Отговори
# 75
ааааааа.мерси Цветка:)

# 76
Ние сме с 4-то зъбче  Laughing Много смешно му излизат:първо долните два предни,после горен резец,а сега горен преден  Mr. Green
Дневник водих и на бременността ми,сега и на бебо.Записвам всичко по-важно,развитие,болести,зъбчета.На компа съм го направила (Word) и качвам снимки,фигурки и т.н.Даже имам схема на зъбчетата и там очертавам кой кога излиза.Отделно имам таблица на захранването.Аз май прекалявам  Embarassed Но просто имам слабост към таблици и списъци Embarassed Rolling Eyes
Ivaneliq,щом сменяш педиатъра си искай здравния картон на бебето,ако е в него (някои го оставят да седи в майката) и синята здравна книжка,ако има (някои не изкарват на бебето,докато майката не си поиска)

# 77
И аз си водех дневник, докато бях бременна...в Word, после го направих pdf...сега си купих една книга дневник с картинки и всичко, ама не ме вдъхновява да го попълвам и май ще се върна на варианта в компютъра, докато не е станало много късно и не съм забравила...все още мога да разкажа доста неща Wink Идея за тези, които не са водили дневник е да си копнат постовете от бг мама ...и да си направят дневник с малки редакции...тук всичко се пази по дати и часове  Wink
Ние си имаме думичка за цица  Laughing "абу"...сама си я измисля детето. От вчера сме на детска кухня и много й харесва...вечерта се караше и се сърдеше, че бавя лъжичките със супа  Grinning а моето дете си е капризно на храна...значи е супер яденето, което ме прави щастлива на този етап.
Друго интересно е, че това момиче,..нашето така крещи...вчера разплака едно наше момченце два пъти, вечерта отивам в съседа на по-горния етаж да говорим за нещо и я оставям при баща й...ами чувах си я идеално в съседите...то такива крясъци...и то от радост, от недоволство все едни и същи. Започна да дели хората и вече не ходи във всички, което ме радва.
Много стиснати палчета на всички болнички да се оправят бързо Simple Smile

# 78
  • София
Ето ме пак и днес.Малката спи,направо ми е странно,стана в 7 цокна и пак заспа.Баткото гледа детски на компа,нямам против скоро не е гледал,сега аз имам малко спокойствие и си пия кафето с вас.ило без да иска и им казал много пъти,че е без да и
Не знам как е в другите градини,но такива неща чета напоследък,че ми настръхва косата.Никола като тръгна на частната не е плакал нито ден,винаги с усмивка,винаги щастлив.Никога не  еказал,че не иска да ходи.Научиха го на толкова много неща,ужасно съм им благодарна!!!Като тръгна на държавната всеки ден рев,взимам го,а той директно започва да се пазари да не ходи утре.Не казваше какво не му харесва,като го питах казваше всичко не ми харесва мамо.И сега лека полека започна да си разказва.Кара ли са го да яде насила,при положение,че ги помолих няколко пъти да не го насилват за храна и по-добре да е гладен или сух хляб да яде,отколкото да го насилват.Наказвали са го,за единия случай ми каза,че бил ударил едно дете и затова,без да искам мамо,и аз му казвам ама ти не им ли каза,че е без да искаш и да се извиниш,а той милия да много пъти им казах,че е без да искам,аз си познавам детето и знам,че нарочно няма никога да удари дете и че наистина се е извинил,ама не наказали са го.Той е чувствител и си го е изстрадал,а за какво друго е наказван не знам.Обаче не са му давали да ходи до тоалетната да ака.Казвали му сега правим друго.И той милия стискал.Ужасно се ядосах и ми се сви сърцето ако трябва Радинка това да преживее и тя...

Оставям ви,че реве

# 79
  • Шоколандия
Хетера, мое мнение!  Peace
Разбира се, всички майки искат с децата им да се случват само хубави и приятни неща, но няма как. В момента би могла да го "предпазиш" от това да бъде обвинен и наказан, но след 3-4 години като отиде в училище няма как. Може би на това ни учат от детската градина - животът е несправедлив. От добро сърце ще поиска да подскаже на някой приятел по време на контролното и хоп, наказан или с 2-ка.... Не вярвам да има майка, която да е съгласна с това, но едва ли има и такава, която да може да промени всички възрастни, които имат досег до детето й. По- скоро се примиряваме.

# 80
  • На брега на морето
Ира, благодаря за разяснението. А предполагам може да сменя както при големите, само юни и декември, или греша?

# 81
  • Варна
Иве, може през цялата година, но се ходи до здравната каса (във Варна е в сградата на Проектантска организация). Подава се молба и готово. Аз лично не съм сменяла, но в миналата тема се дискутираше и запомних за всеки случай.

При нас нищо ново. След малко отиваме на ДК, а сега вкъщи е тихо и спокойно- свеки изведе малкия на разходка, а после ще се погледат още малко докато му напазарувам памперси и пюрета. Не, че ми пречи да ходя с детето, но търся поводи да започна да го оставям малко при баба и дядо да свиква и с тях.

През уикенда ходихме за една вечер до Черноморец. Не ми хареса много- било е хубаво преди да се окупира тотално от туристи, а инфраструктурата не позволява такова пренаселване. Иначе Самчи не пожела да седи във водата- хем беше супер топла. Обаче пясъка му беше фаворит- голяма игра. Не понечи да го яде, което ме радва.

