е пълна глупост.... А да питам - има ли други кърмещи, на които цикъла още го няма?

# 682
за калгела мога да кажа, че съм го ползвала но на Борко лично не му помогна. И на Бочко съм ползвала но и от него особена полза нямаше. Пък и май е до дете

Пупии честито!! Много хубава новина, пълна къща, весела къща!!! 

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 23:22 от Astrea

# 683
  • Пловдив
Пупи, супер и честито  Hug
Аз пансорал имам за зъби- никакъв ефект. Да попитам с какво мажете лицата, устните на малчовците сега на тоя студ?

# 684
skeila миналата година мажех с крем за студ и вятър на мустела. сега с нищо не съм мазала още Simple Smile
Я да попитам, маслини давате ли? И сушени плодове?

# 685
  • София
Здравейте момичета,

отдавна не съм писала, но попрочитам какво са споделили останалите.

Пупи, честито! Пожелавам ти лека бременност, дано всичко е наред на финала.

Аз съм чувала, че тъй като организма на майката много се изтощава по време на кърмене както и при бременност, не е зле да се приемат допълнително витамини, за да може да се осигури всичко необходимо на развиващото се бебче. Но най-добре е да се консултираш с гинеколог.

Аз честно казано не искам второ дете толкова скоро. Предпочитам децата ми да имат по-голяма разлика. Струва ми се, че така ще ни бъде по-лесно отглеждането и възпитаването им, а и разликата не е определяща за близостта между тях.

На Вили му изби първия зъб преди няколко дни, а сега още два-три са на път. Мажа венците с Пансорал и съм много доволна, моментално го облекчава.

Лек и слънчев ден на всички Simple Smile

# 686
  • Varna, Bulgaria
И аз тия дни се позачудих за маслини, че аз много обичам и постоянно хапваме. Но не посмях да дам, че те дето киснат в тая марината доста са солени. Сега като се замисля, ако се изкиснат като сиренето???
За зъбки давах Дентокинд, ама бях го спряла и зъбчето след една седмица изби. Вече и второто е пробило. В момента точно нищо не давам. Единствено ако се разплаче през нощта и нищо не я успокоява, тогава давам една таблетка Дентокинд и мажа с Бочко и заспива до 5 мин. Но си е до дете. Еличка ги вади с разстройство...

# 687
здравейте, мами, гледам, че има и други бебчета дето не спят нощем. Замислям се дали да не взема Дормикинд да й давам. Някой дава ли от това. И преди се събуждаше, но от две вечери направо е непоносимо  Tired , много е трудно така. Опитвам да лягам през деня с нея, но докато се отпусна да заспя и хоп тя се наспала за 1 час. След седмица сме на консултация, няма да изляза от кабинета докато педи не ни изпише нещо.
tilivanili, много ми хареса гърнето за което си дала линк. Дупката където сяда детето е малка,  да не  й потъва дупето и е с контейнерче. Идеално е според мен.

# 688
  • Пловдив
Не си го обяснявам, но четох за маслини- дори обезсолени не било добре да се дават повече от една-две....
Иначе давам сушени кайсии и стафиди, накиснати за 5 мин във вряща вода и пасирани

# 689
А някой давал ли е цитруси вече?

Общи условия

Активация на акаунт