За отчет- нямаме никакви изгледи за зъб, кърмими се вече осново сутрин в 6 или посред нощ. Вечерното цокане е по-скоро дъвкане за приспиване.

# 82
Аз си водя дневник на децата.В една много красива тетрадка, и за двамата там.От едната страна е на единия, а от другата за другия.Идеята е двамата заедно, да четят тези спомени.Искам да станат много близки и винаги да са така. Heart EyesДано да се получи, че то и от тях зависи.Пиша интересни неща, които са се случили, описала съм раждането и на двамата и други важни първи моменти- кръщанета, думички, тръгването ми на работа, детски градини, рожденни дни, първи раздели, командировки... Crazy.За Андрей последно писах тръгването му на училище в НМУ, вълненията, очакванията.А за Камен първите му стъпки онзи ден и това, че се буди да цока по два пъти и ме буди... LaughingДа му стане неудобно , като прочете, поне.... Laughing

Да оздравяват всички болни.И ги пазете, че е пълно със зарази и вируси, дето ги носят от морето, в момента в София.И аз мисля, че е Розеолата при вас, Иванелия.

# 83
леле, Аделаида, само по 2 пъти на вечер... като порасне, вместо да му стане неудобно, ще каже, че САМО по 2 пъти те е будил  Joy Снощи при нас беше на всеки час  #2gunfire До 7тото събуждане броих, след това вече ми писна, пък и се развидели.

Джиема, аз имам адреса на Марито за даряването на дрехи - до офис на куриера беше. Мога да го пратя, но щом и без това е отпускарче, дали е удачно пратката да стои в офиса на куриера по-дълго време.

# 84
  • Варна
Здравейте, никакво време не ми остава. Добре, че днес ММ пътува и си останахме вкъщи с малката, та да си починем от неговата отпуска  Grinning. Иначе малката е фурия - върви хваната за ръчички и пълзи назад, има си 6 или 7 зъбчета и последната седмица не ме оставя да се наспа, все проплаква явно от болка. Казва само :мама: ; много лошо се храни, все по мъничко. Ние май намерихме жилище и дано се получат нещата  Praynig Приятен и прохладен ден пожелавам!

# 85
Привет, мамчета!
Днес бяхме на ДК и резултата е : 8200 (+50гр)  Sadи 72см ( +1). Не наддаваме и това си е! Педиатърката беше в отпуска и при сестрата беше лудница.
Мимка не сме при Рашкова. Не можахме да се вредим при нея, но тя ни препоръча д-р Георгиева, за което сме и много благодарни. Много сме доволни! Иначе Шушулчето питаше за ехографа на вътрешни органи, който ни се полага по ЗК след 6м.
И аз си водя нещо като дневник. То си стана неусетно - в началото нали повръщахме и аз започнах да записвам по колко яде, кога повръща, после почнах да добавям отстрани интересни случки и така.
 Хетера само като чета поста ти и ми се свива сърцето. Hug Явно ще е големи емоции с ДГ. Sad
Ира честито ви зъбче, да е беличко и здравичко.
Всички болнички да оздравяват! Hug
Прекрасен и усмихнат ден!

# 86
  • Варна
bobi_6u6i че много са ви добри мерките. Резултата от нашата ДК е 7700 (+100гр) и 68 см (+1см).
Както беше тръгнал едро бебе сега вече го застигат по-малките.

Забравих да кажа, че и аз водя дневник- напоследък по-рядко списвам и е по-скоро като отчет за месеца, но си пиша в един тефтер. Отделно ми подариха два бебешки дневника от тези готовите, та и там нанасям разни данни. А също така напаравих и един албум, в който сложих положитления тест, снимки от видеозоните, дори и номерчето от ръчичката му и т.н. по хронологичен ред. Само дето от Коледа насам не съм разпечатвала снимки  Embarassed

Ако има и други палавници, които си махат сами памперсите да знаете, че има един памперс гащички на някаква българска фирма- по 10бр са в пакет- прозрачна обикновена опаковка. Имат и 4ка, че на Либеро започват от 5ца и са ни големи, а и ми идват скъпи. Тези са 10бр 3,30лв и слагам най-вече нощем, за да спи голичък и да не ме изненадва на сутринта  Crazy

# 87
Хетера За мен детската градина има много предимства. Примерно Митко в къщи яде само бонбони. а там хапва и манджи. Сега съм се видяла в къщи как да го накарам да изяде нещо различно от шоколад, бонбон, или дъвка.

Днес сготвих за Лили тиквички с моркови лук и заешко и всичко беше на едри парчета за хващане с пръсти. Позволих и на Митко да яде с пръсти и той като за пръв път яде и поиска допълнително и изяде и мойте мръвки. Ние всички ядохме от на Лили манджиата. Само за Митко я посолих.

# 88
Здравейте, гледам си говорите за бебешки дневници и се поразрових вижте този тъкмо си го изтеглих и ще го инсталирам да го разгледам http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=110921  Hug

# 89
  • В къщурката на хълма на феите
минавам и аз да отчета резултатите от днешната ни ДК .. в най-общи линии сме +2см. на височина и +750гр. Shocked или вече тежим 9кг. .. мен ми се струва доста нереален този резултат и ще чакам следващата ДК за потвърждение на моите съмнения, защото бяхме премерени 1 час след хранене, а и беше ужасно горещо и Ема се пукна да пие вода .. та в общи линии ще видим кой крив, кой прав и кой на булката брат, ама на 17ти септември, когато ще започнат и реимунизациите Whistling

Общи условия

Активация на акаунт